Yleinen 30.6.2014
TEKSTI Jasmin

Toinen 1 v kuvaus

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Saimme viimein purkkiin myös ulkokuvat. Kaksi viikkoa on satanut lähes tauotta enkä löytänyt Koisolle sopivaa 1 vuotis sadeasua joka sopisi kuvauksiin. Onneksi kuitenkin melkein aurinkoinen päivä sattui kohdalle. Tai oikeastaan 20 minuuttia aurinkoista päivää.

Suuntasimme mummolan pihamaille sopiviin maisemiin. Koska olin saanut pakkomielteen päiväkakkaraseppeleestä, pysähdyimme kilometrin välein poimimaan aina kolme päivänkakkaraa. En käsitä miksei niitä voi kasvaa suuremmissa erissä, niinkuin voikukkia. Mieheni taas ei käsittänyt, mikseivät voikukat kelvanneet.

Seppele ehti hieman nuupahtaa kun olin saanut taiteiltua sen kokoon mutta ei sitä juurikaan päässä huomannut. Niinä lyhyinä sekuntteina kun Koiso antoi sen olla paikoillaan.

Ulkoilma on erittäin haasteellinen kuvausympäristö hyvin paljon ruohikosta ja kukkasista kiinnostuneelle lapselle. Saimme kuitenkin minulle oikein mieluisan.

Koska mieheni on perhettään myöten moottoripyöräilyihmisiä, oli moottoripyörä luonnollinen kuvauskohde. Pidin Koisoa moottoripyörän takaa kiinni selästä jottei hän putoa, mutta koska pyörä peitti minut hyvin, ei kuva juurikaan vaatinut käsittelyä.

Tämä alla oleva puu sensijaan vaati minun käsien leikkaamisen pois kuvasta. Oli huomattavasti helpompaa pyytää kuvaajaa photoshoppaamaan minun käsi kuvasta pois, kuin sitoa lapsi narulla puuhun. Harmi vain, hänen etiikkaansa ei kuulunut photoshopata yhtä näppärästi äitilapsi-kuvista -30kg olemattomiin.

Koska 1v kuvat on nyt virallisesti saatu purkkiin, voin suunnata ajatukseni 2 v kuvauksiin. Sitä ennen yritän metsästää jouluksi täydellisen tonttuasun ja joulukuusen jonka oksa kestää istumista.

Kuvat: @Toni Kauko

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Joo, pitänee ensin lainata iskältä kunnon järkkäri, koittaa sillä ja jos ei onnistu niin sitten harkita kuvaajaa. Toisaalta en pelkää ite ottaa kuvia, mutta toisaalta asiantuntijalta vois saada eri tavalla ideoita ja osaamista vähän erilaisiin kuviin 🙂

1 vastaus

Jos vielä uudestaan haluat tehdä päivänkakkaroista seppeleen niin tulkaa meidän pihalle! Täällä niitä kasvaa isoissa ryhmissä =) Voisit tulla Lumille ja mullekin opettamaan et miten semmosen seppeleen saa aikaiseksi.

1 vastaus

Suloisia kuvia! Meillä on 1v-synttärit kohta edessä ja haluaisin jotain kuvia ottaa, mutta pitää nyt miettiä, kun meiltä ei löydy photoshoppaustaitoja omasta takaa ja ammattikuvaajat maksaa… 🙂

1 vastaus

😀 ainiin ja kiitos haasteesta mutta olen mahdottoman huono keksimään juttuja itsestäni.

1 vastaus

😀 eihän kuvaus vaadi photoshoppaustaitoja! (paitsi jos haluaa muokata esim oman käden kuvasta pois)
Jos teilt löytyy kelvollinen kamera ni eikun räpsimään. Tosi hyvä valaistus jos ei ole kunnon salamaa (esim ulkona) niin ei tarvitse kuva jälkikäsittelyäkään.
Ammattikuvaajaan jos päätyy niin säästää kun ei mene studioon. Esimerkiksi mun miehellä on ollut kesällä tarjous että tunnin kuvaus kotona/miljöössä 60e+perhekuva kaupanpäälle. Kuvat saa digikuvina. Samaa luokkaa monella muullakin freelancerilla eli kannattaa katella paikkakunnalta muitakin kuvauspaikkoja kuin ne suurimmat studiot ja vertailla vaihtoehtoja hintoineen eri paikoista. Niissä on tosi paljon eroa. Mutta ei se todellakaan mahdottomuus ole itsekkään ottaa, kanttii ainakin kokeilla 🙂

1 vastaus

Joo, pitänee ensin lainata iskältä kunnon järkkäri, koittaa sillä ja jos ei onnistu niin sitten harkita kuvaajaa. Toisaalta en pelkää ite ottaa kuvia, mutta toisaalta asiantuntijalta vois saada eri tavalla ideoita ja osaamista vähän erilaisiin kuviin 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Sinä vain. Meillä elellään unelmia ja samalla raskaita  aikoja. Ne eivät sulje toisiaan pois ja välillä siinä on kamala ristiriita. Tähän kuitenkin saa käpertyä koska vain. #tässäjanyt #parisuhde #avioliitto #love kiitos kuvasta perheemme lisämiehelle @sielunisilmin

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: