Vauva 22.03.2018 Päivitetty 29.05.2023

Vuoden 2017 suosituimmat lasten nimet on julkistettu – katso koko 50 nimen lista!

Väestörekisterikeskus on julkaissut viime vuoden suosituimmat nimet.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Onneksi olkoon, Ainot ja Leot! Nämä nimet ovat vuonna 2017 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 319 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 414 pojalle.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Eevi, Emma, Sofia ja Aada. Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Elias, Eino, Väinö ja Onni.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Aurora, Emilia ja Olivia. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Ilmari.

lasten suosituimmat nimet 2017

Ruotsinkielisten lasten nimistä suosituimmat Ellen ja William

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli William. Ellenin sai nimekseen 29 tyttöä ja Williamin 39 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Saga, Emma, Linnéa ja Wilma. Pojille annettiin Williamin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Emil, Liam, Edvin tai Elliot.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Elisabeth, Sofia, Linnea ja Alice. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Alexander, Erik, Johannes, Emil ja William.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 52 020:een viime vuonna syntyneen lapsen tietoihin, jotka olivat saaneet nimen 15.3.2018 mennessä. Nimen sai 25 485 tyttöä ja 26 535 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 43 189 ja ruotsinkielisiä 3 295. Kaikkiaan lapsia syntyi 52 428.

Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X