Yleinen 23.2.2018
TEKSTI Miia Metso

Peruutettu tai myöhästynyt lento – muista oikeutesi. Me saimme 1800 € korvauksia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Peruutetttu tai myöhästynyt lento oikeuttaa matkustajan huolenpitoon ja korvauksiin. Ne vain täytyy itse osata ja tietää hakea!

Meidän paluulento Los Angelesista peruutettiin. Silloin ei paljon naurattanut, kun tieto peruutuksesta tuli tekstiviestistä ja olimme jo tietenkin matkalla kentälle.

Kun lento peruuntuu tai myöhästyy, ilmailulaki määrää mahdollisten korvausten määrän.

Kun lento perutaan

Kun lento perutaan, tai joudut odottamaan korvaavaa lentoa, olet oikeutettu lentoyhtiön tarjoamaan huolenpitoon. Se tarkoittaa aterioita tai virvokkeita suhteessa odotusaikaan, sekä kaksi maksutonta puhelua tai sähköpostiviestiä.

Jos joudut odottamaan yön yli, lentoyhtiön on korvattava hotellimajoitus ja kuljetus hotellin ja lentoaseman välillä.

Peruutettu tai myöhästynyt lento korvaukset

Kun lento perutaan – mitä tehdä?

Meidän peruutustapauksessa lentoyhtiö Norwegian toimi huonolla asiakaspalvelu-asenteella. Jouduimme odottamaan pienten lasten kanssa kentällä tuntikausia ilman mitään infoa. Väsyneiden lasten kanssa odottelu on aika tuskaisaa, kun ei tiedä milloin vastauksia tulee.

Lopulta varasin itse hotellihuoneen ja lähdimme hotelliin. Perin kustannukset tietysti jälkeenpäin lentoyhtiöltä.

Kun palasimme kotiin, täytin korvaushakemuksen Norwegianin sivulla ja odottelimme vastausta. Sitä ei kuulunut pariin kuukauteen, joten kyselin perään ja vastaus hyvityksestä tuli samantien.

Jos korvaushakemusta ei osaa tehdä ominpäin, niin sitä varten on netissä erilaisia palveluita tarjolla, jotka ottavat välistä jonkin prosenttiosuuden. Mutta hakemuksen teko ei ole vaikeaa, joten älä turhaan maksa siitä muille.

Peruutettu tai myöhästynyt lento korvaukset

Korvausten määrä kun lento peruutetaan tai se viivästyy

Korvauksen suuruus määräytyy lennon pituuden ja uudelleenreitityksestä johtuvan viivästyksen mukaan. Löydät taulukon korvaussumman suuruudesta esimerkiksi täältä Trafin sivuilta : peruutettu tai myöhästynyt lento korvaukset

Meidän tapauksessa korvaus oli 600 euroa per naama, eli koska Remu ei ollut vielä 2 vuotta, hänellä ei ollut omaa paikkaa ja korvauksia tuli vain meistä kolmesta, eli 1800 euroa.

Korvaus voi olla suurempi kuin maksettu lipun hinta, niinkuin meidänkin tapauksessamme. Olimme maksaneet edestakaisesta matkastamme yhteensä reilut 1200 koko perheeltä.

Korvauksia saa sekä lennon peruuntuessa että viivästyessä. 

Lisäksi tietysti korvattiin ne hotelli-ja ruokailukulut, mitä tuolta odotusajalta tuli.

 

 

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (1)

No tässähän oli tavallaan teillä onni onnettomuudessa, jos niin voi näin jälkikäteen sanoa. :)
1
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: