Jämäriisi uudelleenkäyttöön

Teksti

Taas on aika raottaa hävikkiruokaresepti-vihkosta. Puolisollani on jäätävän rasittava tapa ruokaa tehdessä keittää valtava määrä riisiä/makaronia/perunaa. Vaikka syöjinä olisi vain hän ja Koiso, valmistuu kattilasta 5l riisiä tai 2kg perunaa.

Jääkaapissa muutama päivä takaperin minua odotti jälleen yön yli nahjustunut kylmä parin kilon riisiklöntti. Vaivattomasti muutin sen uuteen uskoon ja olen taas askeleen lähempänä ekologisempaa elämäntapaa. Enää noin kaksi miljoonaa askelta jäljellä.

Paista jämäriisi pannulla tilkassa öljyä, lisää yrttejä ja mausteita makusi mukaan. Minä heitin sekaan ruokakerman jämät mutta sitä tämä ei välttämättä kaipaa. Tarjoile lisukkeena.

_MG_3141

Basilika, paprikajauhe, suola, ripaus currya ja kevätsipulin varsia.

 

_MG_3147

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä