Kirppisturhautumista nyppääntyneiden alushousujen seassa

Teksti

Viimeaikoina olen potenut kirppisturhautumista. En ole kyseisen asian vuoksi kovin montaa kertaa edes vaivautunut paikalle. Paikkakunnallemme avattiin uusi kirpputori jonne vuokrattiin pöytiä kahdeksi viikoksi yhden viikon hinnalla. Paikka oli loppuunmyyty ja aivan täysi. Kun kaksi viikkoa oli kulunut, joka toinen pöytä oli tyhjä ja nekin missä jotain myytiin näytti nuhjuiselta sekä vanhanaikaiselta. Kirpputorin mukava kahvila ja lastenleikkipaikka houkuttelisi käymään mutten kertakaikkiaan jaksa katsella ylihinnoiteltuja nukkaisia pikkuhousuja enkä valitutpalat kirjasarjaa pöydästä toiseen. 

Niimpä paikkakuntamme kirpputorivetonaula vetää kaikki myyjät sekä ostajat. Sen seurauksena tarjonta on surkeasti huonontunut. Kuvittelevatko ihmiset että rikkinäiset lastenvaatteet, loppuunkävellyt kengät ja muotonsa menettäneet ihonväriset rintaliivit menevät kaupaksi vain siksi että kirpputorin maine on hyvä? Kerran näin myynnissä jopa niitä kestopikkuhousunsuojia joista olen aiemmin vauhkonnut kierrätyksen nimissä. Eikä siinä mitään, mutta NE OLIVAT TAHRAISIA! Mikä ihmisiä oikein vaivaa? Eikö kierrätyksellä ole mitään rajaa? 
Toinen raivostuttava seikka on maksimaalisen hyödyn tavoittelu. Ihan tavallisille nukkaisille sekä paljon käytetyille vaatteille laitetaan naurettavia hintoja. En missään tapauksessa suosi merkkivaatteiden ostoa, me ostamme kaikenlaisia kuteita. Mutta ihan oikeasti, jos haluaa vaatteilleen hyvän jälleenmyyntiarvon niin ehkä kannattaa sitten ostaa sitä MiniRodinia tai edes Miikkaria eikä yrittää nyhtää Lindexin haalistuneesta pisunpolttamasta bodysta 8 euroa. 
Dublot. Siinä toinen. Eivätkö ihmiset käsitä että Citymarketissa uusi duplopaketti kustantaa 20 euroa? Silloin ei tarvitse tyrkyttää naarmuisia feikkiduploja samaan hintaan. Minä kyllä ymmärrän että on lama ja kaikkea mutta kai nyt tyhmäkin ymmärtää ettei ylihinnoiteltu kama mene kaupaksi. Seuraus on ainoastaan tavaran seisominen pöydissä sekä ostajien totaaliärsyyntyminen.
Kaikenlisäksi olen itsekkin kyynistynyt tähän touhuun. Hypistelin eräänä iltana kirppiksellä 6e maksavaa Meandin mekkoa joka oli uudenveroisessa kunnossa. Mietin kuumeisesti mitä vikaa siinä on. Luteita? Kosteusvaurioasunto? Koiperhosia? Olisi ollut synti jättää kolttu siihen joten maksoin, laitoin muovipussiin ja kuljetin sen kuin saasteen kotiin 90 asteen pyykkiin pesuohjeita uhmaten. Sen jälkeen pakastin. Älytöntä. Mutta oli aivan pakko sillä tälle ylihinnoittelulle tulee sokeaksi. 
Vastapainoksi avautumiselle muutama ihan hyvä kirppislöytö viimekuukausilta.
Lamppu. Edellinen hajosi joten tilalle löytyi 6 eurolla tämä. rakastan tätä.

Puinen potkuheppa. Raikas vastapaino potkuautoille. 5e

Tämä 6e Miikkari joka kävi raskaan puhdistusoperaatian vain hintansa vuoksi

Maatila otuksineen 3e

Brion  vedettävä puujuna 3.5 

Kommentit

24 kommenttia
Jasmin

😀 se oli kyl kiva otus, Koisokin tykkää!

Avatar

Lamppu on ihana! Minuakin välillä huvittaa tuo kirppistouhu. Parempia ostoksia olen nykyään tehnyt Facebookin kirppisryhmissä. Vaikka pidänkin kirppareilla kiertelystä, aika usein on saanut poistua tyhjin käsin.

Avatar

Kiitti, mä tykkään siitä kans 🙂 Mä asun senverran syrjässä ettei huvita noi facekirpparit, ei oo enää edullista lähteä 15km päästä autolla hakemaan kahden euron vaatetta. Jos asuisin keskustassa niin ehkä sitten 🙂

Avatar

Mulla ostamista ohjaa yleensä tarve, ja siksi ylipäätään vierastan sitä, että joku ostaa vaatteen tai tavaran jälleenmyyntiarvo mielessä. Olen kyllä itsekin alkanut suosimaan muutamia suomalaisia lastenvaatebrändejä, mutta ennemminkin kotimaisuuden, ekologisuuden ja laadun takia.

Ja ylihinnoittelu huvittaa minuakin. Eräällä nettikirpulla pyydettiin kainalosaumoista rikkinäisestä ja rintamus tahraisesta Gugguun haalarista 65€. Saisin työskennellä siis melkein päivän leipätyössäni, jotta voisin ostaa pojalleni rikkinäisen ja tahraisen vaatteen. Haloo!!!!

Avatar

En mäkään osta koskaan jälleenmyyntiarvo mielessä mut selkeästi moni ostaa ja kuvittelee että jälleenmyyntiarvo säilyy vaikka vaate on likainen tai kulunut. Moni myös kuvittelee että jälleenmyyntiarvo tulee siitä että itse on tykännyt vaatteesta tai että tuotetta ei enää myydä.
😀 Siis mitä ihmettä 65e! Ihan kuin se Gugguun brändi tekisi nuhjaantuneesta kankaasta kultaa. Järkkyä!

Avatar

Ehkä miikkarimekon myyjä oli kuten minä, ja tiesi miikkarin olevan samaa kangasta kuin kaikki muutkin vaatteet ja kuluvan käytössä ja pesussa ihan samalla tavalla, eikä halunnut pistää ostajaa maksamaan nimestä. Itse olisin myynyt saman neljällä. 🙂 Ihania löytöjä!

Avatar

😀 niin mäkin sen lopulta järkeilin. Mutta tälle tulee sokeaksi. Kuvittelee että kaikki myydään nykyään ylihintaan niin normaalit hinnat tuntuvat omituisilta ja liian halvoilta mukamas.

Avatar

Oi, tuo lamppu on kaunis! 🙂

Avatar

🙂 tykkään kanssa

Avatar

Ihana tuo puinen potkuheppa, kelpais meillekin 🙂 mä en myöskään ymmärrä ylihinnoittelua kirpputoreilla, enkä edes suostu kalliita ostamaan, kun samalla rahalla kaupasta saa jopa enemmän. Toki vaikka hyväkuntoisesta toppahaalarista voin maksaa parikymppiä tai enemmän, mutta bodeista en. Tahraset pikkuhousunsuojat, huhhuh!

Avatar

Mä ihastuin siihen kans ensinäkemällä 😀
Kauppoihin mäkin oon alkanut siirtymään, samalla hinnalla saa uutta.

Avatar

Ihana netti tuo teidän pikkumuru ja kivoja löytöjä oot tehnyt 🙂

Jasmin

<3 kiitti

Avatar

Myin itse ehjän ja puhtaan, mutta käytetyn metsolan jumpsuitin 3eurolla.. ostaja kysy että mikä tässä on vikana ku on niin halpa?? Mää olin ihan että öööö.. no ei mikään mutta käytettyhän se on.. aloin sitte kans seuraamaan merkkivaatteiden hintoja ja voi hurja… käytetyistä ja jopa tahraisista/reikäisistä vaatteista pyydetään saman verran tai jopa enemmän ku kaupassa!! Etenkin alennusmyyntien aikaan uutta laatutavaraa saa pilkkahintaan nykykirppareihin verrattuna..

Jasmin

niimpä, itsekkin aina epäilen että onko vikaa jos on halpa merkkivaate, harmi että se on mennyt semmoiseksi 🙁

Avatar

Ihana lamppu:) ja oon ihan saman huomannut kirppareita kiertäessä… Siksi onkin pieni tauko kiertelyssä ollutkin.

Jasmin

<3 mä ihastuin siihen kans. Tauko kyl tekee joskus hyvää ni on freesimpää taas mennä 😀

Avatar

Hienoja löytöjä! Olen aivan samaa mieltä. En käy juurikaan enää paikallisissa kirppareissa kun en vaan löydä mitään tai hinnat ovat pilvissä. Sen sijaan olen tykästynyt juurikin lastenvaatemerkkeihin, joissa jälleenmyyntiarvo on hyvä ja vaatteet laadukkaita. Kirpparit sijaisevat facebookissa 🙂 Tapansa kullakin.

Jasmin

mä kans oon muutamas merkkivaateryhmäs ja aiemmin ostelinkin sieltä mutta nyt ei oo hetkeen tullut osteltua, muutaman kunto ei vastannut kuvausta.

Avatar

AAA oon niin samaa mieltä sun kanssa 😀 ihmisten röyhkeydellä ei ole mitään rajaa kun katselee kirppishintoja! Yks asia mikä saa mut aivan raivonvaltaan on äitiyspakkauksen vaatteiden myynti ryöstöhinnoin! Kallein äp haalari jonka olen nähnyt oli 20 e 😀 siis ihan oikeasti, ne kun saa ilmaiseksi!!! 🙂

Jasmin

😀 ei o totta! 20 euroa 😀 joo en kyllä käsitä. Toivottavasti kukaan ei osta niitä

Avatar

Hienoja löytöjä, varsinkin nuo lelut! Olen siirtynyt ihan kokonaan joko fb- kirppiksille tai siivouspäivään, jolloin tuotteesta voi keskustella myyjä/ostajan kanssa. Paikalliset kirpparit ovat hinnoitelleet pöytävuokransa niin älyttömiksi, ettei niillä 50 sentin bodeilla sitä makseta. Lisäksi toimivat hometaloissa, niin että jokaiselle tuotteelle joutuu siksikin tekemään rajut puhdistusoperaatiot. Toisaalta myös kaksi paikallista hyväntekeväisyyskirpparia, jonne siis tavarat lahjoitetaan ilmaiseksi, osaavat hinnoittelun. Viisi vanhaa dublopalikkaa 10 euroa! Hupaisimpia ovat kuitenkin juuri nuo reikäiset ja tahraiset vaatteet joista pyydetään monta euroa. Myöskään kestopikkuhousunsuojia en ostaisi käytettynä kuin korkeintaan kaverilta.

Jasmin

pöytävuokrat kyllä osaltaan nostaa hintoja kun nekin ovat niin korkeat :/ Täällä on 38e/vko. Tuo home aina itseä mietityttää että entä jos ostan hometalossa ollutta vaatetta niin voiko esim sädesieni tulla meille sitä kautta tms.

Avatar

Vau mitä löytöjä! Varsinkin tuo heppa!!! Oon NIIN kade! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä