Jämäruoasta resepti! Juttusarja jatkuu

Teksti

IMG_8128

Jämäruokapostaukset ovat olleethentoisella tauolla. Nyt ne tulevat taas! Uusille pieni kertaus:

Minusta tuntui että meillä menee hirveät määrät ruokaa roskiin. Aina jäi yli perunoita, kinkunjämät, fetajuustopurkin pohjalle kerros juustokuutioita jne. Roskakassit täyttyivät biojätteestä. Joka päivä jotain. Niimpä päätin itseäni kannustaakseni alkaa postaamaan viikottain reseptin jossa olisi käytetty ainakin osittain tähteitä.  Sarjassa on ilmestynyt muunmuassa Suolaiset munakasmuffinit jämistäJämäperunoista rieskatPizzarulla ja Ylijäämäsuklaasta browniet. Ruoan roskiin heittäminen on epätaloudellista eikä aina ollenkaan tarpeellista! Hyödynnä siis helpot reseptit roskiin menevien sapuskojen pelastamiseksi.

Tälläkertaa käsittelyyn pääsi possunpihvit. Osatko usein kilon paketin ullkofiettä ja huomaat paiston tai grillauksen yhteydessä ettei kaikkia tarvitsekkaan? Pistä loput jääkaappiin kannelliseen rasiaan ja säästä seuraavalle päivälle kokeillen jämälihalaapaistosta! Sekaan voi laittaa jääkaapin vihanneslokeron pohjalta vaikkapa perunaa, porkkanaa, tomaattia tai mitä nyt sattuukaan löytymään. Itse pistin tomaattia, fetajuuston loput, sipulia ja mausteita. Tarjoilin riisin kanssa.

Ohje:

– Ylijäämä pihviä
– Kasviksia ja mitä nyt jääkaapista löytyy. Esim feta ja erilaiset juustot sopivat hyvin.
– Grilliöljyä tai tavallista öljyä (itse käytin bbq-grilliöljyä)

Mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät tavallista öljyä, lisää makusi mukaan muita mausteita.
Piljo pihvit kuutioiksi tai suikaleiksi. Lisää pilkotut kasvikset, kaada öljy sekaan, sekoita ja mausta. Paista uunin keskilämmöllä 45min 200 asteessa kunnes liha on kypsää. Tarjoile riisin kera.

 

IMG_8144

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä