Yleinen 13.3.2018
TEKSTI Miia Metso

Pikasämpylät – 20 minuutissa valmista ja ilman hiivaa!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Pikasämpylät on parasta just nyt. Ja parasta tuoreena tietenkin!

Nopeat sämpylät ovat valmiit tarjottavaksi 20 minuutissa aloituksesta. Uuni päälle, nopeasti aineet sekaisin, vettä perään ja kahdella lusikalla könttejä leivinpaperille.

Pikasämpylät ilman hiivaa

Tällä ohjeella teet pikasämpylät ilman hiivaa. Olen joskus kokeillut yön yli kohotettavia pikataikinoita, joita ei vaivata, mutta minulle tuli niistä sämpylöistä tosi kovat vatsakivut. Niinpä jouduin hylkäämään sen helpon reseptin, ja tämä on uusin suosikkini.

Pikasämpylöiden ohjeita löytyy  netistä yllinkyllin, enkä ole testannut niitä kaikkia. En siis voi sanoa tätä parhaaksi nopeiden sämpylöiden reseptiksi, koska sehän vaatisi tietämyksen muiden reseptien lopputuloksesta :)

Mutta sen tiedän, että nämä on hyviä, maistuu lapsillekin, ovat maistuneet kavereillenikin ja kelpasivat myös hampurilaissämpyläksi! Me teimme viime viikolla näitä reissun päällä hampurilaisiin, ja oli tosi hyviä!

Minä tykkään, että sämpylässä on vähän kaurahiutaletta seassa ja muutakin, kuin vehnäjauhoa. Niinpä tästäkin ohjeesta löytyy ohrajauhoa, kaurahiutaletta ja ruisjauhoja, mutta jos sinulla on kaapissasi vain vehnäjauhoja, niin voit laittaa sitä kaikkien jauhojen edestä.

Hiivattomuutta ei välttämättä edes arvaisi. Itse epäilin, että leivinjauheella kohotettu sämpylä maistuisikin siltä, mutta olin väärässä. En voi kuin kehua, koska kaikki mikä helpottaa arkea, on aina tervetullutta!

pikasämpylät nopea kaurasämpylät ilman hiivaa sämpylät nopeasti

Pikasämpylät

6 kpl

Laita uuni lämpiämään 200 C.

3 dl vehnäjauhoja TAI VOIT TEHDÄ PELKILLÄ VEHNÄJAUHOILLA, JOLLOIN LAITA 4,5 DL

1 dl ohrajauhoja

0,5 dl ruisjauhoja

0,5 dl kaurahiutaleita

1/2 tl suolaa

2 tl sokeria

1 rkl leivinjauhetta

2 1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki jauhot, hiutaleet, suola, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää kylmä vesi. Sekoita lusikalla nopeasti sekaisin. Ota kahdella lusikalla taikinasta 6 kasaa leivinpaperille pellille. Ripottele päälle kaurahiutaleita.

Paista uunin keskiosassa 13-14 minuuttia, niin että pinnassa on hiukan väriäkin. Parasta heti tuoreena! :)

Tein nämä pikasämpylät taas kerran tänään lapsille kasvissosekeiton kaveriksi. Hyvin maistui, sämpylät tottakai upposi vielä paremmin kuin sosekeitto :)

Oletteko te kokeilleet eri pikasämpylä – ohjeita? Jos joku suosikki löytyy valmiiksi, vinkkaa tännekin! Mielelläni kokeilen erilaisia. 

Itse bongasin alunperin näiden nopeiden sämpylöiden ohjeen blogista Wicked Sweet Kitchen ja olen muokannut oman kaappini sisältöön sopivaksi.

Tässä kuvassa vielä hampurilaisen sämpylänä! Eiks näytä aika hyvälle? :)

pikasämpylä ilman hiivaa nopea hampurilaissämpylä leivinjauhoilla

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (1)

Minä teen aina ”peltileipää”/-sämpylöitä. Niihin tulee vain sämpyläjauhoja jauhoksi, niissä tosin on hiivaa sitten ja kun kaikki aineet on sekaisin kaadetaan taikina uunivuokaan. Siitä tulee n.12 palaa. Tulee muitakin aineita, mutta nyt en muista niitä kaikkia, no kaurahiutaleita tulee myös, 4dl. Googlettamalla varmaan löytyy. Ihan parasta on nämä!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: