hävikkireseptit 29.4.2015
TEKSTI Jasmin

Jämäruoasta resepti! Juttusarja jatkuu

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

IMG_8128

Jämäruokapostaukset ovat olleethentoisella tauolla. Nyt ne tulevat taas! Uusille pieni kertaus:

Minusta tuntui että meillä menee hirveät määrät ruokaa roskiin. Aina jäi yli perunoita, kinkunjämät, fetajuustopurkin pohjalle kerros juustokuutioita jne. Roskakassit täyttyivät biojätteestä. Joka päivä jotain. Niimpä päätin itseäni kannustaakseni alkaa postaamaan viikottain reseptin jossa olisi käytetty ainakin osittain tähteitä.  Sarjassa on ilmestynyt muunmuassa Suolaiset munakasmuffinit jämistäJämäperunoista rieskatPizzarulla ja Ylijäämäsuklaasta browniet. Ruoan roskiin heittäminen on epätaloudellista eikä aina ollenkaan tarpeellista! Hyödynnä siis helpot reseptit roskiin menevien sapuskojen pelastamiseksi.

Tälläkertaa käsittelyyn pääsi possunpihvit. Osatko usein kilon paketin ullkofiettä ja huomaat paiston tai grillauksen yhteydessä ettei kaikkia tarvitsekkaan? Pistä loput jääkaappiin kannelliseen rasiaan ja säästä seuraavalle päivälle kokeillen jämälihalaapaistosta! Sekaan voi laittaa jääkaapin vihanneslokeron pohjalta vaikkapa perunaa, porkkanaa, tomaattia tai mitä nyt sattuukaan löytymään. Itse pistin tomaattia, fetajuuston loput, sipulia ja mausteita. Tarjoilin riisin kanssa.

Ohje:

– Ylijäämä pihviä
– Kasviksia ja mitä nyt jääkaapista löytyy. Esim feta ja erilaiset juustot sopivat hyvin.
– Grilliöljyä tai tavallista öljyä (itse käytin bbq-grilliöljyä)

Mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät tavallista öljyä, lisää makusi mukaan muita mausteita.
Piljo pihvit kuutioiksi tai suikaleiksi. Lisää pilkotut kasvikset, kaada öljy sekaan, sekoita ja mausta. Paista uunin keskilämmöllä 45min 200 asteessa kunnes liha on kypsää. Tarjoile riisin kera.

 

IMG_8144

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Nyt arvotaan huikea yksisarvisreppu! Tykkää kuvasta ja halutessasi tägää joku joka ei uskoisi, että tämän valmistuksessa on käytetty kierrätettyjä muovipulloja :D
Repussa runsaasti taskuja, se on ergonominen  ja valtavan hyvillä säädöillä varustettu. Meidän ehdoton hitti. #affenzahn #kiddex_suomi #Retkeily #yksisarvinen #arvonta #koulureppu #tarhareppu #kerhoreppu #kierrätys

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: