Muut 2.9.2016
TEKSTI Meriannen

Elokuun postauksista & syyskuussa luvassa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Blogikuukaudesta

Elokuussa julkaisin blogissa yhteensä 24 postausta. Toisin sanoen olen päässyt takaisin omaan elementtiini! Näin usein postasin aiemmin ennen toista raskauttani; raskauden aikana postaaminen väheni raskauspahoinvoinnin ja muun vuoksi. Nyt Annan ollessa jo 8 kuukautta vanha ja Elsan sairaala-ajastakin on selvitty, niin.. kipinäni kirjoittamiseen on suorastaan roihahtanut tuleen!

Mitä blogissa siis höpistiin elokuussa?

Innostuneena kerroin, kuinka joskus se oikea blogiteksti sattuu nokan alle juuri oikeaan aikaan, ja siitä inspiroituneena hylkäsin silloin ne ”sitten kun”-ajatukset. Samaan sarjaan joskus puolitutun ja ystävän sanat auttavat ymmärtämään omaa elämää ja prosessia uuteen arkeen totuttelemisesta. Kerroin siitä, miten Elsa voi nyt kotona ja Danin omasta pyynnöstä julkaisin herkkiä kuvia hänestä ja Elsasta suihkussa. Elsalla oli silloin vähän paha olla, ja hali isiltä auttoi.

erityislapsi

Kun pelkäsin lapseni kuolevan oli vanha teksti, jonka olin jo kirjoittanut sairaalalla. Uskalsin kirjoituksessani paljastaa ne kipeät ajatukset, joita alunperin pelkäsin paljastaa ääneen edes rakkaille ihmisilleni. Voitte varmaan uskoa, kuinka sydämeni pamppaili, kun kirjoituksen julkaisin!

Terve lapsi vammaisen lapsen jälkeen – kirjoituksessa käsittelin taas tunteitani kahden niin erilaisen lapsen vanhempana. Olin löytänyt uuden katsantotavan esikoiseni vammaisuuden käsittelyyn kuopuksen kautta. Sen jälkeen olikin kätevä käsitellä niitä uusia apuvälineitä, mitä olimme saaneet riiviö esikoiselleni. Niin imulaitetta, happitankkeja ja kaikkea sitä muuta. Esittelin myös meillä pitkään käytössä olleen pandatuolin.

aitilla_ei_aurinkolaseja

Arkemme on muuttunut paljonkin siitä, mitä se oli ennen pitkää sairaala-aikaa. Yhtenä muutoksena oli myös se, että kuopuksemme siirtyi meidän huoneesta lastenhuoneeseen nukkumaan. Menneisyydestäni oppineena jännitin omaa jaksamistani kaiken kotiintulon ja uuteen opettelun keskellä, mistä avauduin myös postauksessa ”Väsymys voi laukaista masennuksen”. Vaikka itse sanonkin, olen pärjännyt aika hyvin. Olen keskittynyt siihen, mikä on parasta juuri nyt ja pitänyt myös katseen tulevaisuudessa, purren hammasta ja ajatellen, että ”kunhan vielä vähän aikaa jaksan”…

Sairaalalta ei vältytty tässäkään kuussa, ja niistäkin kuulumisista kerroin blogissa. Se sairaalareissu oli ihan uskomattoman piristävä, minä suorastaan tanssahtelin sairaalankäytävillä! Miksi? Lue täältä.

cpvammainen_lapsi

Ymmärrettävästi mielessä pyöri myös tukiverkon vähäisyys ja meille järjestetyt aputoimet, mitä kautta vihdoinkin sain esiteltyä meille hyvinkin tärkeän Julia’s housen. Paljastelin myös sen ulkosuomalaisille hyvin tutun ajatusjuoksun ulkosuomalaisuuden omituisuudesta. Missä olisikaan se paras paikka asua?

Luovana ihmisenä rakastan puuhastella lasteni kanssa piirtäen ja maalaten – ja pienenkin vauvan kanssa pystyy jo hulluttelemaan sormiväreillä! Kuukauden kivoihin puuhasteluihin kuului myös pienet retket Bournemouthin lähialueille, kuten reissumme New Forestiin villiponeja ja peuroja ihmettelemään.

villihevosia_englannissa

Anna esiintyi blogissa monessakin postauksessa. Esittelin hänen taitojaan ”Melkein 8 kk vanha Anna” – postauksessa ja vastasin myös tiuhaan tahtiin esitettyyn kysymykseen siitä, että tuleeko Annasta kaksikielinen?

Kesälomien päätyttyä Suomessa minä tartuin ajankohtaiseen aiheeseen: kiusaamiseen. Olinhan itse kiusattu, minkä vuoksi kirjailin avoimen kirjeen koulukiusaajilleni. Se sai aikaan todella hyvää keskustelua!

Loin yhtenä iltana itselleni pienen kirjoitushaasteen ja päätin luoda tarinan kaikkien Kaksplussan blogien nimistä. Vitsit, että sitä oli hauska kirjoittaa! Eikä tarinoistakaan huonoja tullut. Tarinan lukuun pääset tästä!

Kummallinen Snapchat jaksaa aina minua ihmetyttää, eritoten se, miten turhaudun tietynlaisista snäpeistä! Siis miksi siihen snäppiin pitää pälättää? Etsin edelleen myös lisää seurattavia, saa ehdotella ja jättää omia nimimerkkejä kommentteihin!

Kuukauden suosituimmat

vauva_hali

Google Analyticsin mukaan blogini kuukauden TOP 5 postaukset ovat:

 1. Kun pelkäsin lapseni kuolevan
 2. Avoin kirje koulukiusaajilleni
 3. Mitä uusia apuvälineitä meillä on nyt lapsellemme?
 4. Miten Elsa voi nyt kotona?
 5. Terve lapsi vammaisen lapsen jälkeen

Ajankohtaisuudestaan johtuen avoin kirjeeni varmasti kiinnosti ja minua aina liikuttaa nähdä, kuinka paljon arkemme Elsan kanssa kiinnostaa teitä. On niin upeaa tietää, että te olette halukkaita oppimaan erityislapsiperheiden arjesta, meidän arjestamme, kaikkine apuvälineineen päivineen. Tuo on nimenomaisesti yksi syy bloggaamiseeni – se, että tällainen ”erilainen arki” tulisi tutummaksi eikä siksi olisikaan pelottavaa. Että siten myös muihin erityislapsiin ja heidän perheisiinsä kuin aikuisiin vammaisiin osataan suhtautua luonnollisesti, kun vammaisuus ei olisi enää tabu.

Ja se, että te haluatte tietää, kuinka tämä ihana naperoni voi.. Te olette niin upeita.

Omat suosikit

ulkosuomalainen_blogi

Minun omat suosikkini eroavat hieman Herra Googlen kertomista suosituista teksteistä. Minä rakastin kirjoittaa haastavammassa muodossa tarinaa, joten postaukseni ”Kaksplussan monenlaiset perheblogit” kuuluu ehdottomasti kuukauden suosikkeihini. Sekä nämä tulevaisuuden muistoja täynnä olevat postaukset sormivärimaalauksista ja retkestä New Forestiin. Rakastin myös kuljeskella ympäriinsä kamera kädessäni kaikkea positiivista etsien, joten ”Parasta nyt” kuuluu ehdottomasti omaan TOP 5:n! Viimeisenä, muttei huonoimpana, nämä postauksen kuvat Danista ja Elsasta suihkussa..

Mistä postauksista sinä tykkäsit?

Syyskuussa luvassa

 • Lisää apuväline-esitelyitä!
 • Kuulumisia niin vanhempieni visiitistä kuin tulevasta seikkailusta leikkauksen merkeissä
 • Meidän automme esittelyä sekä vastaan kysymyksiin ”mistä”, ”miten”, ”miksi” ja ”mitä se meille maksaa” autoon liittyen.
 • Ja tietysti paljon muuta!

Yritän myös parantaa tapani kommenttien suhteen – yritän siis olla aiempaa nopeampi vastaamaan teille ihanille kommentoijille!


This post is a summary of all the posts that was published in August.

The TOP 5 blogposts for most read that month were:

 1. When I was terrified that my child might die
 2. Open letter to my bullies in school 
 3. What new equipment do we have for our daughter now?
 4. How is Elsa doing now at home?
 5. Having a healthy child after the firstborn is disabled

What was your favourite? The post about Julia’s house? Or something else?

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Voi kiitos niin paljon todella ihanasta kommentista <3 <3 <3
0
1 vastaus

Kiitos ihanasta blogista. Kukapa ei tahtoisi lukea blogiasi, kaiken vaikean keskelläkin löydät ne elämän kultahippuset, jotka saavat jaksamaan. 🙂 Ihailen suunnattomasti jaksamistasi ja sitä miten ymmärrät ottaa välillä aikaa, edes pikku hetken itsellesi.
0
1 vastaus

satu <3 <3 Kiitos sinulle aivan superihanista sanoistasi <3 <3
0
1 vastaus

Kiitos ihanasta blogista! Rehellisestä ja positiivisesta. Kirjoitat avoimesti vaikeistakin asioista ja avaat taitavasti elämää erityislapsen vanhempana. Toivon sydämestäni kaikkea hyvää teidän perheellenne!
0
1 vastaus

Voi kiitos niin paljon todella ihanasta kommentista <3 <3 <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

 • #frenchbraids, how hard can it be? I'm determined to learn this art, and so I practice.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: