Muut 5.9.2016
TEKSTI Meriannen

Mammamaailman vlogeja

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ilmoissa on käynyt sellainen puhe, että blogit olisi ”niinkuin ihan out” ja ”vlogit in”. Blogien aika on mennyt, koska ihmiset eivät jaksa enää lukea ja videot nyt ovat vain niin paljon viihdyttävämpiä.

Minä olen vissiin jollain tavalla vanhanaikainen.. Minä tykkään lukea. Jos tulee sellainen pieni oma hetki, kaivan helposti kännykästä bloglovinin eteen ja vilkaisen uusimmat blogipostaukset. Voin lukea blogeja bussissakin ilman, että pitää etsiä käsilaukun pohjilta kuulokkeita. Jotenkin tuntuu myös siltä, että videoihin pitäisi keskittyä ihan eri tavalla. Keskittyä kuuntelemaan, muuten jotain saattaa mennä ohi. Lukemisen voi lopettaa sekunnissa ja jatkaa samasta kohtaa heti, kun tilanne antaa siihen mahdollisuuden. Ilman pause-nappulan painelua.

Toisekseen, enhän snapchatissakaan tykkää siitä ihmisten höpöttämisestä. Miksi haluaisin katsoa sitä minuuttitolkulla Youtubesta?

Ehkä minä en vain tajua. Enhän ole vlogeja aikaisemmin tsekannut. Päätinkin haastaa ennakkoluuloni vlogeja kohtaan ja tutustua itselleni tärkeimpään genreen, eli mammavloggaajiin!

aitien_vlogeja

Tinkerbella

tinkerbella_banneri

TinkerBellan Heli onkin sitten vlogannut ja blogannut jo pitkän aikaa! Hänen videokanavallaan on erittäin monipuolisesti videoita, joita en edes yritä listata. Heli esiintyy videoilla niin luonnollisesti, että melkein tuli sellainen fiilis kuin hän olisi ollut Skypessä kertomassa juuri minulle esimerkiksi vuosia sitten kärsimästään anoreksiasta tai näyttämässä hyvin laadittua kotivideota laivaretkestään Ruotsiin.’

Erityisesti minä tykkäsin tämänkaltaisista videoista, joissa äiti ja poika yhdessä puuhastelivat keittiössä:

The Realm of Maria

the_realm_of_maria

Maria siirtyi bloggaamisesta vloggaamiseen kesän aikana, ja nyt hänen bloginsa toimii yhtenä videoiden jakamispaikkana. Videoita Maria julkaisee vähintään kerran viikossa, ja videoiden aiheet näyttävät olevan hyvin monipuoliset aina meikki- ja hiustutoriaaleista ”storytime”-videoihin kuin ”my day”-videoihin.

Marian videoista minua kiehtoi eritoten juuri nämä myday-videot! Kuten tämä:

IinaLaura

iinalaura_banneri

Suositun ”I’m a Human Not a Sandwich” – blogin Iina on myös aloittanut vloggaamisen! Vain pari viikkoa vanhalta kanavalta löytyy jo kaksi videota, jotka kuuluvat hänen ”raskauspäiväkirja” – videosarjaansa.

Uusin raskausviikkovideo tässä:

Paprika

paprika_banneri

Äiti on vihannes – blogin Paprika päätti kokeilla, miltä vloggaaminen tuntuu ja vaikuttaa – ja Paprikan videoita katsellessa oikeasti hihittelin niin että Dan tuli kysymään, että mitä minä teen? Terveisiä vaan Paprikalle, se esittelyvideossasi mainitsemasi vitsikkyys tulee kyllä videollekin läpi!

Kaikista videoista tämä oli minusta erityisesti hykerryttävän ihana:

Ihmemutsi

ihmemutsi_banneri

Ihmemutsin opin tuntemaan bloginsa kautta, mutta nyt hän on siirtynyt kokonaan vlogien maailmaan. Hän julkaisee useita videoita viikossa ja videoiden tekeminen on ihan selkeästi se hänen juttunsa! Hän esiintyy videoilla iloisena ja luonnollisena, mitä on todella ihanaa seurata.

Ihmemutsin useista videoista haluan eritoten nostaa tämän videon esille, koska no hei – minä asun edelleen Englannissa! Miten erilaisia Suomi ja Englanti ovat?

Ps. En minäkään tajua montaa noita mainitsemaasi asiaa edelleenkään! Mutta hei, meiltä löytyy kahvinkeitin, koska minä en suostunut sitä pikakahvia juomaan! (Kyllä, kalliiksi tulee.)

Jeninanni

jeninanni_banneri

In a Moment – blogista tuttu Jenina on pitänyt vlogia noin kuukauden verran. Hänellä on ihana tyyli tehdä sellaisia tunnelmointivideoita, joissa tapahtumia pääsee seuraamaan kuin vierestä.

Tykkäsin tästä minireissuvideosta Mikkeliin, tuli ihan koti-ikävä!

OLLIE

OLLIE_banneri

Ollie on tuttu samannimisestä blogistaan, ja hän on nyt vlogannut ahkerasti yli kuukauden verran, vaikka vanhempiakin vloggauksia löytyy.

Ollie on ihanan luonnollinen kameran edessä, ja eritoten juuri ne kuuluisat ”aivopierut” annetaan näkyä videoissa juuri kuin ne tulevat! Kaikista hänen videoista tämä viehätti minua kaikkein eniten:

Laura Johanna

Kolmen lapsen äiti, joista nuorin vasta pari kuukautta vanha, kuvaa suloisia arjenmakuisia videoita. Niistä tulee varmasti todella ihania vauvavuoden muistoja tulevaisuudessa! Miten olisi esimerkiksi tämä?

Sofia B.

sofia_b_banneri

Sofia on bloggaajana aktiivinen ja vlogi taitaa olla sellainen blogia tukeva kanava. Videoita löytyy jo muutamankin vuoden takaa ihan siitä, kun Shiri oli vielä aivan pieni. Sofian videoista tykkäsin muun muassa tästä, koska Shirin riemu oli niin suloista seurattavaa!

PinjaUP

pinjaup_banneri

Pinja on minulle ennestään tuttu Norsunluusydän – blogista, jonka hän on kuitenkin nyt lopettanut. Hänen uutta blogia odotellessa hän on jo aloittanut PinjaUP-vlogin. Hän on ihanan luonteva kameran edessä ja siis hänen murteensa! Tykkään!

Jos et Pinjalta ole nähnyt mitään muuta, niin katso ainakin tämä:

Minua hymyilytti koko videon ajan – pienen alkujännityksen jälkeen näillä sisaruksilla oli todella hauskaa! Niin ihanat!

FitFatMama

fitfatmama_banneri

Mikä energia! Mikä ihana murre! Löytyy treenivideoita, taaperon touhujen esittelyä kuin vaatekaappiin kurkistamista… Vauhdikasta ja pirteää menoa!

Tämä kiukunpurkutreeni näyttää hyvin toimivalta…!


Ajatukset vlogeihin tutustumisen jälkeen

Vitsit, olipa jännä nähdä tuttuja bloggaajia videoilla! Jotenkin oli hassua kuulla se bloggaajan oma ääni, se kun tuntuu aina minut yllättävän. Onko kukaan muu huomannut samaa? Siis kirjoittajan tekstejä lukiessa tulee kai jo jonkinlainen mielikuva kirjoittajan äänestä ja sitten kun kirjoittajan kuuleekin/näkeekin niin yllättyy, että oi tuoltako sinä kuulostatkin?

Huomasin nauttivani videoiden seuraamisesta. Nauroin ja kikatin, kuin myös ahdistuin toisen tuskan takia (terveiset TinkerBella, onneksi anoreksia on nyt muisto vain!). Turhauduin edelleen ihan samasta syystä kuin Snapchatissakin: ihan selkeästi ne höpötysvideot eivät vain ole minua varten. Tykkäsin seurata videoita, joissa oikeasti tapahtuu jotain! Jotain, mitä seurata, eikä vain.. kuunnella ja katsella toisen naamaa.

Jotain yllättävää tästä kuitenkin seurasi, sain nimittäin inspiraatiota tehdä itsekin videoita. Ihan vain nähdäkseni miltä se tuntuu. Ehkä innostus loppuu sitten jo editointivaiheessa! Kirjoittaminen on kuitenkin minun oma juttu. Mitä olen aina tehnyt. Ehkä videoita voisin tehdä silloin tällöin, mutta vlogin pitämiseen minusta ei varmasti olisi.

Seuraatko sinä vlogeja? Enemmän kuin blogeja? Mitä mieltä olet vlogeista ja mitä vlogeja sinä seuraat?


Blogs are so out and vlogs are the thing now. Or so they say. I’ve been completely ignorant to what it comes to vlogs so I decided to change that – and checked out couple vlogs from Finnish mums.

Kinda liked it. It’s different. I still prefer blogs though. Call me weird. Or old-fashioned.

Though thanks to all those vlogs I sort of got inspired to make my own video.. Well. We will see. Writing is still more my thing!

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Enkä mä uskokaan että ne toisensa poissulkisivat! 😀 Meikäläinen saattaa jossain vaiheessa oppia katselemaan videoitakin.. 😀
0
1 vastaus

Minä luen mielummin kirjoja kun katson telkkaria. Tästä on suora johtopäätös siihen, että luen mieluummin blogeja kun katson vlogeja. Ehkä joku hyvin tehty Vlogikin silloin tällöin menee. Eniten olen seurannut maailmanmatkaaja pariskunnan Ikilomalla Vlogia. Nyt he ovat Afrikassa Sansibarilla ja asuvat heimokylässä perheen luona. Mutta en toivo blogien näivettymistä tässä vlogien voittokulussa.
0
1 vastaus

Kuulostaa muuten tosi mielenkiintoiselta vlogilta, pitääkin laittaa etsintään se! Ja minä mietin tätä niin, että kokonaisuudessaan media on jatkuvasti kehittymässä. Niin kuin aina. Kehitys on hyvästä, ja videot tuovat varmasti myös lisämakua blogeihin ja toisinpäin. Ja ehkä ne eivät tosiaan ole toisiaan poissulkevia? Ja minä ainakin tulen bloggaamaan niin kauan kuin vain pystyn, tapahtui muille blogeille mitä tahansa XD Terveisin – itsepäinen jukuri.

Kiitos sarsa tosi kivasta kommentista! <3
0
1 vastaus

Luen ehdottomasti mielummin blogeja!! Ehkä videot tuo kivaa lisä piristystä väillä blogeihin.. En voisi kuvitella alkavana seuraamaan vlogeja, nyt mielenkiinnosta taas katsoin muutamaa mitä olit tuohon laittanut, ihan kivoja joo mutta mielummin luen kuin kuuntelen kuulokkeet päässä vlogeja.
0
1 vastaus

Heidi, on se kiva että minä en ole ainut ”outo” 😀 Minusta tuntuisi siltä että jotain menisi ohitse jos en oikein keskity, ja sitten tuntuisi se ikävältä kun toinen on nähnyt vaivan editoinnissa ja kuvaamisessa ja sitten minä en sitä videota sitten kunnolla seurannutkaan.. Ehkä minä vain ajattelen monimutkaisesti asioita 😀
0
1 vastaus

Olipa kiva postaus! 🙂 Oon kuullut, että moni jättää taustalle pyörimään noita höpötysvideoita (vähän kuin radio) ja touhuaa kotitöitä tai muuta samalla. 😀
0
1 vastaus

Maria, kiitos kommentistasi! Ja tuo onkin ihan erilainen katsantotapa tähän, en ollut tullut ajatelleeksi tuota! Minulla on harvoin radiokaan päällä kun puuhastelen, vaan mieluummin istun alas ja keskityn tekemiseeni ja siten vlogejakin seuraisin ihan ajatuksella.. Mutta pitää kyllä kokeilla noita höpötysvideoita tuolla mainitsemallasi tavalla! 😀
0
1 vastaus

Ihana❤️ Mä olen nyt vasta siirtynyt myös katsomaan vlogeja vaikka olin vannoutunut ennen blogeille
0
1 vastaus

Enkä mä uskokaan että ne toisensa poissulkisivat! 😀 Meikäläinen saattaa jossain vaiheessa oppia katselemaan videoitakin.. 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Theme of the week - picnics.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: