Tukevan sirot kesäkengät lapselle

Teksti

IMG_8449

Minulla on lukemattomia kenkiä. Valitsen omat kenkäni pääasiassa ulkonäön mukaan. Ihan sama millaista niillä on kävellä, kunhan ne näyttävät nätiltä. Lapsen kanssa tämmöinen ajattelumalli ei missään tapauksessa toimi. Hän saa sitten aikuisena päättää millaisilla luputtimilla pilaa tai ei pilaa kipittimensä.

Meillä on suosittu vähän kaikenmerkkisiä kenkiä. Myös merkittömiä jos ne ovat olleet ergonomiset ja kauniit. Lapsen kengissä olen huomannut ergonomian usein tarkottavan rumaa. Monet ergonomiset kengät ovat tietenkin tukevia (niinkuin pitääkin) mutta myös näyttävät siltä. Haluan tukevat ja ergonomiset kengät jotka näyttävät silti siroilta ja kauniilta. Toinen ei niin miellyttävä suunta ergonomisissa kengissä on sporttisuus. Ei meidän makuun.

IMG_8481

Saimme jouluna mummolta lahjakortin Tepsut-myymälään Hollolaan. Olemme lykänneet lahjakortin käyttöä koska talvikenkiä meillä oli sopivasti enkä ole kokenut järkeväksi hamstarata kasvavaan jalkaan kenkiä samaan tahtiin kuin itselleni. Nyt kuitenkin kenkähyllyssä oli tyhjä kohta lämpimien ilmojen popoille siistiin kaupunkikäyttöön. Toisinsanoen, kesäkenkien hankinta oli edessä.

IMG_8495

 

Tepsut myymälän valikoima ei ole kovin suuri mutta riittävä. Valikoimassa oli kesäkenkien kohdalla sandaaleja sekä umpinaisia kenkiä. Minä en syttynyt Tepsujen sandaaleille, ne olivat juurikin semmoiset ergonomisen ja tukevan näköiset. Minä haluan että ergonomisuus ja tukevuus on ujutettu kenkään huomaamatta joten päädyimme nahkaisiin umpinaisiin kesäkenkiin.

IMG_8481

 

Väriksi valikoitui valkoinen. Se sopii joka asun kanssa eikä tänäkesänä mekkoja tarvitse ostaa kenkien värin mukaan. Valitsemamme kengät sopivat hyvin niin farkkujen, hameiden kuin shortsienkin kanssa väristä riippumatta. Odotin vauva-aikana taaperon jalan kasvavan nopeammin, mutta 2 vuotiaamme räpylä on vasta kokoa 22 kun syksyllä oltiin koossa 21. Siispä luulen näiden menevän vielä loppukesästäkin joten olen mahdottoman tyytyväinen!

IMG_8434

Hinnat ovat mielestäni erittäin kohtuulliset. Yleensä ergonomiset kengät lapselle pyörivät 60-100e välissä. Tepsujen tehtaanmyymälässä esimerkiksi nämä kengät maksoivat 42e. Meille fysioterapeutti suositteli Tepsuja ensiaskelluskengiksi joten hinta ei ainakaan kerro laadunpuutteesta. Miksi sitä aina tuleekin epäilleeksi ettei edullinen voi olla hyvä!

IMG_8521

IMG_8524

Kommentit

2 kommenttia
Jasmin

<3

Avatar

Oi, tosi kauniit! :))

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä