Perhe-elämä 19.4.2017
TEKSTI Meriannen

Ei menny niinku Strömssössä: pääsiäismunien koristelu

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tiedättekö ne bloggaajat, jotka keksivät vaikka miten hienoja ja ”helposti toteutettavia” DIY-juttuja ja jakavat onnistuneita tekeleitään blogissaan?

Minä en ole yksi heistä.


Idea: ”Marmori-kuvioiset pääsiäismunat”

Facebookissa tuli tällainen vastaan uutisvirrassa ja siitä se sitten lähti. Tätähän on pakko kokeilla Elsan kanssa, antaa hänen pyöritellä tuolla vaahdossa käsiään…

Paitsi että Dan ei käytä partansa ajamiseen partavaahtoa, enkä omistanut elintarvikevärejä. Pääsiäissunnuntain jälkeen kauppojen auettua juoksin Annan kanssa kauppaan.

Kauppa oli täynnä ruokavarastojaan täydentäviä ihmisiä. On se kumma, miten paljon kaappien sisältö hupenee, kun kaupat ovat kiinni yhden kokonaisen päivän verran! Matkaan tarttui kuitenkin tarvittavat, ja pääsimme Annan kanssa ehjinä kaupasta uloskin.

Kotona kananmunat tulille ja keräämään tykötarpeet lähelle.

Mitä tarvitset

Elintarvikevärejä, partavaahtoa, astiat, keitetyt kananmunat, pyyhkeitä/talouspaperia

Annalle en halunnut työntää partavaahtoa nenän eteen, sillä moinen löytäisi kyllä tiensä heti taaperon suuhun. Ostin hänelle kermavaahtoa, jotta hän pääsisi läträämään muiden mukana.

Simppeli juttu.

Toteutus

Elsa istuu pandatuolissaan kärsivällisesti odottamassa, Anna roikkuu lahkeessa kiinni. Hän ei yllä! Hän haluaa mukaan! Itku on jo tulossa, harmistus, kun äiti ei vielä ota syliin ja mukaan puuhaan.

Toiselle lautaselle lutrautin kermavaahtoa…

Toiselle partavaahtoa.

Annan harmistus ehti muuttua jo itkuksi. Laitoin partageelin (!) sivuun ja kermavaahdon päälle tiputtelin elintarvikevärejä.

Lautanen syöttötuolille, taapero istumaan syöttötuoliin. Hiljaisuus. Harmistus katoaa uteliaisuuden tieltä, ilo alkaa kuplia uudestaan. Kermavaahto tuntuu kylmältä pieniin sormiin.

Mitä minä Elsalle keksin? Toimisikohan tuo partageeli? Ei se varmaan tunnu yhtä hyvältä sormissa kuin vaahto. Kermavaahtoa hänellekin? Vai hei…

Meillä oli jo aiemmista leikeistä jäljellä ”saippuavaahtoa”. Se tuntuisi ainakin käsissä lähes samalta kuin partavaahto.. Ehkä se toimisikin kuin partavaahto? Hädissäni laitoin vaahtoa reippaasti lautaselle, mutta ei kai se nyt haittaa…

Pääsi Elsakin puuhaan mukaan.

Lopputulos

Laitoin molempien lapsosten munat kuivamaan siksi aikaa, kun tein illallista – eli reippaasti yli ohjeistetun ajan (20 minuuttia). Kermavaahto suli, osa saippuavaahdostakin muuttui vain litkuksi. Taputtelin pyyhkeellä ohjeen mukaisesti kananmunan pintaa…

Eipä jäänyt pintaan ollenkaan väriä. Ehkä olisi toiminut paremmin, jos

  1. Olisin antanut kananmunien jäähtyä kunnolla huoneenlämpöisiksi
  2. Käyttänyt oikeasti partavaahtoa 
  3. Ostanut valkoisia kananmunia

Mutta ei se päämäärä, vaan matka:

Molemmilla lapsilla oli selvästi hauskaa! Ja se tässä tärkeintä olikin, eikä instagram-kelpoiset pääsiäismunat.

Mitähän sitä seuraavaksi lähtisi kokeilemaan?

Ps. Otsikko on saanut inspiraationsa mitä hauskimmasta Facebook-ryhmästä nimeltä ”Ei menny niinku Strömssössä”. Eritoten pahalla tuulella menen tuonne lukemaan postauksia, eikä mene aikaakaan kun nauran jo ihan kippurassa!


It’s all about the journey, not the destination, correct? Not only if the result ends up being totally not what expected… I decided to try out the ”marbled dye easter eggs” this year with the kids, but somewhere along the way mistakes were made and the colour didn’t stick to the eggs. But hey, kids had fun!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Näin mie itseänikin lohdutin <3 😀
0
1 vastaus

Ihanat tytöt!!! ? Ei se tulos vaan se työn ilo ❤
0
1 vastaus

Näin mie itseänikin lohdutin <3 😀
0
1 vastaus

Tässä on juuri oikeaa asenneta. 😀 Tulta päin. <3 <3 Hienoa!!!
0
1 vastaus

Uusia kokemuksia päin, yrittänyttä ei laiteta ja tekeminenhän sitä vasta hauskaa onkin! <3 😀
0
1 vastaus

Nauroin ääneen noille kuville kun tytöt läträä. Ihania! Huomasin myös heti että olit ostanut geeliä etkä vaahtoa. Niissä kun tosiaan on vissi ero. Mutta ihanaa että itse tekeminen lopulta onnistui vaikkei lopputulos ollutkaan niin värikäs.
0
1 vastaus

Ne oli niin innoissaan tutkimassa, että mun sydän suli – eikä haitannut enää toi mun virhe! 😀 😀 Nauratti lopulta vain koko homma! 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • Synttäriviikon #bulletjournal aukeama 😍 #kalenterimania #bujo #bujoweeklyspread #inspiration #bujoideas #bujoinspire inspiration for the girl from @juditmallolart

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: