Perhe-elämä 30.4.2017
TEKSTI Meriannen

Mahdollisimman esteetön synttärijuhla cp-vammaiselle lapselle

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Aikaisempina vuosina monesta eri syystä emme olleet pystyneet järjestämään Elsalle synttärijuhlia. Nyt, kun hän oli terveenä ja kotona, me innostuimme.  4. synttärit ja nyt niitä juhlitaan sitten kunnolla!

Alkoi raivoisa ideointiriihi. Kysyimme apua Facebookissa: yritimme löytää jotain kivaa juhlatekemistä, josta Elsa tykkäisi ja mikä tärkeintä, mihin hänkin voisi osallistua. Ettei hän jäisi omissa juhlissaan vain seuraamaan sivusta, kun hänen juhlavieraansa juoksentelisivat, tanssisivat, kiipeilisivät vaikka sisäleikkipaikassa, leikkisivät pelejä..

Ensimmäinen ideamme synttärijuhlista Elsan koulun uima-altaalla kaatui siihen, että se oli täyteen buukattu pitkälle kesään. Katselimme sitten tiloja, joita voisimme vuokrata pariksi tunniksi, mutta rajoitteina olivat pyörätuoliystävällisyys ja hinta. Vilkaisimme sääennustetta ja päätimme lopulta riskeerata – me  pitäisimme juhlat pihalla!

Meille ehdotettiin ”Squidge and Pop” – saippuakuplaneitiä, ja se tuntui täydelliseltä. Elsahan tunnetusti rakastaa saippuakuplia, joten synttärijuhlat saippuakuplateemalla kuulosti mitä parhaimmalta!

Squidge and Pop’n Lisa kysyi, halusimmeko hänen järjestävän pelejä hänen ohjelmansa aikana – sanoimme aluksi että ei ja selitimme, että emme halunneet Elsan jäävän sivuun, sillä hänen osallistumisensa voisi olla hankalaa. Lisa vaan totesi että vielä mitä, hän on ollut töissä Elsan koululla aiemmin ja tietää monenlaisia pelejä, mihin Elsa voi omalla tavallaan osallistua. Me olimme myytyjä – ja niin hän piti juhlaporukalla ”pass the parcel” – pelin, ja paketin osuessa Elsan kohdalle Lisa auttoi Elsaa avaamaan lahjapaperikerroksen. Minä seurasin vierestä silmät kosteina, koska Elsa oli niin innoissaan ja onnessaan…

Pelien jälkeen saippuakupla-hommat alkoivat oikein todenteolla. Ensin Lisa näytti koko porukalle, miten tehdään pilleistä ja narusta oma rengas, jolla pääsi tekemään isompia saippuakuplia. Paula-täti teki Elsalle oman, minä autoin Rubya. Anna oli siinä vaiheessa kiinni minussa, sillä olimme herättäneet hänet aikaisin päikkäreiltään, ettei hän vain missaisi koko juhlia!

Piha alkoi täyttyä saippuakuplista, ja niin aikuisetkin kuin lapsetkin Elsaa mukaan lukien olivat ihan haltioissaan! Vaikka Elsa ei päässyt tekemään itse saippuakuplia, hänellä oli hauskaa katsella. Ihanat ystävämme pitivät myös huolen siitä, että Elsa oli mukana toiminnassa.

Vähän väliä Lisa otti esille uuden ”lelun”, jolla pääsi kokeilemaan saippuakuplien puhaltamista. Pihalla leijui massiivisen isoja saippuakuplia, jotka eritoten olivat Elsan mieleen!

Juhlien kohokohta oli ehkäpä niin suuret saippuakuplat, minkä sisälle pääsi.. ensimmäisenä Elsa Paula-tädin kanssa!

Muutkin pääsivät kokeilemaan…

Lopuksi Elsa sai vielä ihan erityistä huomiota Lisalta, joka teki Elsalle oman taikatemppu-show:n!

Kaiken kaikkiaan meillä oli todella ihana päivä pihalla rakkaiden ihmisten kanssa.


We were out of ideas for Elsa’s birthday party. As she’s deaf and has cerebral palsy, we found it hard to come up with something to do that she could be involved in too. We relied to our friends for ideas, and one of them came up with Squidge and Pop. We didn’t hesitate – if there is something our four year old daughter loves, that’s bubbles. We contacted lovely Lisa immediately.

When she enquired if we wanted her to organise any party games, we were hesitant. Too often our daughter has been sitting out on activities just because of her disabilities. We didn’t want that to happen on her own party. As we expressed our worries to Lisa, she reassured us she would make sure Elsa would be able to take part. In her words, there are always ways to get involved in the fun! We already fell in love with Lisa there and then.

On the day, we were all ready in the garden with our loved ones and Lisa arrived in time. It didn’t take her long to set up and soon the party really kicked off. She got all of us singing nursery rhymes as the kids played pass the parcel, and yes, Elsa took part. Lisa helped her to touch the parcel and unwrap it, which Elsa found extremely entertaining.

Then the bubble fun truly started, all of us finding ourselves blowing bubbles as well as swinging about different items, making bigger and bigger bubbles for Elsa to laugh at! The highlight of the party probably was the big enough bubbles to be inside in, and Elsa was the first one to experience that with auntie-Paula.

Towards the end of the session Lisa took the birthday girl to the side and made a magic show for her. Everyone was allowed to come and watch, but most of us were still too busy playing with bubbles that it was more of a private show just for Elsa – and she loved it!

It truly was magical, special and fun day. A best birthday party our girl has had so far!

If you are looking for a party options for children or even for adults, disabled or not, we highly recommend getting in touch with Lisa from Squidge and Pop. She truly knows how to get everyone involved! 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (11)

Eikö, tosi hyvin onnistunut juhla, vaikka itse sanonkin! Ja onneksi sää oli hyvä <3 Kerron terveiset! 😀 <3
0
1 vastaus

Voi että näyttää kyllä niin ihanalta!!! On varmaan ollut huippukiva päivä! Kuvista sen aistii. Mielettömän ihania kuvia!
0
1 vastaus

Kiitos!! 🙂
0
1 vastaus

Näyttää aivan ihanalle! 🙂
0
1 vastaus

Kiitos ! 🙂
0
1 vastaus

Vau! Aivan ihana synttäripäivä ollut Elsalla! Iloista menoa!
0
1 vastaus

Ihana että saatiin se välittymään kuvista!
0
1 vastaus

?
0
1 vastaus

Näyttääpä ihanalta! Huippua että Elsan synttärit onnistuivat!
0
1 vastaus

Meillä oli ainakin tosi kivaa, ja niin näytti olevan Elsallakin!
0
1 vastaus

Ihanat synttarit ja vitsit olipa hieno ohjelmanumero!hyvaa syntymapaivaa Elsalle:)
0
1 vastaus

Eikö, tosi hyvin onnistunut juhla, vaikka itse sanonkin! Ja onneksi sää oli hyvä <3 Kerron terveiset! 😀 <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Meriannen mielessä
pyörittää hektistä erityislapsiperheen arkea brittimiehensä Danin kanssa Englannissa. Uusperheeseen kuuluu Danin esikoinen Ruby (7/2005) ja pariskunnan yhteiset lapset "Elsa" (4/2013) ja "Anna" (12/2015). Elsa syntyi keskosena ja hänellä on diagnosoitu vakava kuulonalenema, cp-vamma ja aivoperäinen näkövamma. Blogissaan Meriannen kuvailee perhearkeaan ja tunteitaan avoimen rohkeasti - millaista elämä tällaisessa perheessä on? Ota yhteyttä: meriannen@outlook.com

Arkisto

Instagram

  • #frenchbraids, how hard can it be? I'm determined to learn this art, and so I practice.

meriannen

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: