36 voidepurkkia ja vähän päälle

Teksti

 

IMG_8085

Kaikissa meissä asuu pieni holderi. Emme ehkä tunnista sitä koska emme välttämättä keräile mitään tarkoituksella. Me piiloholderit ostamme uutta ennenkuin vanha on loppunut, varastoimme erilaisia saman genren tuotteita lukuisia kappaleita emmekä suostu luopumaan yhdestäkään sillä jokainen on tärkeä. Jotkut hamstraavat vaatteita. Tiedän erään jolla on 27 t-paitaa. Hän ostaa aina uuden kun kiva tulee vastaan muttei hävitä vanhoja ennenkuin ne ovat rikki. Yhdellä ystävälläni taas on 280 hiuspinniä. Hän käyttää niistä jokaista. Sanomattakin on selvää että vähemmälläkin pärjäisi. Verrattuna näihin minä olen vasta pikkutekijä.

Hiustuotteissa olen maltillinen

Hiustuotteissa olen maltillinen

Mutta minun paheeni on purkit. Niitä kerääntyy hävyttömän suuri määrä. Erilaisia rasvoja, hiustuotteita, puutereita, voiteita… En voi luopua niistä mistään. Rakastan jokaikistä. Niitäkin joita en voi atooppisen ihoni vuoksi käyttää. Esimerkiksi orkideavoidetta en ole voinut sivellä iholleni koko talvena mutten suostu luopumaan siitä. Ehkä jonain päivänä nahkani kestää sen. Silloin purkki on todennäköisesti mennyt jo vanhaksi. Mutta siihen asti, se saa koristaa hyllyä olemassaolollaan.

Puolisoni ei usko rasvoihin. Hän on vakaasti sitä mieltä, että rasvat ovat salaliitto. Jos erehtyy käyttämään jotain niistä, jää koukkuun ja kun yrittää lopettaa käytön, iho onkin pilalla eikä enää näytä hyvältä ilman rasvoja. Markkinatalouden syvä rotko mukamas. Välillä hän etsii hyllystä lapsen vaipparasvaa ja ripottelee minun purkkini pois tieltä sinnetänne sekasotkuksi eikä ymmärrä että niillä on järjestys! Vastaiskuksi minä olen alkanut ripottelemaan hänen kameran akkuja sinnetänne. Sitä saa mitä tilaa. Purkit ovat vakava asia!

36 eri voidepurkkia, jokainen on tärkeä.

36 eri voidepurkkia, jokainen on tärkeä.

Kaapistani löytyy 36 erilaista voidetta/rasvapurnukkaa. Hiustuotteissa olen maltillisempi, niitä on vain ehkä 10 kappaletta. Puutereita on myös kerääntynyt  7 kappaletta mutta käytän niistä jokaista joten se sallittakoon. Sitäpaitsi 7 on aika pieni luku.

Meille naisille tuppaa kosmetiikkaa kertymään valtavat määrät muutenkin. Eihän sitä oikeasti tarvitsisi kuin muutaman tuotteen. Mutta mitä täydempi peilikaappi, sitä uskottavampi olo on itsellä. Ja ne tuovat lohtua. Vaikka vaatekaappin sisältö ei mahtuisi päälle ja lempileggarit ovat ratkenneet haaroista, on kaapissa lupaus paremmasta. Tuuheammat ja pidemmät ripset yhdellä sipaisulla!

Päivittäiskäytössä ovat Garnierin kasvovesi, vapaavalintainen voide ja nivean puhdistuspyyhkeet  En tulisi toimeen ilman. Sain nivealta blogipäivänä deodorantin jonka miellyttävyyttä epäilin koska samaa olen nähnyt käytetään vanhainkodeissa. Nyt ymmärrän miksi sillä sopivan vähätuoksuinen nivea pitää kyllä sanansa ja kestää 48h pettämättä sekä aivastuttamatta. Niitä ei siis tarvitse olla kuin yksi. Ostan jatkossakin.  Nivean puhdistuspyyhkeillä minulla on tapana pestä silmämeikki. Siihen tarkoitukseen ei montaa purtiloa minulta löydy. Inhoan meikinpoistoaineen hieromista silmiin joten nuo hellävaraiset ja luonnollisenoloiset pyyhkeet ajavat asiansa juuri sopivan lempeästi.

Ajattelin kuvata tähän puolisonikin purtilot mutta ei niistä saanut järkevän näköistä kuvaa. Partavaahto ja partahöylä dödöpurkin vieressä vessanpöntön kannen päällä ei ollut kovin kuvauksellista.

IMG_8083Asuuko sinussa piiloholderi? Kertyykö sinulle huomaamatta jotain tärkeää mitä kukaan muu ei ymmärrä?

 

päivittäispurtilot

päivittäispurtilot

Kommentit

1 kommenttia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä