Yleinen 31.5.2016
TEKSTI Miia Metso

Liian paksu bikineihin?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Pyllyssä hyllyy läski, reisissä ja pohkeissa näkyy selluliittia. Maha on tietenkin kasvanut, koska siellä on vauva – mutta 7 uutta kiloa ei tietenkään ole pelkkää vauvaa. Nykypäivän ihantenteiden mukaan keho ei raskausaikana saisi kasvaa – masukin mieluiten vain pieneksi kummuksi, vaikka olisit jo raskauden loppumetreillä. Sitten voisit kauhistella sitä somessa, ”kuinka se onkin jo iso!” ja kaikki ihmettelisivät, kuinka olematon mahasi on.

Miten kehtaan vetää bikinit ylleni, lähteä kylpylään tai rannalle? Voinko enää kulkea shortseissa?

Välillä tuntuu, että lyhythihaisia tai kireitä vaatteita saisivat tosiaan käyttää vain ne, jotka ovat urheilullisia ja vähärasvaisia. Muiden kuuluu peittää itsensä, etteivät kanssaeläjät joudu näkemään jotakin, mitä he eivät haluaisi nähdä – selluliittia.

Kun olin alta parikymppinen, ruipelo nuori nainen, en kehdannut käyttää hameita tai shortseja, koska häpesin pohkeitani. Ne olivat liian kulmikkaat. Mielestäni niiden olisi pitänyt olla suorat tikut, jotta ne voisi näyttää julkisella paikalla. Muistelen tuota aikaa harmitellen – voi miksi en tajunnut nuorempana, ettei minun tarvitse välittää tuollaisista asioista. Olisinpa vaan kulkenut menemään juuri niissä vaatteissa missä haluan.

Nautin raskausmasusta. Tietysti siksi, koska siellä kasvaa rakas vauvani. Mutta onko vähän kieroutunutta, että nautin siitä myös siksi, kun nyt voin pitää tiukkoja paitoja eikä haittaa, että mahan kohdalla kiristää? Normaalisti tiukan paidan kanssa jokainen makkara saisi miettimään, pitäisikö vaihtaa vyötäröltä löysempi paita. Miksi tuollaiset ajatukset ovat niin tiukassa pääni sisällä?

Olen tehnyt periaatepäätöksen – en suostu häpeämään vartaloni mutkia, kumpuja, selluliitteja enkä roikkuvia osia. Menen rannalle bikineissä, koska minäkin haluan saada ihooni auringon päivetystä. Ruuta odottaessani oli talviaika, ja kävin viimeisiin viikkoihin asti kylpylässä -bikineissä.

En halua vanhana mummona katsoa taakseni, muistellen, kuinka elämäni aikana häpesin itseäni. Tervettä kehoani. Haluan katsoa elettyjä vuosiani, ja muistaa, kuinka otin ilon irti elämästä ja toimivista jaloistani, jäätelökesistä ja oman pihan raparperipiirakoista.

Tässä maailmassa on niin monta,joilla ei ole jalkoja laisinkaan, tai ei saa lähteä niiden kanssa ulos, koska joutuvat elämään sairaalassa. Mitä he ajattelisivat minun pohjehäpeilyistäni? 

Kumpa Ruu ei oppisi tällaista ajatusmaailmaa, jota vastaan minä yhä taistelen. En aio koskaan moittia kehoani Ruun kuullen (kumpa en muulloinkaan), ja toivon, että hän suuntautuisi aikanaan harrastamaan liikuntalajeja, jotka eivät ole kehokeskeisiä tai painoa tuijottavia.

Nyt menen leipomaan raparperipiirakkaa. Mukavaa hellepäivää – nauttikaa auringosta ja kehostanne :)

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (36)

Hienoa! Hyvä teksti, kumpa olisin 50 vuotta sitten tajunnut saman kuin nyt tiedän: olla terve, päästä liikeelle, kaikki hyvin. Mutta ulkonäko/kroppa paineet oli valtavat silloinkin. Kuinka monta ihanaa tilaisuutta meni hukkaan vain omien mahamakkaroiden, oikeiden tai kuviteltujen, kanssa kitistessä. Ja kysymys tällä hetkellä on: mistä löytyisi mummoblokkaaja, joka vapauttaisi teksteillään meitä kokeneempia (60+ )naisia olemaan sellaisia kuin olemme ja NAUTTIMAAN elämästä ennen kuin se on kokonaan ohi. Vaikka selluliitit hölskyisi ja allitkin on mitä on. Te nuoret naiset, raskaana tai ei, nauttikaa elämästä sellaisena kuin olette ja sellaisena kuin elämä avautuu jokaisena aamuna uudelleen! Ihania vauvan odotuksia ja iloa vauvojenne kanssa!
0
1 vastaus

Ihana kirjoitus..!! Mullakin olis sama ajatus kun olin raskaana..sain pitää kireät vaatteet ja "näyttää hyvältä", koska se oli sallittua..
0
1 vastaus

Eiks ookin omituista! Ja normaalisti ei pitäisi.
0
1 vastaus

Tykkään sun masusta! Ihania kesäkuvia :)
0
1 vastaus

Jep, raskausmasu on kiva :) Kiitos :)
0
1 vastaus

Raskaana oleva nainen on kaunis vaikka olis kiloja tullut.
0
1 vastaus

Se on totta! Ja itse en jaksa niitä kiloja pelätä koko ajan :)
0
1 vastaus

Mulle on tullut 23kg nyt raskauden myötä ja olen itse ihan järkyttynyt siitä. Olen 9kk raskaana ja tämä helle pahentaa turvotusta ja sitä kautta nostaa painoa. Olen kohta menossa oman kotimme pihalle kastelemaan kukkia ja mietin juuri, että pitääpä vaihtaa pitkät housut jalkaan, koska ei näin valtavana voi kulkea shortseissa. Edes omalla pihalla. Sun kirjotus sai miettimään asiaa uudelleen, kiitos.
Toivottavasti jonain päivänä me naisetkin opimme oikeasti hyväksymään kroppamme ja emme häpeäisi niitä. Elämä menee ohi keskittyessämme kaikkeen negatiiviseen turhaan.

Mukavaa kesää sinulle ja nautinnollista raskautta. Toivottavasti kaikki menee hyvin.
0
1 vastaus

Kiitos! Mukava oli lukea kommenttisi :) Toivottavasti tulee pitkä ja lämmin kesä ja saamme nauttia siitä vähissä vaatteissamme :)
0
1 vastaus

Mä en oikein ymmärrä edes keskustelua siitä, mitä raskaana oleva voi ja ei voi pitää yllään, koska vatsa on iso. Ihan kuten sanoit, siellä kasvaa lapsi, totta kai se vatsa siitä kasvaa. Minulla nousi paino raskauden myötä yli 20 kiloa, mutten varsinaisesti kokenut lihonneeni mistään kohtaan. Vatsa oli todella valtavan kokoinen, mutta se johtui jo siitäkin, että olen todella lyhyt, jolloin pituussuuntaan kasvunvaraa oli vähän. Suurin osa kiloista jäi synnärille ja nopeasti paino putosi jopa alemmas kuin se oli ennen raskautta. Enkä ole omasta mielestäni näyttänyt koskaan niin hyvältä kuin silloin, kun olin raskaana. Raskaus kaunistaa. :)
0
1 vastaus

Raskaus on sellainen tila, että kai siinä usein jotain rentoutta tulee kun on onni masussa :D itse näen asian samoin :)
0
1 vastaus

Olipa hyvä teksti! :) Mulla itselläni on joskus ollut melko isojakin puutteita itsetunnossa, ja oon varmasti monen muun tavoin hävennyt vatsamakkaroitani ja vaihtanut ylle löysempää paitaa niiden vuoksi. Raskauden myötä oon kuitenkin oppinut ihan erilaisen asenteen, oon nimittäin vaan ihan mielettömän ylpeä mun kehosta, kun se pystyy tällaiseen suoritukseen! Ja samoin kun sulla, yhtäkkiä kireet paidat onkin ok ja se on jollain tavalla tosi kivaa :D Yritän kyllä parhaani mukaan säilyttää tämän asenteen raskauden jälkeenkin, ja ainakin opettaa lapselleni, että oman vartalonsa häpeäminen on silkkaa ajanhukkaa!
0
1 vastaus

Kiitos, kiva kuulla että sielläkin raskaus aiheuttanut erilaista rentoutta omaa kroppaa kohtaan :) Samat fiilikset täällä :)
0
1 vastaus

Ihana kirjoitus! Itse juuri raskausviikolla 28 ja hellettä pukkaa! Todellakin sortsit! Todellakin pikkutoppi! Muut voi haistaa mun tissimaitoo jos ei maisema kelpaa!
Tunnistan myös itseni tuosta sinun nuoruudestasi. Itse en kehdannut käyttää lyhyitä hameita tai sortseja koska mun polvet on rumat. Kyllä. Polvet. Rumat. Nyt ku selluliittia ja löysää on, niin huudan sille nuorelle minäpä: "mitä v***n väliä?!" Mä odotan kesälomaa, että ei tartte miettiä mitkä vaatteet on "työkelvolliset". Hellekesä 2016 here i come!! ������
0
1 vastaus

:'D Ihanaa :D Just näin! :) Mitä väliä jos jossain hyllyy – mahtavaa kun saadaan nauttia kesän lämmöstä :)
0
1 vastaus

Hyvä teksti! Ja hei nyt täytyy kysyä mistä on sinun ihanat raidalliset bikinihousut? :) tahtoo samanmoiset :)
0
1 vastaus

Kiitos! Ne on muistaakseni Stadiumilta vuosi tai pari tai kolme sitten :) Mut heillä kyl saattaa ihan hyvin olla vastaavia yhä, on heidän tyyliä usein tommonen Marine- tyyli :)
0
1 vastaus

Moi! Nyt oli pakko kommentoida, vaikka yleensä en ikinä kommentoi bloge,joita luen. Tekstisi on todella hieno ja ajankohtainen. Täytän itse kolmekymmentä ja olen vihdoin alkamassa hyväksyä itseni, selluliittini, muka isot jalkani, liian lihaksikkaat käteni.. listaa voisi jatkaa loputtomiin. En suostu enää peittämään kroppaani helteellä ja tuskailemaan, kun en löydä kesävaatteita! Mä haastan kaikki naiset nyt rohkeasti pukemaan/ostamaan just ne haluamansa kesähepeneet päälle ja helteestä nauttimaan. Kaikkien naisten ei tarvitse näyttää fitness-malleilta. Eikä kenenkään kroppa ole täydellinen, tai jos onki niin mitä sitten? Minäkään en halua vanhana miettiä, että miksi hitossa en voinut nauttia nuorena terveestä kropastani? Ihan hullua!
0
1 vastaus

Kiitos ihanasta kommentistasi :) Oli tosi kiva lukea tätä :) On tosi ikävää, miten moni meistä (naisista) on oman kehonsa vanki – vaikka elellään parasta aikaamme, ollaan pääasiassa terveitä ja pitäisi pystyä nauttimaan itsestä ja kehosta :)
0
1 vastaus

Näytät tosi hyvältä! Raskaana oleva naiset on kuumia :) t. Mies
0
1 vastaus

:'D Voi kun oli hauska kuulla että täällä välillä mieskin lukemassa :D Kiitos kommentista :)
0
1 vastaus

kyllä siinä noin yleensä käy ,kun siemenien kanssa karkeloi ,Mutta älä ajattele muita ne ovat kateellisia .olet todella kaunis tuonkin jälkeen
0
1 vastaus

No sulla on niin hyvä kroppa että mitäpä tuossa hävettävää olis..
0
1 vastaus

Kiitos, mutta mulla on ihan normaali neljääkymppiä käyvän vartalo :) pylly roikkuu ja selluliittia löytyy. Tissit roikkuu. Lantion ympärys varmaan metrin kohta. Tarkoitan, että onpa laiha tai lihava tai jotain siltä väliltä, niin ei sen kuuluisi olla muiden asia :) nykyään vaan se kiinnostaa ihan hirveästi muita, että jospa pääsisi haukkumaan muiden ulkonäköä jollain tapaa.
0
1 vastaus

Luulin sinua kakskymppiseksi.. Älä vähättele itseäsi, 40-vuotiaaksi todella hyvä vartalo!
0
1 vastaus

vielä muutamia vuosia neljäänkymppiin, mutta ei se kaukana ole :D
0
1 vastaus

aina on ulkonäköpaineita ollut ja tulee olemaan, nykyään vaan raaempaa arvostelua somen myötä. veikkaisin, että enimmäkseen turhaa miettiä näkyykö makkarat vaiko eikö, tuskin moniakaan kiinnostaa oikeasti miltä joku näyttää. hyvää kesää ja pukeudutaan niinkuin halutaan!
0
1 vastaus

Niin tehdään, kiitos! :)
0
1 vastaus

Aivan ihana kirjoitus, ja ajankohtainen aihe.. Törmäsin tänään Instagramissa uusia tilejä selaillessani tähän kuvaan https://www.instagram.com/p/BGW5nHzNj5h/?taken-by=gigigisele&hl=fi ja voi että en olisi voinut olla sillä hetkellä onnellisempi. Se illuusio, että vain minä olen epätäydellinen, koska näen muista vain täydellisiä ja editoituja valokuvia, olen epäonnistunut kun en ole samanlainen… Ei, useimmilla meistä on appelsiini-ihoa ja monilla varmasti minun lisäkseni raskasuarpia ennen lapsia. MITÄ SITTEN? :)
0
1 vastaus

Kiitos Eriikka! Niinpä! :)
0
1 vastaus

Hyvä kirjoitus, tulin hyvälle mielelle siitä, ainakin loppua kohti! :)
0
1 vastaus

Kiva kuulla, kiitos! :)
0
1 vastaus

Sinähän olet normaalikroppainen, jopa hoikka nainen, joka on raskaana. Ymmärtäisin huolesi jos sinulla olisi liikakiloja oikeasti. Menet varmaan BMI:lläkin siellä normaalivartaloisen luokassa. JA minä en pidä lihavia ihmisiä viehättävinä. Sinä taas olet kaunis ja hoikka nainen, ikäistäsi nuoremman näköinen vielä. Kaikkea hyvää, minusta vaan on turhaa "muka" olla lihava.
0
1 vastaus

Eihän se kysymys ollut mun aiheellisesta huolesta, vaan juuri siitä, että monet ihmiset katsoo itseään niin tarkkaan, että näkee kaikkea muuta itsessään, kuin normaalia! eli siis juuri se, miksi mä kirjoitin tämän – Mut kiitos kommentistasi :)
0
1 vastaus

Hienoa hakea huomiota muka-lihavana ihan iltiksestä asti. Toki ulkonäköpaineista valitettavasti kärsii niin läskit kuin luikut, ja pointtisi tuli kyllä selväksi, mutta tästä tekstistäsi käy ilmi nimenomaan lihavuus. Oikeesti? Säkö? Olet raskaana, mutta silti hoikka kokonaisolemukseltasi odottajaksi. Kyllä, olen kateellinen. En ole koskaan raskauksieni aikana omannut kaltaisiasi siroa vartaloa. Vieläkin ois pudotettavaa yli kymmenen kiloa. Joten, kyllä tää nyt sai mut myös ärsyyntymään.
0
1 vastaus

Voi että, olen pahoillani! Näinhän se menee, että aina joku ottaa itseensä, vaikka se ei ollut tarkoitukseni. Toivon sulle kuitenkin hyvää kesää ja tsemppiä sun painonpudotusprojektiin! :) Kiitos kommentistasi :)
0
1 vastaus

Hienoa! Hyvä teksti, kumpa olisin 50 vuotta sitten tajunnut saman kuin nyt tiedän: olla terve, päästä liikeelle, kaikki hyvin. Mutta ulkonäko/kroppa paineet oli valtavat silloinkin. Kuinka monta ihanaa tilaisuutta meni hukkaan vain omien mahamakkaroiden, oikeiden tai kuviteltujen, kanssa kitistessä. Ja kysymys tällä hetkellä on: mistä löytyisi mummoblokkaaja, joka vapauttaisi teksteillään meitä kokeneempia (60+ )naisia olemaan sellaisia kuin olemme ja NAUTTIMAAN elämästä ennen kuin se on kokonaan ohi. Vaikka selluliitit hölskyisi ja allitkin on mitä on. Te nuoret naiset, raskaana tai ei, nauttikaa elämästä sellaisena kuin olette ja sellaisena kuin elämä avautuu jokaisena aamuna uudelleen! Ihania vauvan odotuksia ja iloa vauvojenne kanssa!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: