Yleinen 12.5.2015
TEKSTI Jasmin

Kynsilakkaa ja kakkaa nojatuolissa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

IMG_8379

Kauempana, ulkomaillakin asti asustelevat ystäväni ihmettelevat ajoittain, miksei blogissamme ole kuulumisia. Ihan perusarjen ”mitä ollaan tehty”-juttuja. Asia on niin, etten minä kertakaikkiaan osaa kirjoittaa sellaisia. Minä olen niissä asioissa enemmän puhelin-ihmisiä. Tai facebook-ihmisiä. Instagrammiin onnistuin alkuun päivittämään kaksi ”niitänäitä”-kuvaa mutta se tuntui epäluonnolliselta. En osaa pitää blogia päiväkirjana. Enkä haluakkaan. Paitsi kerran vuodessa näillä ”mitä meille kuuluu”-postauksilla. Tämä on sitä lajia toinen. Siispä asiaan.

Rakas tyttäreni täyttää ensikuussa 2 vuotta. Hän osaa jutella muutamien sanojen lauseita ja saa itsensä oikein hyvin ymmärretyksi. Parhaiten silloin kun haluaa keksin. Koiso on kotikuiva eli kotona ei tarvitse enää vaippaa. Tosin joskus käy vahinko. Esimerkiksi toissapäivänä kakka tuli pikkuhousun lahkeesta nojatuoliin.

Meillä tykätään edelleen pinkistä, niinkuin kuvasta näkyy. Sukupuolinetraali pukeutuminen ei ole saavuttanut edelleenkään perhettämme. Eikä saavuta. Monen 2-vuotiaan tavoin, Koisoa kiinnostaa samat asiat kuin äitiäkin. Kun äiti lakkaa kynnet, hänkin haluaa kynsilakkaa. Minä suoraan sanoen olen vähän sitä mieltä, ettei lapsen kynsiä pitäisi lakata. Kynsilakat eivät varmasti ole kovinkaan kemikaalittomia. Mutta jos sen tekee kerran vuodessa, se ei ehkä ole kovin paha asia. Tietääkö kukaan kemikaalitonta kynsilakkaa? Jotain luonnontuotetta joka lähtisi vesipesulla kerralla pois? Värikin saisi olla hempeämpi. Saa vinkata. Ripsiväriäkin mieluusti hän haluaisi kokeilla mutta se saa luvan odottaa rippikouluikää.

Yöt nukutaan, 20-07. Aamuyöllä kömmitään meidän sänkyyn. Edelleen nukutaan samassa makuuhuoneessa isojen lasten sänky sivuvaununa. Hyvin toimii. Ajatus vilkkaan lapsen nukkumisesta toisessa huoneessa toisella puolella asuntoa on epämieluisa.

Minä olen edelleen hoitovapaalla ja aion olla jatkossakin. Kesäkuussa palaan kuukauden mittaiseksi pätkäksi töihin ja koetan olla tulematta hulluksi sen kaaoksen keskellä jonka Koiso ja isi todennäköisesti saavat kotona aikaiseksi työpäivieni aikana. Uteliaat sukulaiset, puolison sukulaiset ja ystävät odottavat vauvauutisia mutta tiedoksi heille; Nainen ei ole mikään joka vuosi tilauksesta hedelmiä sinkoava ananaspuu. Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

Laihdutukselle kuuluu myös oikein hyvää. Persaukseni alkoi pienetä samantien kun lopetin imetyksen. Hitaasti mutta varmasti. Joitain imetys laihduttaa, minua ei.

Blogin alustan vaihto bloggerista wordpressille on sujunut hyvin mutta kuten huomaatte, kirjoituksen ulkoasussa on pieniä ongelmia. En nimittäin ole vielä oppinut käyttämään wordpressin tekstinkäsittelyohjelmaa. Minun ahtaanpuoleinen jakeluni tarvitsee aikaa tämän sisäistämiseen. Muuten blogini viihtyy kaksplussalla edelleen oikein hyvin. Vuoden aikana olen saanut uusia ystäviä, blogin ulkoasu miellyttää silmääni ja on ihanaa saada kuulua kaksplussan värikkääseen ja loistavaan blogijoukkoon.

Tällaista meille kuuluu. Ihanaa kiireistä lapsiperhe-aikaa. Päivääkään en vaihtaisi pois. En edes sitä kakkaa. Tai ehkä se olisi saanut olla potassa.

Bloggerin alustan häviämisen myötähän ei enää voi bloggerin kautta seurata ja blogilistakin lopetti toimintansa. Blogia ja siinä ohessa vähän muutakin voi seurata Instagramista nimellä Munakoisonijamina sekä Twitteristä tästä linkistä ja tietenkin Facebookista (sivun laidassa tykkää nappi).

IMG_8383

Tiedättekö muuten miten rasittavaa on kun isolla näytöllä kuvassa onkin karva ettekä osaa photoshopata sitä pois? Minä tiedän.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Ooh! Ihan mahtava idea, kiitos 🙂

1 vastaus

Lue Marian blogista, siellä yhdessä postauksessa kerrotaan lasten kynsilakoista mitkä lähtevät vedellä!

1 vastaus

Oi mahtavaa! Kiitos!

1 vastaus

Musta on hauskaa lukea kevyempiä kuulumisianne tiukkojen mielipidepostausten välissä, kiitos siis tästä 🙂 Kivaa että teille kuuluu hyvää!

1 vastaus

😀 kiva! Mä en aina jotenkin ees tajua että osa postauksista on aika tiukkaa settiä

1 vastaus

Kure Bazaar on yksi myrkyttömimmistä kynsilakoista.

1 vastaus

Kiitos! 🙂 täytyykin tilata kokeiluun

1 vastaus

Ollaan välillä ”lakattu” ihan vesiväreillä. Tuskin ovat kovin myrkkyä ja lähtee helposti pesemällä 🙂

1 vastaus

Ooh! Ihan mahtava idea, kiitos 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Juoksu on hidastunut mutta onneksi #metsäretket onnistuu. Luokkakokouksen merkeissä #kiikunlähde @kaukokirsikka @kukkis_11 #only #hollola

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: