Muut 2.10.2016
TEKSTI Meriannen

Kirjoitusblokki

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kirjoitusblokki. Ei siinä perinteisessä mielessä – kirjoitusaiheita ja jopa kuvamateriaalia olisi vaikka muille jakaa. Nyt vain tuijotan tietokoneen ruutua enkä yksinkertaisesti tässä väsymyskoomassa saa kirjoitettua. Mikä on outoa. Sanat eivät yleensä ole noin jääneet jumiin, olin miten väsynyt tahansa.

bambit

Tekee mieli vain kääriytyä peittoihin, ottaa vauvat syliin ja torkkua. Tai värittää, piirtää, maalata, juoda kuumaa ja tuijottaa koomatoosaa. Mennä ulos aurinkoon istumaan ja hengittämään. Ottaa auto alle ja mennä minne tahansa.

Olen nukkunut nyt muutaman päivän aikana enemmän kuin mitä vähään aikaan. Mutta nukkuminen ei tunnu väsymystä poistavan.

Ehkä tämä on pettymyksen käsittelyä, muutokseen totuttelua, syksyn haistelua. Ehkä.

Olen varma, että tästä taas noustaan. Niin kuin aina ennenkin. Sanat tulevat takaisin, ja elämä alkaa muutenkin rullata helpommin. Ilman itsensä pakottamista.

Kertokaas vinkkejä siihen, miten te siedätte pettymystä ja suunnitelmien muuttumista? Mikä auttaa?


The Writer’s Block. Not in it’s traditional sense as I do have so many things to write about and even photos to go with those posts. I keep staring at the laptop’s screen and just cannot start typing. Which is weird. My words don’t usually get stuck like that no matter how tired I am.

I would love to snuggle up with blankets, hug my babies, nap. I like to do some colouring, drawing, painting, drink something hot and stare at the TV. Go outside to the sunshine and breath the fresh Autumn air. I would love to take the car and just drive.

In the last couple of days I have slept more than I usually. No matter how much I sleep it doesn’t lift off the feeling of being exhausted.

Maybe this is how I deal with a disappointment. How I get used to the change of plans.

I’m certain I’ll come around just like every time before. My words will come back to me.

How do you cope with a sudden change of plans and disappointment? Let me know some coping strategies!

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Aion kyllä ehdottomasti käydä tutkituttamassa kilpirauhaseni, mutta heti on sanottava tähän väliin, että minulle väsymys on yksi hyvin tyypillinen masennuksen oire. Sitä kautta mietin, että tämä voi olla ihan minun tapaani käsitellä pettymystä. Ja onhan sekin otettava huomioon, että meidän arki ei tällä hetkellä eikä kuukausienkaan ajan ole ollut mitenkään helppoa. On vauva, jolle on puskenut hampaita ja tehnyt sitä mitä normaali vauva tekee, vaatii huomiota ja tekemistä ja sitten on Elsa, jonka laitteet hälyttävät joka yö ja tarvitsee happea ja missä vaiheessa vanhemmat nukkuvat? Eli toisaalta, paljon on syitä väsymykseen. Mutta sitten, kilpirauhasten toiminta on hyvä aina tsekata. Ja anemia. Siihen minulla on taipumusta. 🙂

Toi on muuten tosi hyvä ajattelutapa! Vaikka loppuun kuulostatkin ehkä vähän katkeralta (*hali*), mutta tuo voisi oikeasti olla hyvä ajattelutapa. Juuri noin, että tässä kävi nyt näin, ei se mitään, nyt tehdään sitten näin. Vain uutta putkeen, eikä jäädä jumiin pettymykseen. Ei huono!

Kiitos surkeaolento tosi kivasta ja ajatuksia herättävästä kommentista <3
0
1 vastaus

Onhan sun kilpirauhanen tutkittu…aivosumu on ärsyttävä tila,eikä se väsymys parane nukkumalla..pettymyksiä tulee,mutta niin se on aina,että eteenpäin sanoi mummo lumessa.kaikella on tarkoituksensa!!
0
1 vastaus

Pitääpä tutkia, ei siitä haittaakaan olisi! Verikokeissa olisi tarkoitus käydä muutenkin!
Etteenpäin, sinnepäin mentävä! <3 Kiitos Ulla <3
0
1 vastaus

Itse sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa ja kieltämättä edellisen kommentoijan ajatus heräsi minunkin mielessäni. Kun minulla ei vielä ollut lääkitystä, niin väsymys oli tuttu juttu, eikä se tosiaan mennyt ohi nukkumalla. Mutta tämä on vain spekulointia, sillä syitä voi olla monia muitakin, kun vain kilpirauhanen. Joskus on vain ylirasittunut kaikesta tekemästään, että vain kaipaa lepoa ja paljon.

Koskaan ei kannata uskoa, että netin maailmasta tuntemattomalta ihmiseltä tulisi se oikea päätelmä, koska ainakaan minä en tunne maailmaasi lainkaan arvioidakseni oikeastaan yhtään mitään.

Mutta pettymys ja suunnitelmien muuttuminen. Itse selviän pettymyksistä miettimällä yksinkertaisesti:”ja taas kävi näin!” ja päälle:”Onneksi tuo ei oikeasti ollut mitenkään tärkeää.”
Suunnitelmien muuttuminen on vähän sama juttu, sillä usein suunnitelmat muuttuvat niin, että suunnitelmat katoavat kokonaan. Silloinkin pohtii:”Ja taas kävi näin.”
Ja päälle pohtii:”Mutta mitäs nyt sitten tekisi.” Eli uutta suunnitelmaa kehiin ja vanha suoraan roskakoriin.

Minun elämäni on ollut pelkkää suunnitelmien muuttumista, että pettymistä, joten en oikeastaan välitä kummastakaan asiasta enää lainkaan. Olen kai parkkiintunut liikaa.
0
1 vastaus

Aion kyllä ehdottomasti käydä tutkituttamassa kilpirauhaseni, mutta heti on sanottava tähän väliin, että minulle väsymys on yksi hyvin tyypillinen masennuksen oire. Sitä kautta mietin, että tämä voi olla ihan minun tapaani käsitellä pettymystä. Ja onhan sekin otettava huomioon, että meidän arki ei tällä hetkellä eikä kuukausienkaan ajan ole ollut mitenkään helppoa. On vauva, jolle on puskenut hampaita ja tehnyt sitä mitä normaali vauva tekee, vaatii huomiota ja tekemistä ja sitten on Elsa, jonka laitteet hälyttävät joka yö ja tarvitsee happea ja missä vaiheessa vanhemmat nukkuvat? Eli toisaalta, paljon on syitä väsymykseen. Mutta sitten, kilpirauhasten toiminta on hyvä aina tsekata. Ja anemia. Siihen minulla on taipumusta. 🙂

Toi on muuten tosi hyvä ajattelutapa! Vaikka loppuun kuulostatkin ehkä vähän katkeralta (*hali*), mutta tuo voisi oikeasti olla hyvä ajattelutapa. Juuri noin, että tässä kävi nyt näin, ei se mitään, nyt tehdään sitten näin. Vain uutta putkeen, eikä jäädä jumiin pettymykseen. Ei huono!

Kiitos surkeaolento tosi kivasta ja ajatuksia herättävästä kommentista <3
0
1 vastaus

Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavana tuli itselleni ensimmäisenä mieleen että sun kilpirauhasarvot kannattais käydä tarkistuttamassa! Myös anemiasta mulle on tullut samanlaisia ”oireita”.
0
1 vastaus

Anemiaan mulla on taipumuksia, kilpirauhasetkin voisi tietysti tarkistaa. Paljon nukkuminen on kyllä meikäläiselle hyvin tyypillinen masennuksen oire. Mutta pidän tätä ehdottomasti silmällä ja käväisen lääkärissä myös piakkoin. Kiitos Vilma <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • #frenchbraids, how hard can it be? I'm determined to learn this art, and so I practice.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: