ruokalistamme 3.9.2014
TEKSTI Jasmin

Ruokalista osa 1

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Makaronilaatikko, jauhelihakastike, lihapullat. Broilerilaatikko, broilerikastike, broileripullat..

Edellämainittu rimpsu voisi olla meidän viikon ruokalistamme. Tai ainakin jokunen kuukausi takaperin olisi voinut. Ei ensiajatuksella uskoisi, miten paljon mielikuvitusta voi monipuolinen ruokavalio vaatia.
Koison siirtyessä täysin samoihin pöperöihin kanssamme 1 vuotiaana, aloin kiinnittämään huomiota kokonaisuuden monipuolisuuteen. Ajatus siitä, että Koisomme tunnistaa epäkehittyneillä makuhermoillaan vain jauhelihan sekä broilerin ja sylkee muut pois, ahdisti. En aio antaa sen tapahtua.
Niimpä meillä on viimeaikoina kokkailtu mukavuusalueen ulkopuolella. Eilen jääkaappiimme oli luomuosuuskunnasta kertynyt useampi kesäkurpitsa. Mielestäni se on aina ollut aika turha vihannes.
Melkein kuin kurkku, muttei läheskään. 
Pienen googlauksen ja reseptin modaamisen jälkeen sain siitä kuitenkin aikaiseksi päivällisen oikein helposti ja lapsiystävällisellä vaivalla. Kaikenlisäksi kerrankin uudenlainen pöperö upposi koko perheelle. Yleensä viimeistään puoliso nyrpistelee, varsinkin jos pöydässä on liikaa kasviksia. Myös hyvä resepti painonpudottajalle. Yhdessä täytetyn kurpitsan puolikkaassa on 100kcal.

Lisukkeena mintulla ja voilla maustettua jasmiiniriisiä .

400g jauheliha
500g tomaattimurska
nippu sipulia
fetajuustoa
Basilika/pippuri/suola/provencelen yrtit.

Jauhelihat ja sipulit varsineen pannulle, kypsennyksen jäkeen tomaattimurska ja feta.
Koverretaan kesäkurpitsat (älä missään nimessä käytä veistä. Siitä ei tule kuin sanomista).
Täytetään, päälle juustoraastetta. 200 asteiseen uuniin 15min.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Juoksu on hidastunut mutta onneksi #metsäretket onnistuu. Luokkakokouksen merkeissä #kiikunlähde @kaukokirsikka @kukkis_11 #only #hollola

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: