Eksynyt oravanpoikanen

Teksti

You can’t be friends with a squirrel! A squirrel is just a rat with a cuter outfit
(Et voi ystävystyä oravan kanssa. Orava on vain rotta jolla on söpö asu!) WP_20150510_016Jokainen Sinkkuelämää-sarjaa seurannut muistaa tämän lausahduksen. Olen aina tuntenut samaistumista Carrien kuolemattomaan repliikkiin. Oravat ovat häijyjä purevia villieläimiä. Tämä villieläimen poikanen tipahti muutamia viikkoja sitten pesästä mummolan pihaan. Se onnistui liikauttamaan jopa minun rottakammoista sydäntäni.

Kurrevauva oli kylmissään ja ilmeisen nälissään eikä löytänyt takaisin pesään.  Pieni eksynyt murmeli etsi maassa emoaan turhaan. Mummo teki poikaselle lämpimän pesän karvahatusta ja ruokkii pähkinöillä. Oli jopa maidotonta näkkileipää metsästänyt kyläkaupasta. ”Iltatähti, kakka on vain pähkinöitä ja vettä” jokeltaa siisteyshullu äitini siivotessaan oravankakkaa sohvasta.WP_20150510_018Oravaa ei pyydystelty eikä kesytelty tarkoituksella. Se tulee sisään oven ollessa auki ja käpertyy karvahattuun nukkumaan. Päivisin tuo kipittelee pihalla puskissa ja tutustuu maailmaan mutta palaa aina kylmän illan tullen takaisin sisälle. Toivottavasti tämä metsän eläin aikuistuttuaan sopeutuu kokonaan takaisin luontoon ja oppii tekemään oman pesän. Aikuisoravan kakka varmasti haisee pahemmalta olohuoneen nurkassa ja puiden siimekseenhän nämä veijarit kuuluvat.11205981_10206502691748530_2641310309401368260_nPäivittäisistä ulkoreissuista ja täydestä vapaudesta huolimatta vielä mieleisin paikka on isännän karvalakki. Empä meinannut silmiäni uskoa mutta niin vaan voi oravalapsikin ihmiseen kiintyä. Karvalakki lienee syytä kohta siirtää puun oksalle ettei pörröpää totu kaukolämpöön.

 

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

voi kun on suloinen pieni <3 😀
uskomattomia tällaiset "hoiva-tarinat", aina luulee että tällaisia tilanteita tapahtuu vain Topi ja Tessu -tyylisissä tarinoissa 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä