Intiimiasiaa! -Raportointi kuukupista

Teksti

_MG_5152

Noniin, taas on aika puhua intiimiasioista! Blogiani kauemmin seuranneet ehkä muistavat kestoaiheisen kohun jossa tätäkin aihetta sivuttiin. Kyseisen postauksen kestovessapaperihässäkkä lopulta päätyi niin ylen uutisiin kuin Iltasanomiinkin. Olen päässyt siitä yli. Siispä palataan asiaan! Ei toki kestovessapaperiin vaan kuukuppiin joka kyseisten rättien ohella oli toinen asia jota kestoaiheeseen liittyen en ole käyttänyt.

En ole koskaan ajatellut kyseistä härveliä hankkivani, en edes kokeilumielessä. Nyt kuitenkin kun sellainen kouraani bloggaajien grilli-juhlien goodiebäkistä  ilmestyi, en keksi yhtään syytä olla kokeilematta. Koska olen kestoaihetta ajoittain tarmokkaasti tyrkyttänyt vähintäänkin rivien välistä, päätin että tämäkään asia ei ole tarpeeksi yksityinen pitääkseni sen omana tietonani! Käydäämpäs siis tuumasta toimeen.

_MG_5159

Päivä 1: Ei voi olla totta. Se on pinkki! Käyttävätkö aikuiset naiset oikeasti pinkkiä, edes siellä? Minä selviän tästä. Tämän on oltava niitä asioita, kun värillä ei oikeasti ole väliä. Sen sijaan koolla on merkitystä. Kuukuppi näyttää isolta. Ja minä olen sentään synnyttänyt. Siellä on käynyt jotain moninverroin suurempaa. Silti. Helpotuksen huokaus pyyhkäisee ylitseni kun tajuan ottaa käyttöohjeet käteeni. Se kuuluu taitella. Ohjeiden mukaan kuukuppi taitellaan kolminkerroin, asetetaan oikeaan paikkaan ja siellä se aukenee. Näin todella tapahtuu. Myöskään luvattu alipaine joka estää ohivuodot on selkeästi olemassa. Belive me, sen tuntee poisottaessa. Toinen lupaus on tunnottomuus. Ei minkään sortin tuntemuksia missään. 3min vessassa, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Paikoilleen asettaminen vaatinee vielä harjoitusta. En ainakaan tämän perusteella vielä näe itseäni kyykkelehtimässä yleisessä ahtaassa vessakopissa. Seuraavat päivät näyttänee asian oikean laidan.

_MG_5187

Päivä 2: Jostain käsittämättömästä syystä en ole tarvinnut ainoatakaan buranaa näinä päivinä. Siinä on jotain omituista.Pieni googlaaminen kertoo, että tämä kapistus vähentää kuukautiskipuja! Miellyttävä yllätys. Kävin myös uimassa. Ei mitään ongelmaa! Tosin julkisiin vessoihin en edelleenkään uskalla tällä agrobatialla. Toisaalta, ei tarvitsekkaan. harvemmin minä poistun kotoani yli 12 tunniksi.

Päivä 3: Moni on kuukupeista puhuessa kauhistelleet sotkua. Sen enempää yksityiskohtiin menemättä, sotkua ei tule. Eihän kukaan käsiään sinne kyynärpäitä myöten änge muutenkaan eikä tuota kippoa niin ääriään myöteen täyteen saa ettei vähän tärisevimmilläkin käsillä sitä saisi kipattua pyttyyn. Paketin mukana sain myös kuukuppi rannekkeen ja pinssin. Vedän ehkä kuitenkin yksityisyyteni rajan tähän kirjoitukseen enkä ripusta kaulukseeni kuukuppikoruja. Kaupan kassan ei enää tarvitse tietää mitä sisuskaluissani sijaitsee.

Päivä 4: Olen rakastunut. Ei lisättävää.

Perinteiset plussat ja miinukset vielä kehiin, tottakai!

+Taloudellisuus pitkässä juoksussa. Hintahaarukka 30-50e
+Ekologisuus
+12h käyttöaika versus siteiden/tamponien muutamaan tuntiin
+Ei ohivuotoja. Vaikka kuppi tulvisi yli, se tekee sen ylöspäin
+Ei tunnu miltään

-Asetus vaatii harjoitusta jos sen aikoo tehdä ahtaissa tiloissa
-Poisottaessa kuuluu kiusallinen ääni. Tai mitä kukakin kiusallisena pitää?
-Vaatii vessalta lavuaarin. En käyttäisi mökillä. Hard Core-kuukuppeilijat varmaankin ovat tähänkin löytäneet ratkaisun?
-Pitää keittää kerran kuukaudessa. Pohjaanpalamisen riski

_MG_5149

Oman ylistyksen kuukupista on kirjoitellut myös ihmemutsi! Onko sinulla kokemusta kuukupista? Hyödyke vai ekoturhake?

Kommentit

13 kommenttia
Avatar

Joo kyllä mullakin tulvii yli, jos pidän liian kauan. Mutta jos jaksaa aamuin illoin tyhjentää, niin se yleensä riittää. Ja kantsii valita suoraan isompi koko just tuon vuodon mahtumisen takia. t. 10 vuotta pelkkää kuukuppia käyttänyt.

Avatar

Kestositeet käytössä, koska ovat vaan niin paljon mukavampia kuin muoviset kertakäyttöiset. Mutta jostain syystää kuukuppi on vain jäänyt kokeilematta. Pitäsi kyllä…

Jasmin

Kannattaa testata 🙂 voitti mulla jopa kestositeet!

Avatar

Minä oon käyttänyt kuukuppia jo kohta kymmenen vuotta ja pois en vaihtais. Edelleenkään en tykkää, jos pitää tyhjentää kuppi julkisissa tiloissa, mutta sitä tapahtuu onneksi ehkä kerran vuodessa. Eikä se lavuaarikaan silloin ole pakollinen, kupin voi pyyhkäistä puhtaaksi myös vessapaperilla satunnaisesti. Suurin miinuspuoli tuossa kupissa on se, että sen saattaa unohtaa…

Jasmin

Oho, 10v sitten mä en ollu näistä ees kuullu! Tuo on kyllä totta että meneehän se hätätilassa pyyhkienkin 🙂

Avatar

Kuppeihinhan saa myös niitä pyyhkeitä, joilla ne voi puhdistaa, jos ei kotona ole (esim. täällä http://www.ipanainen.fi/fi/tuote/lunette-kuukuppi-kuppipyyhkeet/) 🙂 Itselläni kuukuppi oli käytössä teininä, mutta se falskasi yli pari kertaa ja sen takia jäivät kaappiin. Nyt voisikin ehkä hommata 2-koon kupin ja palata kuppikuntaan 🙂

Jasmin

Kiitti vinkistä! Loistavaa 😀 Hui mä en oo aatellu että se falskaisi kun se jotenkin tulee niin tiiviisti tuonne että jos tulee yli niin jäisi silti tavara sisään. Ehkä koon vaihto auttaa?

Avatar

Jes, kiva kuulla, itekkin ostin kuukupin just tällä viikolla kaverin suosituksesta! En oikein tiedä miksen ole sitä aijemmin hankkinut, tällainen ”ekotyttö” kun olen.. kai se vaikutti jotenkin hankalalta?

Jasmin

Jes 🙂 Munkin mielestä ennen kokeilua tuntu jotenkin hankalalta ja vaivalloiselta, onneksi tuli kokeiltua!

Avatar

Kuukuppiin rakastunut löytyy myös täältä! Normaali elämässä aivan paras vaihtoehto, siteisiin en enää pitkällä tikullakaan koske 😀
Ainoa miinus on että joskus urheillessa (en tarkoita juoksua tms) vaan esim syväkyykätessä ja venytellessä olen kupin saanut irtoamaan, joten näistä viisastuneena suuria ponnistuksia ja akrobatiaa vaativa liikkeet suoritetaan tamppoonilla.

Jasmin

😀 voi ei, onneksi en syvävenyttele! Mutta kiitos tiedosta, jos joskus eksyn joogaan tms, en ehkä kokeile kuppia siellä!

Avatar

Olen vekotinta käyttänyt nyt 7 vuotta, jossa välissä kylläkin 2 raskautta. Täytyy nyt olla eri mieltä blogin muutamasta kohdasta.

1. Mitään ääntä ei kuulu, jos sen ottaa pois oikein.
2. Kyllä tulvii yli!! Pahimpina päivinä sen joutuu tyhjäämään 3-4 tunnin välein.
3. Mökille kosteuspyyhkeet mukaan. Selviää pari päivää, vaikkei miellyttävää olekaan.
4. Ei vaadi akrobatiaa, onnistuu pienissäkin tiloissa.
(5. En ole koskaan keittänyt. Omistan intiimipesunesteen, jolla olen sen joskus kauan sitten pessyt. Nykyään käytän vain vettä. Ruokakattilaa ei saisi edes käyttää, ettei siihen mene ruoan jäänteitä. Pitäisi olla siis sille pyhitetty kattila.)

Jasmin

Heippa, kiitos kommentista 🙂
Itse yritin ottaa monin eri tavoin pois, aina kuului ääni. Ehkä ihmisen anatomia on erilainen?
Tuohon tulvimiseen, onko sinulla oikea koko?
Minulta vaatii akrobatiaa, tämmöisenä pyylevän kokoisena ja ei kovin notkeana, ei minulta ainakaan luonnistu samaan malliin kuin tamppoonien laitto 😀
Hygieniasyistä itse keitän ohjeen mukaan vaikka intiimipesunesteenkin omistan ja sillä pesen myös päivittäin kupin. Oma kattila tuolle on, ei mene puurokattilassa 😉 Kaikki mikrobit ja pöpöt joita kumiin voi jäädä kiinni, ei peseydy pelkällä vedellä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä