vaatteet 15.9.2014
TEKSTI Jasmin

Välikausikuteet

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Välikausivaatteet. Ennen Koisoa, vaatteet oli minulle vaatteita. Ehkä kesävaatteet ja talvivaatteet erottuivat muista vaatteista. Mutta lapsen syntymän jälkeen kuvioihin tuli ihmeellinen välimuoto.

Joka syksy ja kevät blogit täyttyvät lapsen välikausitamineista. Niihin useimmiten panostetaan vähintäänkin aikaa. Moni myös rahaa. Välikausihaalari voi maksaa 30 eurosta 180 euroon. Jotkut haalarit on nimetty markettihaalareiksi. Sana markettihaalari liitetään keskusteluihin vähättelevästi. ”Meillä on vain markettihaalari”.  Ticket to heavenia ylistetään, samoin Molokidsiä. Käytetyistäkin maksetaan uusien hintaa jos kuosi on loppuunmyyty ja haluttu.

Minä pidän markettihaalareista. En vain kertakaikkiaan halua lapseni päälle haalaria jonka hihassa lukee ”Lippu taivaaseen”. Tai MOLO.

Välikausihaalarissa eniten kuuluu merkata tulvankestävyys. Mitä vedenpitävämpi, sen kalliimpi. Poikkean ehkä valtavirrasta tällä käsittämättömällä pinnallisuudella mutta minulle eniten merkkaa ulkonäkö. Ja mieleinen on löytynyt Lassielta. Prismasta. Kauttaaltaan pinkki ja ilmavan näköinen. Koisomme on reilu vuoden. Hän ei tarvitse sukelluspukua vaan välikausipuvun. Sillä leikitään hiekkalaatikolla, ei Suomenlahdessa. Vesilätäkössä ehkä taaperretaan ja vähän läiskytellään joten toistaiseksi roiskeenkestävä puku riittää oikein hyvin.

Jos sataa kaatamalla, olemme sisällä. Jos syksy osoittautuu oikein märäksi, hankimme kuravaatteet. Märemmille keleille tosin anoppi teki kirppikseltä oivan hankinnan. Reiman haalarin TEC-ominaisuudella. Tuo tec on juurikin se ominaisuus jonka kuuluisi kestää vesilätäköissä istuminen. Emme ole vielä päässeet kokeilemaan käytännössä. Toivon sen toimivan, jotta kamalilta sadetakeilta ja kurahousuilta vältytään.

ReimaTec

Myöskin kauppa-asu löytyy. Tämäkin termi oli minulle tuntematon, ennen lapsia. Mutta ilmeisesti välikausihaalari ja aikuisen lenkkeilyasu on vähän sama asia. Välikausihaalarissa mennään hiekkalaatikolle, ei kauppaan ja lenkkeilyasussa mennään lenkille, ei kauppaan.
Kauppoja varten siis on joko kauppahaalari/vaunuhaalari tai kauppa-asu.

En ole vielä löytänyt tähän meidän kauppa-asuun sopivaa hattua joten otin kuvanräpsäyksen ajaksi epäsopivan lepakkohatun pois. Millainen pipo tähän teidän mielestä sopisi?

Näillä kuteilla siis mennään meidän välikausi. Toisinsanoen syksy.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Kato facesta semmonen kun Ikioma, siellä on täydellisen söpöjä pipoja.. 🙂

1 vastaus

Kauppatakkiin miikkarin sydänpipo 😀

1 vastaus

Hmm Miikkarilla kieltämättä on suloisia pipoja 😀 Mä vain olen osittain vähän Miikkariboikotissa kun tein sieltä muutaman ostoksen vaikka olin vannonut ettei meille tule sitä merkkiä. Toisaalta, ei yksi poikkeus ehkä haittaisi… Pitää tsekata mallisto 🙂

1 vastaus

Tuo Reiman haalari! Apua! Maailman söpöin!

1 vastaus

Kiitti 🙂 toi reima kyllä ihastutti mutkin vaikka se ei olekkaan pinkki!

1 vastaus

Vajaan vuoden kestäneen äitiyteni aikana, olen oppinut, että lapsen pukeminen on aikamoinen viidakko. Ja talvivaatteet tulee ostaa viimeistään edellisenä kesänä, jos mielii saada haluamansa tai edes jotain sinne päin. Hoh hoijaa. Varmaan vaikea arvata, että viime viikot olen kehittänyt kriisiä juurikin tästä välikausipukeutumisesta. 🙂
Tuo kauppatakki on ihan mielettömän suloinen!

http://pikku-bambin.blogspot.com/

1 vastaus

Mä olen tullut samaan tulokseen näissä pukemisissa. Kerhovaatteet, sisävaatteet, välikausivaatteiden välikerrokset ja jopa yövaatteet ovat myös oma lukunsa 😀

1 vastaus

Tuo miikkarin vaaleanpunainen velourinen sydänpipo on aika söpö 🙂
http://www.meandi.se/fi/tuotteet/142505.aspx

sopis niin hyvin noihin väreihin 🙂

1 vastaus

Voi vitsi toi on kyllä nätti! Mä olen sanonut että miikkarit on kaikki poikamaisia vaikka ois tyttöjen vaatteita mut toi on kyllä niin tyttömäinen kuin olla ja voi 🙂 Tämä menee kyllä ehdottomasti harkintaan ja varmaan hankintalistalle aika pikaiseen!

1 vastaus

Mä ehdottaisin HM:n neulebaskeria. Niitä on vaaleanpunaisena ja valkoisena, taisi olla harmaanakin ja hiukan erilainen malli oli luumun värisenä. Ostin meidän neidille ”kauppatakin” kaveriksi sellaisen. 🙂 Joo, tähän käsiteviidakkoon mä olen itsekin yrittänyt uppoutua. Samalla, kun pohdin neidille sopivaa vaatetusta niin huomaan, että mulla on vain lenkkkarit ja kumpparit. Pitäisi kai olla jotkut goretexit ja mitäs mä sen tuulitakkini alle oikein laitan, että tarkenen seistä hiekkalaatikon reunalla. Pitäisi kai alkaa itsekin touhuamaan, ettei tulisi vilu. 🙂

1 vastaus

Tuo H&M hattu oli kyllä tosi kivan näköinen!

1 vastaus

Tois Baskeri on kyllä kans tosi kiva! Hankala päätös, taitaa olla viisainta hankkia molemmat 😀
Must tuntuu että mä istun jossain mummon vanhassa telttakaavussa siellä hiekkalaatikolla, tuntuu että omat rytkyt jää nykyään vähemmälle huomiolle kun kaikki keskittyminen menee lapsen vaatteisiin 😀 kumma juttu

1 vastaus

Kato facesta semmonen kun Ikioma, siellä on täydellisen söpöjä pipoja.. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Irti oravanpyörästä. Vuosi irtisanoutumisesta. Blogissa juttua siitä, millaista arki on nyt, mitä se on meille maksanut ja pohdintaa, olenko minä puolisoni varjo. #perhekauko #kaukomedia #Yrittäjäelämää #yrittäjäperhe #lounas #elämältäkaikensain #onni

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: