Kirottu kestovaippailu

Teksti

vaippasota

Pestessäni pissaista röyhelömekkoa falskanneen kestovaipan jäljiltä, menetin hermoni kestovaippoihin. Itselleni epätyypillisesti, mietin kuumeisesti että mitä ihmeen järkeä tässä hemmetin rättitouhussa oikein on? Kun röyhelötkin kastuivat. Pyykätä nyt pissapyykkiä vaikka Pampperssilla pääsisi paljon helpommalla. Olemme kestoilleet kaksi vuotta. En luovuttaisi nyt, vaippaiän loppumetreillä. En ainakaan ennenkuin olen listannut plussat ja miinukset. Joten tässä ne tulevat.

-Kestovaipat falskaavat enemmän kuin kertakäyttövaipat
-Kestovaippoja ei voi heittää esim puistossa roskikseen, aina pitää olla mukana Pul-pussi
-Pari koneellista viikossa enemmän pyykkiä (se toisaalta on aika pieni miinus mutta ompahan kuitenkin)
-Pienessä asunnossa kuivumistilaa ei meinaa löytyä. Joka koukusta roukkuu vaippoja
-Sopiva vaippa-arsenaali muuttuu epäsopivaksi lapsen kasvaessa
-Kakkaa on rasittava kuurata vaipoista pois ennen pesua
-Muut kuvittelevat sinun olevan ekologinen ihminen ja tunnet selittelyn tarvetta ostaessasi riistokahvia.

+Ihanat kuosit. Näyttävät kivoilta kesämekkojen kanssa.
+Myrkyttömyys. Vähemmän kemikaaleja.
+Hajuttomuus. Moni kertakäyttövaippa haisee kamalalle.
+Edullisuus. Tulevat fiksusti ostettuna kertiksiä halvemmaksi.
+Verkostoituminen. Kestovaippapiireissä tutustuu uusiin ihmisiin.
+Kestovaipat eivät yllättäen voi loppua, toisinkuin kertakäyttöiset.
+Kaikki vaipat ovat jo valmiina. Ei tarvitse ostaa yhtäkään vaippa-iän vaippaa enää.

Nämä ovat auttamattoman tasoissa. Minun sädekehänkiillotusrättini on hukassa joten tämä päätös on tehtävä intuitiolla. Toisaalta, tämä postauskin syntyi impulsiivisen kestovaippaärsytyksen tuotoksena, suoraan matkalla kylppäristä tietokoneelle. En tiedä mitä tehdä. Olen risteyksessä.

 

Kommentit

19 kommenttia
Avatar

Älä luovuta! Tsemppiä:)

Avatar

Älä luovuta! Pahin on jo takana 😉

Jasmin

😀 olet oikeassa, pahin on takana.

Avatar

Minä taas olen nyt kolmannen lapsen kohdalla kironnut samaan tyyliin kertakäyttövaipat, kun jälleen tuli kertakäyttöisen kanssa niskapaskat, mitä kestoilla ei ole koskaan sattunut. Mitäs olen ollut laiska reissukestoilija.

Avatar

samat sanat -kertiksistä pahimmat överit!

Avatar

Älä luovuta! Oot jo pitkät matkaa jaksanu. Itse käytin esikoisella pelkästään kestovaippoja ja kuopus siirtyi juuri tuolloin 2v iässä kertakäyttövaippoihin. Kadutti ihan vietävästi. Se vaippojen kanto kaupasta kotiin ja sieltä roskiin tuntui niin turhauttavalta ja se meinasi myös lisäkustannuksia jo entuudestaan pieneen budjettiin. Pari kk tuskailin haisevien ja inhottavien kertakäyttövaippojen kanssa kunnes kaivoin kestot takaisin kaapista ja en olisi uskonut kuinka kivalta se tuntui 🙂

Avatar

Hienoa! Komppaan täysin:)

Jasmin

🙂

Jasmin

😀 pitäsköhän munkin kokeilla loikata kertiksii pariksi viikoksi ja sitten sukeltaa tuttuihin kestoihin.. En tiedä. Mä olen edelleen kahden vaiheilla 😀 Toi on toisaalta totta, ettei enää ole kauaa aikaa jäljellä..

Avatar

Mietin samaa jossain vaiheessa. Mutta sitten ajattelin että eihän ne kauaa ole enää käytössä! Ipana nyt 2,5 v ollut noin puoli vuotta kuiva. Lopussa meni yksi vaippa yössä, ei iso vaiva pestä. Ja riisipaperi! Vaippaa vasten ollut alusta asti, ei tarvi koskaan pestä tahroja, paperi vain wc pönttöön ja vaippa pesuun. Ja villahousut vaipan päälle ei falskaa.

Avatar

Mistä saa pöntöstä vedettävää riisipaperia?

Jasmin

Toi riisipaperi ei toimi meillä 🙁 iho ei tykkää siitä. Villahousujen päälle ei oikein mahdu housut meillä :/

Avatar

Pidä rauhassa kertiskuuri jos siltä tuntuu tai käytä kestoja ja kertiksiä sekaisin.

Minulla meni sormi suuhun alkuvuodesta kun meidän vähäpissaisesta vuosikkaasta tasperosta tuli yhtäkkiä megapissaaja tai ehkä tulvapissaaja. Käytössä olleet imut eivät ehtineet imeä riittävän nopeasti. Tuskailin kestojen ja pissaisten bodyjen ja housujen kanssa ettei kertseillä olisi tällaista ongelmaa. Kertsejä ei kuitenkaan käytetty kun luontoni ei antanut periksi ja lisäksi paketti asuinmaassani maksaa ainakin tuplat kuin Suomessa.

Jasmin

Toi megapissailu meilläkin alkanut nykysin :/

Avatar

Miksi et tekisi sekä että?
Ei tämän(kään) asian kanssa tarvitse mustavalkoisesti ajatella.
Vaippailu helpottui meillä kuivausrummun hankintaan. Oli ihan parasta. Muutoin en koskaan vaippojen pyykkäämisestä rasittunut. Kakka oli jokaisella lapsella sen verran kiinteää, että sen sai tiputettua pönttöön vaippoja sen kummemmin kuurailematta. Meille osui ilmeisen hyvä tuuri vaippamerkin kanssa, sillä ohivuotoja en muista tulleen juurikaan ei tytöille eikä pojille.
Oma kestovaippamiinukseni liittyi enemmän turhamaiseen vaatetusseikaan. Nimittäin itse en pitänyt siitä, että vauvanvaatteet istuivat kestovaippojen päälle niin huonosti. Mekon alta sitä ei toki huomannut, mutta housut jo näyttivät hölmöiltä ”ylisuuren” vaipan kanssa. Vastasyntyneen vaippahousut potkuhousujen alla olivat tuon mittavirheisen epäsuhdan suurin ilmentymä.

Jasmin

No sinäpä sen sanoit 😀 sekä että voisi tästälähin ainakin hetken toimia meillä. Kuivausrumpua meille ei harmikseni mahdu 🙁 Tuo vaateasia ärsttää muakin kyllä suunnattomasti, se unohtuikin tuosta miinuslistasta!

Avatar

Kannatan kans osakestoilua jos se tuntuu oikealta 🙂 meillä elellään joka asiassa vähän hakien sitä kultaista keskitietä. Ei ehdottomuudelle, tai tekee heti mieli ryhtyä kapinalliseksi 😀

Jasmin

Toi osakestoilu on kyllä varteenotettava vaihtoehto! Jotenkin en tullut sitä ajatelleeksi 😀

Avatar

kyllä meilläkin jos on yövieraita tulossa (ei haise pienessä kämpässä) tai mökillä niin sitten kertiksillä menty, mutta paras pito on sisävaippa+kuorivaippa ja ristiäisissä pidettiin tuplavarmistus eli kertis+kestokuorivaippa niin ei tullut tortut läpi.
Muuten lasten iho sietää kestoja paremmin kuin hautovia kertiksiä etenkin kesällä..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä