Perhe-elämä 7.8.2016
TEKSTI Meriannen

Hulluttele vauvan kanssa sormiväreillä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tarvitset

sormivarittuubit

Sormivärejä. Markkinoilta löytyy syötäviä sormivärejä pikaisesti hakukonetta rasittamalla ja kylläpä noita voisi tehdä itsekin. Meiltä löytyi kaapista näitä helposti pestäviä sormivärejä, joten päätin vain vahtia, ettei vauvan sormet ehtisi suuhun…

paperi

Paperia. Mahdollisimman iso pala, niin pääsee kunnolla hulluttelemaan!

Älä pelkää sotkua

Sitten asemiin! Itse lurautin eri sormivärejä jo valmiiksi paperille, jotta Anna pääsee suoraan levittelemään värejä.. ja ihmettelemään, miltä sormivärit tuntuvatkaan pikkuruisissa sormissaan.

sormivarit

vauva_taiteilee_sormivareilla

vauva_piirtaa_sormivareilla

vauva_leikkii_sormivareilla

lapsi_leikkii_sormivareilla

Ruby seurasi ensin vierestä hymyillen ja nappasi nämä ylhäällä olevat kuvat meidän puuhastelusta.. Lopulta hän innostui koko hommasta niin, että kysyi saisiko hänkin osallistua! Tottakai!

sormivareilla_taiteilua

Oli huippua seurata, kuinka Ruby huolettomasti levitteli värejä ja ilman paineita teki paperille erilaisia kuvioita. Hän uppoutui työhönsä niin täysin.. Tätä taiteen tekeminen parhaillaan on. Luomista. Ilman ahdistavia ajatuksia lopputuloksesta.

Lopputulos

Tehdystä taiteesta on moneksi. Niistä voi tehdä tauluja, laittaa säilöön laatikkoon.. Tai tehdä jotain ihan muuta.

ruukkukasvi

kukkaruukku

Minulla on jo kuukausia odottanut tämä viherkasvi-raukka lasisessa ruukussaan, että suojelisin hänen juuriaan auringonvalolta paremmin. Kun tekemämme taiteilut olivat kuivaneet, leikkasin paperin suurinpiirtein oikean levyiseksi, etsin piilostaan sinitarran ja kiinnitin paperin ruukkuun kiinni.

ruukkutaide

sormivareista_kukkaruukun_suoja

sormivareista_on_moneksi

Nyt jokaisen kerran tämän kasvin nähdessäni ikkunalaudulla minua hymyilyttää. Kiitos ihanien muistojen tästä yhteisestä puuhasteluhetkestä. Miten ihanasti Rubykin innostui taiteilemaan, miten Anna ihmetteli sormivärien viileyttä..


Have fun with fingerpaints!

You’ll need

– Fingerpaints – there are edible and non-toxic ones on the market and fingerpaints are quite easy to do yourself too. We used fingerpaints that we happened to have in our cupboard..

– Paper. The bigger chunk the better so there is loads of room to get messy with!

Have fun!

Even Ruby joined me and Anna to our little arty session.

The finished art

There are many ways to use to the art made by your children – to store it, send it to your friends… I had this plant desperately waiting for me to protect it’s roots from the sunlight so after our art was dry I took some bluetack and wrapped the art around the glass pot. Now it reminds me of our fun moment together every time I look at the plant..

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Sylistä käsin tätä pystyy myös tekemään! 😀 Me kokeiltiin ensimmäisen kerran jo paljon nuorempana äitiryhmässä, ja voi vauvelin ilmeitä! <3 <3 <3
0
1 vastaus

Ihana idea, täytyy kokeilla itsekkin. Pitää ehkä hiukan vielä odottaa, pikkuinen on vasta neljä kuukautta.
0
1 vastaus

Sylistä käsin tätä pystyy myös tekemään! 😀 Me kokeiltiin ensimmäisen kerran jo paljon nuorempana äitiryhmässä, ja voi vauvelin ilmeitä! <3 <3 <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Synttäriviikon #bulletjournal aukeama 😍 #kalenterimania #bujo #bujoweeklyspread #inspiration #bujoideas #bujoinspire inspiration for the girl from @juditmallolart

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: