Yleinen 1.1.2015
TEKSTI Jasmin

Perinteitä ja uusia perinteitä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Joulu on mallikkaasti loppupuolella. Tämä joulu oli erilainen. Omat vanhempani suuntasivat ulkomaille ja me parkkeerasimme lähestulkoon ensimmäistä kertaa puolisoni perheen luokse. Sitä ennen kävimme lounaalla minun mummollani. Jouluruokaa vain ei voi syödä liikaa!

Tämä joulu oli poikkeuksellinen. Kuusi ei kaatunut, auto ei hajonnut eikä edes kännykkä pudonnut vessanpönttöön. Emme myöhästyneet joulukirkosta eikä koira syönyt kinkkuverkkoa. Päivystävää eläinlääkäriä ei tarvittu eikä tulipalojakaan syttynyt. Jouluaattona ei ollut draamaa eikä melodraamaa. Jossei lasketa ikävää välikohtausta kesken joulusaunan alasti lumihangessa. 7 avioliittovuoden aikana en selkeästi ole oppinut ettei puolisoon kannata luottaa, kun tämä ehdottaa kesken joulusaunan vilvoittelua takapihalla. Riistakameroista hirvimiehet voivat seurata tämän lämpimän lemmenhetken muuttumista kylmäksi sodaksi. Leikki leikkinä. Toki minä huumoria ymmärrän. Onhan toisen kaataminen alasti lumihankeen hauskaa. Ensijouluna teen hänen kiveksistään lumilyhdyn.
Joskus muutos ei ole huono asia. Tänäjouluna luotiin uusia perinteitä. Sitä miten vanhat perinteet uudet perinteet ja seuraavat perinteet niputetaan yhteen tulevina jouluina, en vielä tiedä. 
PS: Hävisin taistelun joulukuusesta. Meille kotiutui kamala viimevuotinen muovireuhka. Pilkon sen sytykkeiksi ennen uuttavuotta. Tekokuusesta ei tule uutta eikä vanhaa perinnettä. Ensijouluna pystytän olohuoneeseen mielummin vaikka juhannuskoivun.

Kiitos kaikille lukijoille menneestä vuodesta ja oikein iloista vuotta 2015!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Juoksu on hidastunut mutta onneksi #metsäretket onnistuu. Luokkakokouksen merkeissä #kiikunlähde @kaukokirsikka @kukkis_11 #only #hollola

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: