Kammottavan lastenhuoneen uudelleensisustus osa 1

Teksti Jasmin

Lastenhuoneen sisustus on meidän kotimme häpepilkku. Oikea murheenkryyni. Koiso nukkuu edelleen meidän vanhempien makuuhuoneessa joten lastenhuone on tällähetkellä karmean rumasti sisustettu leikkihuone. Eikä oikeastaan edes sitä. Lelut joilla lapsemme eniten leikkii ovat nimittäin säilytysarkuissa olohuoneessa. Lastenhuonetta käytetään vain kun soitetaan pianoa tai leikitään leikkikeittiöllä. Silloin kun minulla ei ole mitään tekemistä, eikä edes ajateltavaa menen vetelehtimään tuohon asuntomme ylimääräiseen kopperoon ja haaveilen siitä, että saisin sisustettua sen miellyttäväksi. Haaveet yleensä kaatuvat syväluotaavaan ahdistukseen. Leluja tässä tyttökammarissa on aivan liikaa, vaikka niitä on kaksi isoa laatikkoa olohuoneessa ja kolmas makuuhuoneessa. Piano on väärän värinen. Huone ärsyttävä isoa eteistä muistuttava suorakaide ja kaikki on eri väristä sekä epäkäytännöllistä. Eniten ahdistaa synkkyys ja irrallisuus. Niin kamalasti työtä, että inspiraatio on nolla. Tiedättekö tunteen?

kollasi55

Kaikki tavarat irrallaan toisista. Tyhjät seinät. Iso piano hallitsee tilaa ja toimii säilytystilan puutteessa hyllykkönä. Säilytysratkaisuista puuttuu yhdenmukaisuus. Pystyykö tätä pelastamaan edes Teuvo Loman?

Ymmärrätte varmaan miksi kutsun lastenhuonetta mielummin leluvarastoksi. Siellä voi leikkiä ja sinne mahtuu oikein hyvin maja ja kotileikki. Mutta silmät ovat sielun peili ja minun silmäni itkevät verta astuessani lastenhuoneen ovesta sisään.

Nyt se saa riittää. Ei enää lastenhuoneahdistusta. Lokakuun jälkeen. Siihen mennessä aion olla tyytyväinen. Puolisoni varmasti riemastuu, sillä olen ostanut jo pinkkiä sekä valkoista maalia. Haluan 20cm levyiset karkkiraidat ainakin yhteen seinään. Haluan hempeyttä, rakkautta, pinkkiä ja valkoista. Tyttömäistä, pitsiä ja tylliä. Unelmien lastenhuoneen. Ja sellaisen aion saada. Tai siis Koiso saa. Tietenkin. Aloitan shoppailun Lekmeristä. Aion pysyä budjetissani  ja ostaa ratkaisuja jotka miellyttävät sekä minun, että Koison silmää myös pidemmällä aikavälillä.

kollaasi1

 

Lampuista rakastuin erityisesti höyhenlamppuun. Juuri sitä höttöä ja valkeaa lämpöä josta haaveilen lastenhuoneen suhteen. Toisaalta myös pilviriisipallo on aivan ihastuttava ja huomattavasti edullisempi ratkaisu. Budjettiin jää enemmän tilaa muulle jos ostan pilven (14.90). Mutta toisaalta, hörhelö on aina hörhelö (99e). Tähtilamppu sopisi nykyisiin verhoihin eikä ole taloudellisesti järkevää laittaa ihan kaikkea uusiksi. Täytyy selkeästi vielä miettiä uudestaan mitä minä haluan.

kollaasi2_versio2

 

Yhdenmukaiset lelulaatikot. Lammaspussukka saattaa olla hieman yksinäinen isoilla seinillä, mutta rakastuin siihen ensisilmäyksellä. Ja onhan se myös pedagoginen. Siitä voi opetella helposti kesken leikkien, mitä lammas sanoo! Pakko-osto siis. Lelulaatikot tuottavat päänvaivaa. Täysin pinkkiä vai pientä kuosia? Tärkeintä olisi että palikat, legot ja pikkueläimet olisivat käytännöllisessä järjestyksessä ja helposti saatavilla. Kannet pitää olla helposti avattavissa ja nuo narunupit kyllä kutsuvat luokseen.

kollaasi3

 

Rullaverhot. Kumpa voisin hankkia molemmat. Saisikohan lastenhuoneeseen remontoitua toisen ikkunan? Jos lampussa päätyisi pilvipalloon, tuo pilvirullaverho olisi ehdoton. Jos taas pitäydyn vanhoissa verhoissa, se ei sovi. Ehkä täytyy lähteä verhokangas-alennusmyynteihin. Tämä on ongelma. Toisaalta pyöreäkuosinen olisi hempeämpi, alennuksessa ja kustantaisi alle kolmekymppiä.

kollaasi4

 

Liitutaulut ovat usein tylsiä ja kolkon näköisiä. Vaaleanpunainen hippotaulu on poikkeus. Uutta ja ihanaa. Jos aion olla liikkeellä pilviteemalla, torkkuhuopa sopisi sohvan päälle täydellisesti. Vai olisiko se too much?

peppa-matto-butterfly-95-x-133-cm

Pipsa-matto sekä muut tuotekuvat Lekmerin verkkokaupasta

 

Tässä on suurin eettinen ongelma. Pipsapossumatto. Tiedän, että tyttäreni ihastuisi siihen ikihyväksi. Mutta itse en pidä suurista printeistä. Haluaisin huoneeseen valkean nukkamaton. Harmikseni tämän maton puolesta puhuisi lapsen mielipide ja hinta.

Sisustaminen ei ole alkuunkaan niin helppoa kuin luulin. Mahdollisuuksien mereen meinaa hukkua. Oma sisustusohjenuorani on seuraava:

1. valitse teema
2. valitse väri
3. Mieti pitkällä tähtäimellä
4. Bongaa alennukset
5. Tuunaa vanhaa

Tällä hetkellä olen kohdassa 4 eli alennuksissa. Ilokseni voinkin ilmoittaa että sunnuntaihin saakka CupoNationilla on Lekmerin verkkokauppaan tarjolla -10prosentin alekoodi! Kannattaa hyödyntää. Itsellä ainakin alekoodien bongaaminen on tuonut ajan mittaan huomattavaa säästöä lasten hankintojen kohdalla. Huomatkaa muuten että koodi koskee myös aletuotteita!

Kohtaan 5 aion päästä heti kun olen ratkaissut ylläolevat pääteemat. Vanhan tuunauksesta tulossa postausta vinkkeineen myöhemmin. Kun tästä olen selvinnyt, aion sisustaa samalla teemalla kuvassa olevan nukkekodin.

Grey image

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Oletko ajatellut että saman tyylisen lapunvarjostimen voisi tehdä myös itse? ( riisipaperivarjostin+kuumaliima+askarteluhöyheniä)? Googlettamalla löytyy useita ohjeita 🙂

Avatar

Pari vinkkiä yli kymmenvuotiaista lastenhuonetaipaleeltamme:
1) hanki ajatonta. Lapsi kasvaa ja omakin mieli saa matkalla muuttua. Esimerkiksi valkoinen rullaverho palvelee pidempään kuin vaaleanpunainen. Sen voi yhtä hyvin yhdistää niin teinin huoneeseen kuin työhuoneeseenkin. Sitten joskus.

2) valaistus. Jos katossa on valmiiksi paikka yhdelle lampulle, jaa se jo heti kättelyssä joko kahdeksi tai kolmeksi valopisteeksi. Eteenkin, jos huone on mallillaan pitkä, kaksi kattolampussa toimii paremmin kuin yksi. Sähkömiestä ei tarvita, sillä minäkin osaan tehdä moisen ;). Myös sisustuksellisesti kaksi lamppua toimii rytmillisesti paremmin kuin yksi.
3) säilytyslaatikoissa suuri on kaunista. Valitettavasti nuo pienet söpöt laatikot ja rasiat eivät vaan toimi. Mieti ensin, mitä pitää saada säilöön ja hanki vasta sitten hyllyt ja laatikot sen mukaan.
Siivoa lastenhuone ainakin kerran vuodessa vanhoista leluista, jotka laitat kiertoon. Älä säilytä turhaan tavaraa, jota ei enää kaivata. Että vähemmän on enemmän.
4) vähem,nää on enemmän myös huonekaluissa. Ei ole pakko olla piirrustuspöytää ja lastentuoleja, kirjahyllyä tai seinähyllyä. Vain sitä, mitä todella tarvitset.

Jasmin

Kiitos tuhannesti vinkeistä! Tuota lamppuasiaa en ollut tullut ollenkaan ajatelleeksi! Ja itseasiassa tuota laatikkoen pienuuttakaanen ollut miettinyt sen kummemmin 😀 täytyy ehkä sittenkin selata hieman suurempia!

Avatar

Meillä on tuo höyhenlamppu 10 v tytön huoneessa. Tyttö rakastui lamppuun oitis. Se olisi ainakin pitkäikäinen varmasti teilläkin, vaikka onhan se kallis. Meillä tyttö sai sen mummiltaan synttärilahjaksi. Oli Stockkan Hulluilla päivillä alessa keväällä.

Avatar

Meillä on tuo höyhenlamppu 10 v tytön huoneessa. Tyttö rakastui lamppuun oitis. Se olisi ainakin pitkäikäinen varmasti teilläkin, vaikka onhan se kallis. Meillä tyttö sai sen mummiltaan synttärilahjaksi. Oli Stockkan Hulluilla päivillä alessa keväällä.

Jasmin

Oih <3 Irtoaako siitä höyheniä? Valaiseeko kunnolla?

Avatar

Ei ole irronnut yhtään höyhentä kahden kuukauden käytön aikana. Valaisee luonnollisesti (en nyt muista monta wattia meillä tuossa on). Tosin nyt kesällä kun on niin valoisaa ei lamppua ole paljoa tarvittu. Saa nähdä miten toimii sitten kun illat syksyllä pimenee.

Avatar

Eikää! mä just haaveilin viime syksynä tota höyhenvalaisinta mun omaan makuuhuoneeseen. Se on vaan niin ihana! 😀 <3 Onneks en päätynyt ostamaan, meinaa se ei sopis ollenkaa siihen uuteen kotii XD Laita sitten meille uteliaille kuvia, kun saat lastenhuoneen sisustusprojektin päätökseen! 🙂

Jasmin

😀 mun sydän sykkii sille edelleen, en pääse yli siitä lampusta 😀 pakko varmaan ostaa se. Osa 2 ja 3 ja 4 tulossa, niissä kuvia 🙂
Ootteks te muuttamas??

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä