Yleinen 17.6.2017
TEKSTI Miia Metso

Piknik-päiväristeily Turusta lasten kanssa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olin elämäni ensimmäistä kertaa Piknik-päiväristeilyllä! Remu 9 kk, Ruu 3,5 v ja minä saatiin seuraksemme ystäväni ja hänen kaksi lastaan, samanikäiset kuin meidänkin ipanamme :) Eli meitä oli 2 kolmevuotiasta, 2 vauvaa ja 2 äitiä – ja nyt ajattelin kertoa teille vähän siitä miten reissu sujui, jos vaikka jollain lukijallakin kiinnostaisi lähteä kaverin ja lasten kanssa tollaiselle reissulle :)

Piknik risteily Turusta

Piknik-risteily lähtee siis aamulla satamasta ja illaksi palataan kotiin. Me olimme Viking Linella ja niinpä meidän aamulaivamme oli Amorella. Otettiin meille jo etukäteen aamiaiselle paikat, ja samoin klo 12 buffaan lounaalle.

Tämä Turun piknikhän menee niin, että ensin mennään aamulaivalla Maarianhaminaan asti ja siellä vaihdetaan laivaa. Laivanvaihto käy helposti ja nopeasti kävelemällä siltaa pitkin laivasta toiseen. Sitä ei siis tarvitse etukäteen mitenkään jännittää tai miettiä. Iltalaivana on Viking Grace.

Tämä järjestely on senkin puolesta aika hauska, koska näin pääsee yhden päivän aikana näkemään kahden laivan tax freet sekä leikkipaikat!

Nyt kesän aikana noilla molemmilla viikkarin laivoilla oli kokoustiloista tehty Adventure Island- leikkipaikkoja! Siis ihan mielettömän kiva ratkaisu lapsiperheille. Oli eri-ikäisille omat huoneensa, jopa vauvoille siis omia leikkihuoneita. En voi kuin kiittää mahtavasta toteutuksesta.

piknik risteily turusta

Ruu ja ystävänsä eivät edes päivän aikana ehtineet käydä kaikissa Gracen leikki-tiloissa, niitä oli niin paljon ja tekemistä jokaisessa oli runsaasti. Samoin emme edes ehtineet osallistua järjestettyyn Ville Viikinki-ohjelmaankaan kuin ihan ohimennen, koska tekemistä oli niin valtavasti. Eli tylsää ei ehtinyt tulemaan.

Minua itseäni mietitytti etukäteen hytittömyys. Eli piknik-risteilylle voi lähteä ilman hyttiä, jolloin hinta siis on huomattavasti halvempi. Hytin varaaminen tulee oikeastaan tosi kalliiksi suhteessa matkan hintaan ilman hyttiä. Mietin etukäteen sitä, miten itse jaksan ja miten lapset jaksaa koko päivän mennä ilman kunnon lepohetkeä. Mutta jaksoivat tosi hienosti!

Me oltiin liikkeellä kombolla rattaat+kantoreppu, minulla Tula Free-to-grow. Eli aina kun Ruu halusi rattaisiin, Remu oli repussa. Esimerkiksi juuri laivanvaihdon aikana heitin Ruun rattaisiin, jotta pääsemme kävelemään rivakasti ja Remu nuokkui repussa :) Tuo Tula on ihan älyttömän helppo käyttää, suosittelen lämpimästi. Omani olen saanut Ipanaisesta.

Laivan vaihto Maarianhaminassa meni helposti kun Remu nukkui Tulassa ?? @ipanainen.fi #ipanainen #tulafreetogrow

Henkilön Miia Metso (@miiametsoblog) jakama julkaisu

 

Viimeinen tunti oikeastaan oli sellainen että pitkä päivä tuntui jo jaloissa ja silmissä :) Toinen tytöistä nukahtikin ulospääsyä odotellessa rattaisiin ja Ruu nukahti autoon kotimatkalla. Laiva siis palaa satamaan noin 20 aikoihin illalla, joten kannettiin Ruu autosta suoraan sänkyyn nukkumaan :)

Suosittelen lämpimästi! Oli niin mukava reissu ja kun nyt kesän aikana on nuo valtavat leikki-alueet, niin päivä Piknikillä menee kirjaimellisesti leikiten :)

Piknikille on yleensä erilaisia tarjouksia, joita kannattaa seurata ja bongailla. Meidän risteily oli joku Vikin gClub- tarjous, ja olisko ollut risteily+lounasbuffa+erikoisaamiainen yhteensä 45 per aikuinen. Lapsista ei mennyt hintaa kun ovat kaikki niin pieniä! :)

Ehdottomasti mennään toistekin :)

 

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Moi! Kiitos, siis en ole värjännyt hiuksia enää :)
0
1 vastaus

Hei! Asiasta puupalikkaan….onko sulla nyt pelkästään omaa hiusväriä vai ootko vielä värjännyt hiuksia? Tosi nätin väriset! :) ihana blogi! :)
0
1 vastaus

Moi! Kiitos, siis en ole värjännyt hiuksia enää :)
0
1 vastaus

Tuo reissu oli varmasti lapsille mahtava. Itselläni on ensimmäisiä muistoja Ruotsin risteilyltä faijan kanssa. Mahtavia aikoja :D
Hinta ei kyllä ollut todellakaan paha!

https://faijahommia.fi/
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: