Yleinen 28.2.2017
TEKSTI Miia Metso

Haaveissa raskaus – kolmas lapsi saa tulla

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kaupallinen yhteistyö Femibion.

En ole tästä ihan hirveästi täällä blogissa kirjoitellut, mutta en pidä salaisuutenakaan – kolmas lapsi on toiveissa, ja saa tulla kun on tullakseen. Haaveissa on raskaus.

Kuten ehkä moni teistä tietää, meille ei ollut koskaan itsestään selvää, että saamme Ruun jälkeen vielä toisen lapsen. Päätimme jo Ruun synnyttyä, että toinen lapsi saa tulla, kun on tullakseen. Synnytyksen jälkeen neuvolassa kyseltiin ehkäisyn tarpeesta, mutta ilmoitin, etten tarvitse.

Enkä tarvinnutkaan. Minun kohdallani imetys piti kuukautiset ja ovulaatiot poissa 1,5 vuotta – eli niin kauan kunnes lopetin imetyksen kokonaan. Edes vähentäminen yhteen kertaan vuorokaudessa ei riittänyt.

Kun kiertoni käynnistyi, toiveet heräsivät ja pian olinkin raskaana. Koimme kuitenkin kaksi peräkkäistä keskenmenoa ennenkuin saimme Remun. Lopulta meni 2 vuotta ja 8 kk, ennenkuin saimme toisen lapsemme, vaikka emme käyttäneet ehkäisyä ja halusimme raskautta.

Tällä kertaa olen vahvasti asennoitunut siihen, etten aio imettää Remua niin kauan kuin Ruuta, koska haluan yrittää raskautumista jo aiemmin. Täytän tänä vuonna 35, entä jos koemmekin taas keskenmenoja ja vuodet vierivät? En tästä enää nuorene.

Kiertoni ei ole vielä alkanut, mutta olen jo alkanut valmistamaan kehoani uuteen raskauteen syömällä Femibion – valmistetta, jonka ”raskaus 1” on tarkoitettu lasta suunnitteleville. Haluan tehdä kaikkeni, että ehkä joskus alkunsa saava raskaus saisi optimaalisen alun.

Femibion raskaus 1 sisältää foolihappoa ja metafolinia, joka on foolihapon bioaktiivinen muoto. Folaattitason on hyvä olla kunnossa jo hedelmöityshetkellä. Valmistetta olisi hyvä aloittaa syömään jo 2-3 kk ennen raskautumista, miksi?

Vasta vuoden 2016 tammikuussa viranomaiset ovat ottaneet kantaa siihen, että on tärkeää huolehtia folaattitasoista jo ennen hedelmöitystä. Alhaiset folaattitasot ovat riski selkärankahalkioepämuodostuman syntymiselle.

Enhän voi tietää, tulenko enää edes raskaaksi. Toivottavasti tulisin. Varmasti meillä tulee taas olemaan ovulaatiotestitkin käytössä.

Ja jos raskauden onni meille suodaan, niin luultavasti kohtaan taas pelkoni keskenmenoista.

Selkärankahalkioepämuodostuma syntyy 22-28 päivän sisällä hedelmöittymisestä, eli jo ennenkuin moni edes tietää vielä olevansa raskaana. Huolehtimalla folaattitasoista jo etukäteen voi ehkä estää alkuraskauden keskenmenoja.

Femibion poikkeaa markkinoilla olevista valmisteista siinä, että se sisältää folaatin bioaktiivista muotoa, metafolinia, joka imeytyy paremmin kuin synteettinen foolihappo. Useimmat ravintolisät sisältävät folaattia juuri foolihapon muodossa.

Femibionia saa apteekeista kautta maan.

Oletteko te käyttäneet folaattia sisältäviä valmisteita?

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (18)

Hyviä tuulia haaveille ♡ Meilläkin haaveena raskaus ♡
Kiitos vinkistä, käyn huomenna apteekissa femibion ostoksilla :)
0
1 vastaus

Multivita raskaus-imetystabletit tai Multitabs raskaus ajaa saman asian eli folaattitarve täyttyy, suosittelen ensimmäistä kahden lapsen kokemuksella melko nopeasti raskautuneena (Multitabsit eivät minulle sopineet kai soijan takia-ihottumaa), vaikka ikääkin oli jo 34 ja 37. Voi syödä koko raskaus ja imetysajan:).
0
1 vastaus

Joo, söin kans niitä ennen tätä! :) Kokemusta on :) Niissähän onkin se juuri ettei ilmeisesti noin puolella naisista se imeydy tuossa muodossa :)
0
1 vastaus

Ihanaa! Toivotaan haikaraa pikaisesti vierailulle teidän perheeseen! Ja toivottavasti tie kolmannen lapsen saamiseen syliin olisi vähemmän kivikkoinen :) Meillä on toinen tulossa, la 5.6 ja on jo pienoinen vauvakuume kolmatta ajatellen, outoa kun ei toinenkaan ole vielä syliin asti ennättänyt :D Meillä ei toki vielä olla päätetty tuleeko perheeseen koskaan kolmosta vai ei, mutta vielä on aikaa miettiä, ikää minulla 26 ja miehellä 32.
0
1 vastaus

Kyllä, siinä on aikaa vaikka iltatähdelle :D Sekin on mun mielestäni ihana ajatus, että jos saisi yhden vielä kun aiemmat lapset olisi jo kouluiässä <3 On noi vauvat vaan niin hurmaavia. Ja ihana seurata lasten kehitystä. Kiitos Maiju :)
0
1 vastaus

Jälleen kerran -voi vitsit kun olet rehellinen! Kiitos<3
Onnea tosi paljon kolmanteen vauvaan! Itse olen viiden lapsen äiti, 39v. ja nuorin 9kk. Meillä on myös lapsettomuushistoriaa (ilman syytä), tiedän mitä on kuukaudesta toiseen hartaasti toivominen ja jatkuvat pettymykset. Nyt, kun meitä katsoo, ei uskoisi. Olemme suurperhe. Silti vuosien yritys jätti jälkensä ja koen edelleen olevani jotenkin viallinen ja ärsyynnyn kommenteista, joissa pidetään vauvoja itsestään selvyytenä ja kuvitellaan, että raskaus sujuu aina ilman ongelmia.
Ehdottomasti kaikki mahdolliset apukeinot käyttöön jo ennen raskautta!
Vielä kerran -onnea tulevaan:)
~Mari~
0
1 vastaus

Kiitos Mari! sitä tarvitaan! Mä luulen, että se jopa jotenkin ehkä on ollut mulle vahvuus, kun on jo etukäteen ajatellut, ettei lapset ja raskaus ole itsestäänselvyys. Ehkä sitä olisi tippunut korkeammalta, jos ei olisi pelännyt niin paljon– hmm tyhmästi sanottu, mutta siis tarkoitan että jos ei olisi yhtään uskonut, että voisi käydä huonosti. Niinkuin meidän toka keskenmeno. Sitä en osannut kyllä odottaa, ja ehkä siksi iski kovemmin. Oikein hyvää kevättä teidän suurperheelle <3
0
1 vastaus

Sun blogi on ihan top 3 niistä mitä tällä hetkellä luen – ihana ja niin aito :) Ja tietysti helppo mun samaistua kun on kolme lasta 4,5v 2v ja 2kk. Ja näissä myös keskenmenot kaikkien lasten välissä. Kahdella ensimmäisellä siis ikäeroa 2v7kk ja jälkimmäisillä 1v10kk. Lapset on ihania, mun aarteita, mutta rehellisyyden nimissä – nyt kolmen kanssa on välillä ihan hullun rankkaa, lähinnä sellaisina hetkinä jos vauva on itkuinen ja sitten vielä jompi kumpi isommista alkaa kiukutella jostain äidin näkökulmasta ei niin oleellisesta esim. siitä, että sukat laitetaan illalla pyykkiin vaikka ne olisi ihan lempparit. Argh. Tässä tarjoutuu kyllä oivallinen tilaisuus äitinä omaan henkiseen kasvuun – pitkää pinnaa, rakkautta ja ymmärrystä tarvitaan ihan koko ajan. Joka tapauksessa, onnea teille haaveiden toteuttamiseen! <3
0
1 vastaus

Moikka! Kiitos! <3 Joo, oonkin miettinyt paljon tuota henkisen kasvun paikkaa. Mähän oon elänyt koko aikuisen elämäni ennen lapsia niin itsekästä elämää, että oli aikakin aikuistua ja ottaa vastuu elämästä, ja kasvattaa sitä pinnaa! On kyllä tehnyt mulle hyvää! :D Paras opettaja on ollut kyllä oma lapsi :) Kiitos ihanista sanoistasi ja hyvää kevättä teidän perheelle :)
0
1 vastaus

Paljon onnea matkaan teille! Itse ennen lokakuisra vauvaamme kaksi keskenmenoa saaneena en ole vielä valmis yrittämään. Haluaisin kolmannen lapsen, mutta en kestä sitä henkistä helvettiä vielä :( Tsemppiä teille todella paljon <3
0
1 vastaus

Kiitos Satu! Olen miettinyt jo etukäteen, miten jaksan ne pettymykset taas, jos näin käy. Mutta toisaalta voi käydä niinkin, ettei edes raskaudu. Se taas olisi varmasti vielä kovempi paikka. Ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää <3
0
1 vastaus

Toivottavasti sellaista ei tarvitse kokea!!!
0
1 vastaus

Meillä esikoinen 5kk ja jo raskausaikana päätettiin, että seuraava saa tulla kun on tullakseen :) Kuukautiset mulla alkoi heti kuukausi synnytyksen jälkeen, mutta kierto on heitellyt 30-40vrk. Imettää aion niin pitkään kuin hyvältä tuntuu, vaikka se jonkinlaisena ehkäisynä toimisikin, mutta täällä ikää onkin vasta 26 niin lastentekovuosia on vielä hyvin jäljellä. Toivotaan pikaisesti vauvoja sekä teille että meille! <3
0
1 vastaus

Kiitos! Niin toivotaan <3 :)
0
1 vastaus

Hei! Kysyisin kun olet kertonut väsymyksestäsi ja itselläni on vain yksi lapsi mutta aika ajoin olen todella väsynyt..että kuinka ikäänkuin uskallat jälleen raskautua ja eikö pelota se oma jaksaminen? pystyykö huolehtimaan lapsista ja antamaan kaikkensa? Millaisia ajatuksia? :)
0
1 vastaus

Moikka! Oon tätä miettinyt paljonkin. Ruun aikana olin tosi väsynyt kanssa – Ruu oli ihan täysin erilainen kuin Remu, mutta yhtälailla valvotti ja heräilytti, mutta ei sitten taas nukkunut päivisinkään! Mutta asiat helpottui vauvavuoden jälkeen. JOten uskon, että saan taas paremmin nukuttua, kun Remun vauvavuosi on ohi. Eihän sitä voi tietää. Ja jos saisin vauvan vaikka alulle pian, niin Remuhan olisi vähintään 1 v 4 kk kun vauva tulisi :) Silloin hän osaa jo kävellä, jonkin verran puhua, syödä itse melko hyvin jne :) Eli en ajattele, että enää silloin samalla tavalla Remu olis vauva :) Tsemppiä sulle väsymyksen kanssa!
0
1 vastaus

Taas vähän ajatuksia kirjoituksestasi. Meillä kolmen nuorimman ikäerot vanhimmasta keskimmäiseen 2v2kk ja keskimmäisestä nuorimpaan 2v5kk.
Nuorimman jälkeen tulin raskaaksi noin vuosi hänen syntymästä, siitä keskeytynyt keskenmeno viikolla 11.
Uusi raskaus onnistui keskenmenosta noin vuoden ja viiden kuukauden jälkeen. Tästä keskenmeno noin viikolla 7.
Nuorin täyttää toukokuussa kolme. Itsellä ikää 41 vuotta ja niin suuri toive olisi vielä yhdelle.
Ymmärrän niin sinua kun kirjoitat että seuraava lapsi saa tulla. Ja varsinkin kun mikään ei ole itsestäänselvää.
Sinä olet vielä nuori. Itse ajattelen että ikäni tekee jo tepposia.
Yritän olla menemättä niihin kaikkiin syvimpiin aatoksiin. Ajattelematta miltä se taas tuntuukaan kun saa kantaa lasta 9 kuukautta, synnyttää, imettää, valvoa, hoivata ja rakastaa. Ajattelematta sitä jos en enää koskaan saa tätä tuntea/kokea. Sen hyväksyminen tulee olemaan iso kynnys….enkä vielä ole valmis käymään sitä läpi.
Toivon sinulle onnea asian suhteen ja lapsilukunne sattaa kasvaa vielä siitäkin.

Terhi
0
1 vastaus

Onnea, toiveet kantakoon! :)

Mä toivon myös,vaikka nuorimmainen vasta vajaa 6 kk ja esikoinen alle 3 v. En tiedä, miksi olen näin pimahtanut. Arki ei ole aina helppoa kahden pienen kanssa. Ikäkään ei vielä pakota, olen noin 30-vuotias. :D

En keksi muuta selitystä kuin vauvakuume.
0
1 vastaus

Hyviä tuulia haaveille ♡ Meilläkin haaveena raskaus ♡
Kiitos vinkistä, käyn huomenna apteekissa femibion ostoksilla :)
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: