Sukupuolineutraalit liikennemerkit -For real?

Teksti

_MG_5391

Sukupuolineutraalit liikennemerkit! Ei voi olla totta. Luettuani uutisen, nauroin. Sitten itkin. Liikenneviraston sedät ja tädit, neutraalimmin ilmaistuna ihmiset, ovat lyöneet viisaat päänsä yhteen. He ovat tulleet tulokseen, että liikennemerkkien hahmot ovat liian maskuliinisia. Liikennemerkkien ihmishahmo on mies. Minusta suurempi ongelma tuon ukon suhteen ei suinkaan ole kuvassa näkymätön penis vaan se että hahmo on musta! Miksei siitä ole tehty ongelmaa? Siksi, että maassamme ei ole Ruotsin tavoin rasismihysteriaa. Täällä laastarit saavat olla arjalaismallistoa. Suomi on nimittäin sukupuolikriisissä.

Suomineito on upottavan talouskriisin kurimuksessa. Valtion velat eivät pelkästään huuhdo ylitsemme. Ne tulvivat jokaisen Suomalaisen lompakon syövereihin. Ihmiset osoittavat tuhatpäisenä mieltä Arkadianmäellä, poliitikkojen koteja häiriköidään, hallitus nitisee liitoksistaan ja eläkeläiset laskevat yksin kotona muistilääkkeiden turvin riittääkö jatkuvasti laskeva asumistuki seuraavan kuukauden lääkkeisiin.

Ja mistä meidän lehdistömme uutisoi? Liikennemerkkien sukupuolirooleista. Järjen vastarinta on valloillaan. Minä olen ajatellut tämän sukupuolien häivyttämisen olevan uusi trendi lasten vanhempien keskuudessa. On sukupuolineutraalia vaatetta, neuvolakortin kantta ja sukupuolineutraalia nimeä. Ajattelin, että ääripää on siinä kun kouluista poistuu eri sukupuolille omat vessat eikä enää ole poikien ja tyttöjen liikuntatunteja. Mutta ei. Ääripää on tässä. Sukupuolineutraalius on leviämässä aikuisiin. Kun siihen tarttuu jo liikennevirastokin, ei kyse enää ole trendistä.

Kyse on siitä että virastoihmisillä on liikaa aikaa. Minä en kannata irtisanomisia. En edes säästösyistä. Joten josko nämä kaikki pukuihmiset joilla on aikaa pohtia suojatiekyltin sukupuolta, siirrettäisiin vaikkapa maalaamaan lisää suojateitä esimerkiksi kouluteiden varsille? Tosin sekin on hieman riskialtista. Tällä Trafin järjenjuoksulla saatamme huomata uusia suojateitä Helsinki-Turku moottoritien varrelta.

Minä olen kysynyt tätä ennenkin. Kysyn uudestaan; Mikä eri sukupuolissa oikein on vikana? Miksi liikennemerkessä ei saa olla mieshahmoa? Naisetko näitä uusia ideoita keksivät? Pelkäämmekö me 2000-lukua elävät aikuiset naiset maskuliinisuutta? Kuvittelemmeko mieshormonin jopa mustien elottomien hahmojen muodossa syövän paikkaamme yhteiskunnassa ja alistavan meidät takaisin hellan ja nyrkin väliin? Minä en mitenkään osaa kuvitella miespuolista insinööriä tämän uudistuksen idean taakse.

Haluammeko me ihmiset todella mennä näin pitkälle ollaksemme tasa-arvoisia? Ja onko tällä edes mitään tekemistä tasa-arvon kanssa? Me nyhdämme kyllä miehiltä munat liikennemerkeistä mutta sitten itkemme iltalehden  ”kysy pariterapeutilta” -palstoilta tosimiesten olemattomuutta ja miestemme muuttumista nyhveröiksi.

Positiivinen sukupuolineutraalius on sitä, että nainen on samalla viivalla miehen kanssa. Nainen ei saa huonompaa palkkaa eikä työpaikkoja jaeta sen mukaan mitä housuista löytyy. Mies saa itkeä sekä nainen osaa vaihtaa renkaat. Mies voi tykätä kotitöistä olematta tossun alla ja jäädä hoitovapaalle. Naisen uranluonti ei ole mitenkään sen kunnioittavampaa kuin miehenkään. Negatiivinen sukupuolineutraalius on sukupuolten pakonomaista kadottamista sieltä missä niillä ei ole mitään merkitystä. Jos sukupuoli neutralisoidaan sielläkin, missä sillä ei ole mitään merkitystä, tulee neutraalista kontrasti.

Eikö  munattoman miehen voisi vain antaa olla rauhassa?

 

 

Kommentit

5 kommenttia
Avatar

Niin taas samaa mieltä! Todella hyvn kirjoitettu! 🙂

Avatar

Huhheijaa. Sitä minäkin ihmettelen, miksi ei saa olla reippaasti vaan kaksi eri sukupuolta. Mies ja nainen. Tokkopa kukaan nainen ajattelee suojatiemerkistä, että ei koske minua kun siinä on maskuliininen mies 🙂 Tämä maailmanmeno alkaa jo käsittämätöntä

Avatar

Ei hyvänen aika!! Olen niin samaa mieltä!! Aivan järjetöntä touhua…

Avatar

Vähän lähdekritiikkiä! Virastoihmisenä epäilen vahvasti että kyseinen otsikko on repäisty isomman päätöksen sivulauseesta. Jos lukisi sen alkuperäisen Liikenneviraston esityksen eikä siitä tehtyä kolmannen käden ”uutista”, voisi kuva olla vähän erilainen, ehkä.

Avatar

Mahtava teksti! ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä