10 kysymystä ja vastausta bloggaamisesta

Teksti

Ihana meriannen mielessä bloggaaja haastoi minut vastaamaan kysymyksiin bloggaamisesta. En yleensä vastaile haasteisiin mutta eritoten muiden vastaukset Meriannen kysymyksiin kiinnostavat joten heitämpä ne eteenpäin! Vastaa sinäkin!

1. Minkälainen olet bloggaajana?

Olen bloggaajana ailahteleva. Välillä pääni on ylitsevuotava postausaiheista ja tykitän niitä päivittäin. Tällaisia aikoja seuraa aina suvantovaihe jolloin minulla ei ole idean ideaa ja poden luomisen tuskaa.

2. Miksi juuri sinun blogiasi kannattaa lukea, miten se eroaa muista blogeista?

Blogini kuvastaa minua ja siellä on postausta laidasta laitaan aina lastenvaatteista ruokaohjeisiin ja kevyestä kärkkääseen kannanottoon. Blogimaailmassa on hyvin paljon lukemisen arvoisia ja aivan mahtavia blogeja. Omat lempparini postaan teille lähiaikoina.

3. Mistä aiheista et kirjoita ja miksi?

En kirjoita surullisista aiheista. Siksi jotkut kokevatkin blogini ehkä pintaliitona. Mutta minä inhoan surua enkä halua kirjoittaa siitä. En myöskään käsittele kovin syväluotaavasti politiikkaa. On niin monia muita jotka siitä kirjoittavat minua paljon osuvammin.

4. Mitä tavoitteita sinulla on bloggaajana?

Minulla on tavoite kehittyä kirjoittajana ja kuvaajana. Perus missivastaus siis! Haluan muuttaa maailmaa. Saada koskettaa, ihastuttaa ja vihastuttaa. Sitä minä tavoittelen.

5. Mikä Kaksplussalla bloggaamisessa on parasta?

Helppo vastaus! Yhteisöllisyys tietenkin! Portaaliin siirtymisen myötä on ihan mahtavaa että blogin tekniikka on jonkun muun käsissä. Enää ei tarvitse tapella puolison kanssa koodauksesta! Hyvästi html-kieli

6. Mikä on suurin unelmasi?

Saada elää vanhaksi ja nähdä lastenlasten kasvavan. Lisäksi haluaisin joskus päästä oikeustieteelliseen vanhoilla päivilläni. Unelmoin myös pesukoneesta johon mahtuisi kaikki pyykit kerralla.

7. Kuinka toivot lapsesi/lapsiesi näkevän blogisi vanhempana?

Bloggaus on taiteenlaji. Kanava toteuttaa luovuutta. Sellaisena haluan että lapsenikin sen näkee.

8. Mitä yksityisyys sinulle tarkoittaa bloggaajana?

Minä saan päättää missä rajat menevät enkä ole tilivelvollinen kenellekkään mistään. En kerro lapsen enkä puolison etunimeä. En mainosta asuinpaikkaamme vaikka sen jostain kuvista voikin päätellä. En myöskään kiroita asioista jotka voisivat nolata tai nöyryyttää perhettämme. Yksityisyyden raja on veteen piirretty viiva. Mutta pääasia että sen piirtää.

9. Kadutko mitään tekemääsi bloggaajana?

En ole katuvaa sorttia. En julkaise mitään hetken mielijohteesta. Ehkä kestovessapaperikohussa olisin voinut vääntää rautalankaa hieman enemmän varsinkin iltalehden haastattelussa, niin ehkä olisin välttynyt syväluotaavalta luonteenruotimiselta keskustelupalstoilla. Mutta en minä sitäkään kadu.

10. Mitä haluaisit kertoa aloitteleville bloggaajille?

Mikään ei tapahdu hetkessä. Jos tuntuu ettei blogi kehity eikä etene, jatka sinnikkäästi sitä mitä teet. Verkostoidu. Blogimaailma on paljon muutakin kuin vain oma blogi. Ja se tärkein: Rakasta blogiasi. Älä koskaan mollaa sitä kenellekkään. Se on sinun kädenjälkesi. On aivan kamalaa lukea kun joku kirjoittaa ”blogini on surkea” tai ”tää nyt vain on tämmönen”. Jos ei itse arvosta työtään, miten kukaan muukaan voisi?

11. Mikä bloggaamisessa on tärkeintä?

Parasta minulle bloggaamisessa on ehdottomasti kanava rentoutua ja harrastaa. Se on minun pakopaikkani, iltateeseurani ja henkireikäni. Vaihtelua facebookille ja televisiolle.
Jambino (1)

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Olen otettu että vastasit! Minua aina kiinnostaa miten muut bloggaajat suhtautuvat nimenomaan bloggaamiseen, joten oikein innokkaasti odotin näihin vastauksia! Heti piti päästä vilkaisemaan mitä vastasit! Kiitos ihana!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä