Hetken täysi vapaus

Teksti

On päiviä kun väsyttää. Sellaisia, jolloin haluaisi vain aikaa itselleen. Hetken heijastuksen nuoruudesta, vapaudesta ja olemisen sietämättömästä keveydestä. Saako äiti sanoa niin? Kyllä saa. Mutta sen lauseen eteen pitää liittää virke ”lapsen kanssa on ihanaa touhuta mutta…” Muutoin kuulostaa itsekkäältä ja siltä, ettei nauttisi lapsen seurasta.

Viimeviikolla minun puolisoni näki hetkellisen kaipuuni itseäni kohtaan ja sain kokonaisen päivän ajan elää vain minulle. Ensin iski tyhjyys. Miten nyt kuuluu olla? Hetken mietittyäni, päätin tehdä juuri niitä asioita joita tein ennen lapsen syntymää ja joita olen arjen keskellä ehtinyt toteuttaa vain kiirisellä minuuttiaikataululla.

Aloitin päivän aamukahvilla, tietenkin! Kahvila Oskari on juuri sellainen paikka jonne haluaa mennä ihan vain omien ajatustensa seurassa. Rikkoutumaton harmonia. Missään ei näy kiirettä, ei melua eikä varsinkaan stressiä.

IMG_9065

Olen aina lukenut paljon. Jostain syystä viimekuukausina olen unohtanut kirjat kokonaan. Jokin sai minut kuitenkin suuntaamaan kirjastoon. Onneksi. Olin jo unohtanut kirjapaljouden huumaavan tuoksun. Tiedättekö, painomuste. Se kätkee sisäänsä niin monia tarinoita, mutta sen voima on kuitenkin kirjojen jalossa taidossa saada lukijansa uppoutumaan johonkin aivan muuhun kuin itseensä. Kirjastossa kirjan lukeminen on aivan eri asia kuin kotona. Arjen luksusta lukea täydessä hiljaisuudessa.

IMG_9080

Minä olen huono oppimaan yhtään mitään. Mutta jos jotain valokuvaajapuolisoltani koskaan olen onnistunut sisäistämään, on se golden hour. Täydellinen tunti päivässä kuvata. Juuri ennen auringonlaskua mutta kuitenkin vielä kun valo valaisee kaiken. Se on meillä useimmiten iltapala-aika joten juuri koskaan en silloin ole päässyt harjaannuttamaan kuvaustaitojani. Sekin asia korjattiin tänään.

IMG_9074

Ja se punaviini, tietenkin!

IMG_9105

Saavuin kotiin 12h maleksimisen, shoppailun sekä hengailun päätteeksi virkeänä ja levänneenä. Keittiössä odotti tiskit ja kylppärissä pyykit. Arvaattekos, se ei edes haitannut minua! Kotiäitiys on parasta mitä voisin kuvitella elämässäni tekevän. Mutta kotiäidin vapaapäivä tulee hyvällä kakkossijalla.

Kaikkihan me tiedämme kuinka tärkeää arjesta irtautuminen on. Siihen ei tarvita Eiffeltornia eikä LasVegasia. Yllätyin, miten ihanaa minulla oli ihan vain itseni kanssa. Paitsi se viinilasillinen, siihen tarvitsin seuraa! Luulempa, että alamme puolisoni kanssa antamaan kerran kuukaudessa toisillemme aamusta aamuun vapaan ihan säännöllisesti. Suosittelen!

IMG_9061

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Oo kuulostaa ihanalta päivältä :). Miulla on kuponki omaa päivää varten,mies anto joululahjaksi enkä oo vielä käyttäny,pitäis keksiä millo pidän oman päivän 🙂

Avatar

Toi ihana harmonia ja rauha tarttui tosta tekstistä <3 menee kokeiluun <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä