Kovat piipussa täitä vastaan!

Teksti

kauhuJälleen on se aika vuodesta kun armeija on alkanut ja päiväkoti/koulutaival pyörähtänyt käyntiin. Vaikkei oma lapseni vielä tässä järjestelmässä olekaan, tiedän varsin hyvin mitä tämä aika tarkoittaa. Se tarkoittaa täitä. Se aika vuodesta, kun erilaiset ällöttävät ökkiäiset etsivät pesäpaikkaa puhtaista sekä hyväntuoksuisista lapsistamme.

Toki näitä hirvityksiä on vuoden jokaisena päivänä jossakin. Syksyisin ne kuitenkin oikein lehahtavat ja silloin on suurin riski myös kotihoidossa olevilla lapsilla joutua yhteiskuntamme aitojen loisten hampaisiin.

Joku saattaa rivien välistä lukea, että täit ovat minulle kauhistus. Meillä ei niitä ole ollut vielä, mutta tiedän sen päivän joskus koittavan. Jos lapseni minuun tulee, ei hän ole huolellisuuden perikuva. Aivan varmasti Koisoni laittaa nuppinsa kavereiden myssyihin, koska ei varmastikkaan tule muistamaan miltä oma pipo näyttää. Sitäpaitsi minun osani tässä elämässä tuntuu olevan pelkojen kohtaaminen (päätellen ainakin eilisestä karvajalkahämähäkistä wc:ssä), joten tuskimpa minä täi-epidemialtakaan vältyn, jos vanhat merkit paikkansa pitävät.

Aion silti tehdä kaikkeni, jotta tuo aikakausi olisi mahdollisimman kaukana edessäpäin. Tässä minun ohjeeni, kuinka täit vältetään mahdollisimman tehokkaasti:

– Jos tiedät jossain olevan täitä, älä mene kylään ennenkuin jokainen nilviäinen jokaiselta perheenjäseneltä on eliminoitu ja täikäsittely toistettu ainakin kaksi kertaa. Pidä varmuuden vuoksi vielä muutaman viikon lisäkarenssi ja ehdota kolmatta käsittelyä. Kaiken varalta.

– Älä sovita kaupoissa hattuja lapsen päähän. Vaikka ne ovat uusia, hetkeä ennen sinua joku on silti voinut laittaa ne täitukkaan. Älä sovita edes huppuhatun päälle. Täit voivat tarttua hatusta toiseen. Toistan. Älä sovita kaupoissa hattuja.

– Jos olet esimerkiksi kerhossa, älä laita hattuja muiden vaatteiden lähettyville. Hiha on suhteellisen turvallinen. Jos olette autolla eikä ole kovin kylmä, on hattu turvallisinta jättää autoon. Vaatenaulakko on yleisin tartuntapaikka.

– Oletko ostanut uuden hatun? Pese se ensin 60 asteessa ja laita kolmeksi päiväksi pakkaseen suljetussa pakastepussissa.

– Opeta myös lapsellesi että täit ovat suhteellisen kamalia eikä siksi saa lainata kaverille harjaa. Lapselle ei kannata opettaa hämähäkkipelkoa, mutta täipelosta ei ole haittaa. (Joskaan en suosittele sitä ehdointahdoin hankkimaan).

– Petaa sängyt. Jos kaverit, joilla sattuu olemaan täitä, käy lapsesi sängyssä voi pedissäkin olla ökkiäisiä. Tämän loppuun vieminen tosin vaatii myös päiväpeiton pesun. Riippuu ihmisestä kuinka pitkälle täiden ehkäisyssä käytettävät metodit haluaa viedä.

– Käytä apteekista saatavaa ennaltaehkäisevää täisuihketta (En ole vielä testannut tätä itse).

Jos kuitenkaan et koe olevasi täikammoinen etkä kovin hysteriaan taipuva ihminen, sinulle saattaa riittää myös yleiset täiden ehkäisyvinkit:

– Älä vaihtele hattuja lapsen kavereiden kesken.

– Sama juttu harjojen ja ponnareiden kanssa.

– Pipot hihoihin.

Olitpa  sitten täikammoinen tai et, täit voivat tarttua myös sinun lapseesi. Hyväksy se tosiasia, niin sinun on helpompi elää. Tolkutan tätä päivittäin myös itselleni. Nykyaikanahan me tiedämme, että nämä pikkuhirvitykset eivät katso varallisuutta tai puhtautta. Niitä on aivan kaikilla Perussuomalaisista Kokoomuslaisiin ja ylihysteerikkoäideistä hälläväliä-äiteihin.

Paras neuvoni teille onkin: Osta täishampoo jo valmiiksi kaappiin. Jos löydät lapsestasi täin yöaikaan, sinä todella kiität itseäsi siitä, että voit aloittaa häädön heti kukonlaulun aikaan. Älä kuitenkaan sorru pesemään aamuyöllä omaa kutiavaa päätäsi täishampoolla uudestaan ja uudestaan. Todennäköisesti kutinasi on psyykkistä.

Oletteko selvinneet täihyökkäyksestä? Miten ehkäisette itse täitä?

 

 

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Meillä on kertaalleen täiepisodi käyty läpi (tyttö oli jo murkkuikäinen silloin) ja kihomadot kolmeen kertaan ja voin sanoa, että jos valita sais, ottaisin täit kyllä tuhat kertaa mieluummin. Niistä eroon pääseminen tuntui olevan huomattavasti helpompaa kuin kihomadoista, joiden kanssa vaivuin jo sellaiseen hysteerisyyteen, et hyvä, etten alkanut tapetteja jynssäämään seinissä… Toki näissä molemmissa se eroon pääsemisen vaikeus on juuri siinä, kun kaikki eivät välitä, hoida eivätkä ilmoita tartunnoista. Siinä rupee adrenaliinit pikkuhiljaa nousemaan, kun homma toistuu aina vaan! Mut turha näitä on etukäteen murehtia, voivat tulla ihan mistä vaan, jos tullakseen ovat. Meilläkin ilmaantuivat keäleirin jälkeen eli pipoja ei esimerkiks ollut mailla halmeilla ja tuo murkkuikäinen kyllä jo oli monien aikaisempien täivaarojen aikana sisäistänyt senkin, että toisen harjoja ei lainata yms.

Avatar

Ja osta pajunkuori shampoota 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä