Ostomaniat

Teksti Jasmin

Me and I, tuttavallisemmin miikkari. Sana jokaisen nykyajan kotiäidin huulilla. Vauvakerhoissa vilkkuvat Miikkarin tavaramerkki; siilitakapuolet, pilvitakapuolet ja tähtitakapuolet. Ja minun koisoni röyhelötakapuoli by Ebay.
En ymmärrä tätä hulluutta. Facebookissa on useita kyseisen tuotteen kirpputoreja, joissa myydään, ja mikä merkillisempää;ostetaan kulahtaneita, paljon käytettyjä sekä rikkinäisiä vaatteita samoilla hinnoilla kuin muilta merkeiltä saa uusia.
Olin pudottaa silmäni nähdessäni bodyn jossa oli sosetahra, haalistuneet värit sekä reikä saumassa. Se ostettiin hinnalla 17 euroa. Mutta kun se oli vanhasta mallistosta. Aivan. Se selittää kaiken.

Mutta ei minun ollut tarkoitus kummallisia ostotottumuksia kummastella. Tarkoitukseni on kummastella kotikutsuja.

Me and i, Pom delux, Tupperware, Blingo, Nosh, Seksivälineet, Alusvaatteet, Kahvit, Laukkufriikki, Öljyt, Mausteet, Partylite.. Ja tässä vain osa. Kotimyynti kutsuja. Kuka ihme saa päähänsä myydä kahvia, laukkuja ja seksivälineitä olohuoneessa?
Sanoisin, että kotiäidit. Poikkeuksiakin toki on. Tämä uusi olohuonekulttuuri on mahdollistanut hoitovapaalla oleville äideille pientä lisäansiota, eikä se tietenkään näinä taantuman aikoina huono juttu ole.

Huono juttu on se, että minä en voi sietää kotikutsuja.

Nimenomaan shoppailun idea on erilaiset putiikit, sovituskopit, pitkät vaaterekit ja ennenkaikkea se, että ne saa heti mukaan. Ihanat paperiset kassit roikkumassa rattaissa. Kenkälaatikoiden kahiseva paperi myyjän sujauttaessa kassalla toisenkin parin mukaan. Sovituskoppien takapuolta pienentävät peilit (ne liikkeet joissa on realistinen sovituskoppi, ovat boikotissa), alelaarit, ja kaikki asiaankuulumattomat heräteostokset.
Kotikutsuilla kaava on aina sama. Myyjä kokoaa tavaransa olohuoneen pöydälle, loput tuotteet löytyvät kuvastoista. Suurinta osaa ei pysty sovittamaan ja mikä pahinta; niitä ei saa heti mukaan. Ne tulevat vasta muutaman viikon kuluttua.
Heräteostosten tekomahdollisuus on usein lähellä nollaa näin kotiäidin budjetilla sillä usein tuotteet ovat 3 kertaa kalliimpia kuin kaupoissa.

Tämä ei ole ainut asia joka kotikutsuissa sieppaa. Koska ilmeisesti valtaosa on alkanut karsastamaan kauppakeskuksia, on jos jonkinsortin myyjää tuttavapiiri täysi. Viikottain, joskus päivittäinkin, minulta tiedustellaan halukkuuttani pitää kutsut. Ilmaisen aina olevani erittäin haluton. Mutta miten sitä ystäville viitsii sanoa, että ”minä muuten en millään tasolla kannata sinun uutta tulonhankkimistapaasi enkä varmasti aio pitää olohuoneessani kippokutsuja, enkä varsinkaan kutsu anoppiani seksivälinekutsuille”?

Siispä olen olosuhteiden pakosta joutunut värväämään suvun mummot, mammat ja sukulaiset tupperware kutsuille ja mammakavereita lastenvaatekutsuille.
Tupperwarekutsuiltani ostin muutamia vauvansosepurkkeja ja luulin että se oli hyvä ja edullinen ostos. 3 kappaletta kustansi 17 euroa. Seuraavana päivänä Robinhoodissa sama satsi eri värisenä ja merkkisenä maksoi 2.90. Olen häikäistynyt. Tai ärsyyntynyt. Tosin tupperwaren puolesta täytyy hehkuttaa yrttileikkuria, se leikkaa ihan hyvin sipulit. Ja sormet.

Älkää ymmärtäkö väärin, en missään nimessä kritisoi (yli)kalliita lastenvaatteita. Laatu maksaa. Minä vain en pidä putiikeista jotka on koottu ihmisten olohuoneisiin, tai pahimmassa tapauksessa minun olohuoneeseeni.
Saattaisin ostaa lammaspyllyn Itäkeskuksen Miikkaripuodista, mutta näiden kaikkien em tuotteiden ideologia perustuu kotimyyntiin ja kotimyynnistä värvättyihin uusiin myyjiin.

Vaikka sanoin rakastavani kauppoja, olen löytänyt pahan kilpailijan. Se ei ikävä kyllä ole pyramidikauppa eri osotteissa vaan internet. Eikä mikä tahansa nettikauppa vaan Ebay!
Edullisia uusia lastenvaatteita ja juuri niin prinsessamaisia kuin pitää! Laatu ei tiettävästi ole kummoinen, ei säily isältä pojalle, mutta me kestovaippailemme joten ehkä saan olla hieman epäekologinen muissa asioissa. Sitäpaitsi Ebaysta saa myös röyhelökestovaippoja.
Älkääkä saarnatko rakkaat ystävät hiilijalanjäljestä, ei riisikään tule Itä-helsinkiin Länsi-helsingistä. Vai onko joku jo perustanut lähi-riisi yrityksen?

Shoppailla voi monella tavalla, ja koska haluan kotimyyntitrendin väistyvän yhtä pikaisesti kuin Perussuomalaisten vaalivoiton, pistän pystyyn arvonnan ja tuon tiettäväksi muitakin lastenvaatetusvaihtoehtoja kuin tähdet, pilvet ja pupu pöksyssä.
Myös trokaus on kotimyyntikutsujen lisäksi inhokkilistallani. Lastenvaatekirpputoreilla näkyy paljon Ebaysta ostettua uutta kamaa myytävänä 10 kertaiseen hintaan joten toivottavasti sana leviää ja ihmiset tajuavat ostaa ebaysta 4 eurolla sen saman kirpparilla 20 euroa maksavan leopardijuhlamekon.

Voit osallistua arvontaan kahdella tavalla. Tapa 1: liity lukijaksi. Tapa 2:  Paina kohdasta Share, jaa facebookissa ja kirjoita kommenttikenttään sähköpostiosoitteesi. (jos liityit kasvottomaksi jäseneksi, lisää silloinkin kommenttiin sähköposti). Arvonnan voittaja voi valita tämän postauksen kuvista jonkun haluamansa tuotteen. Arvonta päättyy 26.3.2014.
Jos et halua jäädä seuraajaksi, voit arvonnan jälkeen poistaa itsesi tai facebookjaon!

(Jokainen tämän tekstin kuva on lainattu www.ebay.com)

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Tämä arvonta suoritettu ja e-bay tuotteen voitti tinnipii! 🙂 pistän mailia!

Avatar

tonttustar at hotmail.com

Avatar

Blogger on ollut hankala viime aikoina, enkä pääse seuraamaan uusia blogeja tuon GFC-widgetin kautta tai muualtakaan (en edes pääse eroon jo seuraamistani blogeista…noh, aika harvasta kyllä haluaisinkaan;)

MUTTA! Jostain syystä suora linkki tuntuu toimivan, jos blogaaja sellaisen tarjoaa. Kliks, tässä ohjeet suoran seuraajalinkin tekoon.

No, tällä haavaa jää osallistumatta tähän, mutta ei se mitään.
Munakoiso on aika söpis lempinimi <3

Avatar

Kiitos Hiipi vinkistä! Väsäämpäs tuollaisen heti illalla :). Muutkin ovat sanoneet että hankala liittyä lukijaksi eikä ole pystynyt arvontaan osallistumaan, laita vain sähköpostiosoite, tämä arvonta oli huonosti järjestetty tekniikan puolesta joten Kaikki sähköpostinsa jakavat ovat mukana 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä