Perhe-elämä 23.11.2016
TEKSTI Meriannen

Piristyneitä terveisiä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Elämä on tasoittunut. Miten outo fiilis. Yli kahteen viikkoon ei ole käyty sairaalan ovien sisäpuolella. Ehkä minä kohta uskaltaisin korkata yhden olusen, joka on jo kuukauden jääkaapissa odottanut. Dan osti ne jotain reseptiään varten, mutta tarvitsi vain yhden – loput neljän pakkauksesta oli sitten minulle maisteltavaksi. Mutta en minä alkoholillista ole uskaltanut nielaista. Entä, jos jotain tapahtuisikin, ja minun pitäisi olla ajokunnossa? Ja olisin sen yhden juonut?

Ehkä minä kohta alan oikeasti tähän luottamaan, ettei sairaalareissuja enää tule yhtä useasti.

Mistä minä olen erityisesti piristynyt viime aikoina?

mysteeri_taimi

Minulla on ollut tapana heittää käyttämieni hedelmien ja vihanneksien siemenet multapurkkiin.. ja joskus sieltä jotain ilmestyy. Niin kuin tämä mysteeritaimi. Ehkä appelsiini? Paprika?

syksy

Myrskytuulet ovat riepotelleet Britanniaa, mikä on riipinyt syksyn lehdet irti puista. Niin paljon värikkäitä lehtikasoja kaikkialla, mitä potkia ja lasten tutkia!

syksyn_lehdet

Anna nukkuu edelleen yönsä hyvin levottomasti, mutta ainakin Elsa nukkuu yönsä nyt paremmin. Me opettelemme saatujen ohjeiden mukaisesti jättämään saturaatiomonitoria pois käytöstä… Kiinnitämme sen tyttäremme varpaaseen vain hänen nukahdettuaan, sillä silloin hänellä on edelleen suurempi riski tarvita lisähappea. Tosin.. Ei hän sitäkään ole nyt hetkeen tarvinnut.

Pesukone hajosi. Hei, ei elämä voi olla liian helppoa! Jännä, miten paljon sitä pyykkivuoret yhtäkkisesti kasvavat, kun ei pääsekään enää lähes päivittäin pyykkiä pesemään.. Mutta tässäkin on se kääntöpuoli. Olen päässyt ihastelemaan meidän ihanaa naapurustoa. Niin sieltä löytyi mies, joka on korjannut pesukoneita aikaisemmin ja hän on ottanut pesukoneemme katsottavakseen. Tässä vietin myös vauhdikkaan pyykkipäivän, kun naapuri heitti kotinsa avaimet meille aamusta. Sain heidän pesukoneensa käyttööni koko päiväksi.

Miten onnekkaita me oikeasti olemmekaan, kun meillä on näin upea naapuriyhteisö ympärillämme?

Ps. Babysitter.fi – arvonnassa voitti Maari, tarkistathan sähköpostisi! Laitoin sinulle viikonloppuna sähköpostia!


Our life has calmed down. It feels strange. For over two weeks now we haven’t been inside a hospital. Maybe I will start to trust it soon, perhaps I will find the courage to have that beer that’s been waiting in a fridge for over a month now. Dan bought some for a recipe he was trying out and the rest was for me to have. I haven’t touched it in fear of something happening and I would need to drive to the hospital. I wouldn’t drive if I’ve had a drink, even just one.

Maybe I will gain the trust soon that we won’t be experiencing so frequent hospital admissions anymore..

What has cheered me up lately?

I have a habit of throwing seeds from fruits and vegetables to a soil pot and occasionally I get to experience a start of life. Just like this mystery plant. Maybe an orange? A pepper?

Recent storms have ripped most of the colourful autumn leaves out of the trees. There are so many piles of leaves everywhere for me to kick and the kids to explore!

Anna is continuing to sleep her nights really restlessly, but at least Elsa seems to sleep her nights through now. As advised we are weaning ourselves off the saturation monitor, which we are no longer using when Elsa is awake. The moment she falls asleep she’s attached again, as there is still a chance she requires oxygen when in deep sleep. Dare I say it though.. She hasn’t needed it lately either.

Our washing machine died. Hi, the life cannot be too easy now, can it! It’s actually quite funny how huge the laundry piles grow when I haven’t been able to tackle it daily.. But there is another side to this too. I’ve found myself admiring our lovely neighbours. How there is a man who has fixed washing machines before and he is looking into fixing ours. As well I was able to have a proper laundry day as our neighbour dropped her keys to ours so we were able to use her washing machine.

How lucky are we really to have such an awesome neighbourhood community around us? 

Ps. The winner of Babysitter.fi – giveaway is Maari! Could you please check your emails as soon as possible!

rakkaudellam

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (13)

Kai se on niin jotta ei pyykkivuorta pesemällä lopuun saa! Itselläni on kanssa vuori koska pesen yleensä pyykkiä pulsaattorikoneella pidän siitä
0
1 vastaus

Mahtavaa kuulla, että olet piristynyt ja vielä mahtavampaa on, että teillä ei ole sairasteltu! Jatkukoon tämä taika koko loppuvuoden ja toki siitä eteenpäinkin!

Kyllä minä luulen, että olet ajokunnossa vaikka olisit ottanut yhden oluen. Mikäs siellä on promilleraja, oho, 0,8?? (Järkyttävää!) En tietenkään kannusta ketään ajamaan yhden otettuaan, mutta ehkä sinun tosiaan ei koko ajan tarvitse olla varuillasi kaikesta mahdollisesta asiasta. Se on kauhean kuluttavaa.

Kyllä meidänkin pesukonetta saisi lainata, jos joltain tutulta kosahtaisi oma kone. Olen itse asiassa lainannutkin, kun kaveri kehtasi – siis uskalsi – pyytää. 🙂 Siitähän se lähinnä on kiinni. Sinäkin olet niin rohkea, että uskallat pyytää apua!
0
1 vastaus

Minä vaikka tanssin terveystanssit ja ripaskat ja muut poppaskonstit, että tämä onni jatkuisi! Vielä ainakin hyvältä näyttää.. Niin hyvältä!

Se on kyllä taas niin totta. Sinä se aina jaksat herätellä minua <3 Ei se yksi haittaisi. Itse olen vain niin kauhean varovainen eritoten nyt, kun alkoholillista tulee nautittua.. kerran vuodessa? Jos niinkään usein? Ja silloinkaan ei välttämättä yhtä enempää. Joten jo parista huikasta huomaan itse alkoholin vaikutuksen 😀 Minkä vuoksi jännittäisi mennä rattiin sen yhden juoman jälkeen. Yksi juoma saa väsyneeksi, mutta sekin on tappavaa ratin takana...

Enkä taas osannut ajatella sitä noin, KIITOS TESSA OOT IHAN MAHTAVA <3
Ja tiedätkö mitä? Se naapurimies sai pesukoneen korjattua <3 <3 <3 <3 <3
0
1 vastaus

Kannattaa kokeilla haudata multaan myös leikattu tomaattisiivu.
0
1 vastaus

Oikeasti, voisiko siitä lähteä tomaatti kasvamaan? Onko vinkkejä mitä lajiketta kannattaisi kokeilla, vai ihan mitä vain… KIITOS VINKISTÄ!
0
1 vastaus

Onpa hieno kuulla, että teillä on parempaan päin menty! Tuossa aiemmin jo kyselinkin tästä Elsan lisähapen tarpeesta ja sen antamisesta. Mutta ilmeisesti Elsalle ei siis enää aina nukkumaan mennessä tarvitse laittaa happiviiksiä helpottamaan hengitystä, mikä on varmaan tytöstäkin mukavampaa 🙂 Ja hyvä juttu jos muulloinkaan ei enää ole lisähappea tarvittu. Ja mukavaa joulun odotusta teille!
0
1 vastaus

Joo niin kyselit ja anteeksi, että vastauksessani kesti niin pitkään! Jos jaksat kelata niin pitkälle takaisinpäin blogia, olen sinnekin sinulle nyt vastannut. 🙂

Ja tosiaan, nyt ei olla tarvittu happea! Tytön naamalla ei välttämättä ole siis mitään lisälaitetta/letkua koko vuorokauden aikana, ja näin on jatkunut jo .. jonkin aikaa! Ihan mieletöntä ja Elsakin vaikuttaa niin paljon tyytyväisemmältä. (Pääkopassa on tietysti vielä ne sisäkorvaistutteet, mutta ne eivät ole kasvoilla ;D)

Lisähappea ollaan kannettu vielä varuilta mukana kaikkialle, mutta katsellaan, miten tulevaisuus tästä sitten kehittyy.. Tarvitseekohan enää kovinkaan pitkään? Toivottavasti ei!

Hyvää joulunodotusta sinne siulle myös ja anteeksi vielä kerran tästä kauhean pitkästä vastausten odottelusta! Olen siitä niin kovin pahoillani. Ja kiitos ihanista kommenteista! <3
0
1 vastaus

No hei ei se mitään vaikka et aina heti kerkeisikään vastailla! Ja joo totta kai kävin sen aiemmankin vastauksen lukemassa 🙂 Kiva kuulla, että enää nukkuessakaan Elsa ei ole happiviiksiä tarvinnut. Vielä kysyisin, että käytittekö aina öisin sitä happilaitetta ja kuinka paljon normaalisti Elsalle tarvitsi nukkuessa happea antaa? Toivotaan että mahdollisimman pian teidän ei enää tarvitse lisähappea mukanakaan kantaa 🙂 Mutta onhan se niin kauan kuin sille saattaa tarvetta olla hyvä varuiksi pitää mukana, jos vaikka yhtäkkiä tuleekin tilanne että tyttö lisähappea tarvitsee. Teillä ilmeisesti siis on aina mukana kotoa lähtiessä happitankki ja siihen happiviikset?
0
1 vastaus

Ihana kuulla Hellou, välillä minua harmittaa todella paljon kun vastauksien kirjoittamisessa vain kestää ja kestää!

Aikalailla joka yö Elsa oli kiinni happilaitteessa, hyvin hyvin hyvin harvoin aikaisemmin hän ei lisähappea tarvinnut. Yleensä laitoimme happea tulemaan 1 litran asetuksella, jos se ei riittänyt, niin sitten nostimme 2 litraan. Se yleensä oli enemmän kuin tarpeeksi. Jos hän olisi enemmän tarvinnut, niin sitten olisi pitänyt siirtyä happimaskin käyttöön. 🙂

Ja joo, on! Meillä on sellaisia käteviä pienempiä happitankkeja sekä niiden oma kantoreppu, johon saa happiviikset pakattua mukaan kuin myös happitankin. Näin helposti saa happitankin kulkemaan mukana!

Kiitos ihanista kysymyksistä ja kärsivällisyydestäsi ja kivoista kommenteista! Ja aina saa kysyä, jos jotain on jäänyt epäselväksi, ja odotan innolla että kuulen sinusta taas!
0
1 vastaus

Hei nämä sinun tekstit ja vastaukset on aina kyllä niin hyvin ja mukavasti kirjoitettu, että kiva niitä ollut lukea! En ole varma kysyinkö tätä jo, mutta tarvitsiko aiemmin Elsalle antaa lisähappea usein myös päikkäreiden yhteydessä ja oliko muuten lainkaan hereillä ollessa tarvetta hapelle?
0
1 vastaus

Voi Hellou, suurkiitokset piristävistä ja ilahduttavista sanoistasi! Tulin niin hyvälle mielelle <3

Joskus hän tarvitsi lisähappea nukahtaessaan päikkäreille ja tosi huonoina päivinä jopa hereillä ollessaan. :
0
1 vastaus

Ihana, että on naapurustossa tollasta yhteisöllisyyttä! Tsemppiä pyykkivuoren kanssa, oma vuori kasvaa kovaa tahtia myös, vaikka kone kuinka on päällä mukamas koko ajan!
0
1 vastaus

Tiedätkö, mä olin niin innoissani kun sain sen yhden pyykkipäivän aikana tehokkaasti pestyä KAIKKI pyykit. Kun kerran oli mahdollisuus ja ei tiedetty, milloin olisi seuraava, joten keskityin vain koko päivän pyykkirumbaan.

… ja niin tyytyväisenä menin illasta sänkyyn että jes, nyt on pyykit pesty, upeaa.

.. Seuraavan päivän illasta pyörittelin jo silmiäni. Miten ihmeessä päivässä voi tulla näin paljon pyykkiä?! (No.. Kaksi lasta täällä kokopäiväisesti, joista toinen ei ole mitenkään siisti syöjä.. Ja sitten tietysti kaksi aikuista. Että no. Joo.)

I SO feel you <3 😀
0
1 vastaus

Kai se on niin jotta ei pyykkivuorta pesemällä lopuun saa! Itselläni on kanssa vuori koska pesen yleensä pyykkiä pulsaattorikoneella pidän siitä
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • #frenchbraids, how hard can it be? I'm determined to learn this art, and so I practice.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: