manipuloiva taapero ja kalju hiiri?

Teksti Jasmin

Minua viedään kuin pässiä narussa. Tämä on se hetki, kun se täytyy tiedostaa, jotten kasvata lapsestani hirmuhallitsijaa.

Tai ei. Ei minua ehkä ihan niin pahasti viedä. Mutta lupauksista minun 2 vuotiaani pitää kiinni kovempaa kuin minä Cheekin debyyttialbumistani. Jos taaperon lupaa viedä huomenna karuselliin ja tuleekin jotain muuta menoa, on kaksi vaihtoehtoa. Viedä lapsi karuselliin tai kärsiä katkerasti. 2 vuotiaan manipulointi on paljon vaikeampaa kuin voisi kuvitella. Karusellia ei korvaa edes Särkänniemi.

Taaperon kanssa kehoitetaan kaikenlaisissa oppaissa ennakoimaan. Ennakoi sitä ja ennakoi tätä. Mutta ennakoippa pikkukakkonen ja sano ennakointisi ääneen tuntia ennenkuin se alkaa, helvetti on irti. Lapsen aikakäsitys on samaa sarjaa sitruunan aikakäsityksen kanssa. Sitä ei ole.

Entäs kun annat kerran herra hakkaraisen ruoan jälkeen potalle? Kuvitteletko että ensikerralla kakka tulee ilman sitä? Not gonna happen. Tai jos aamupalapöydässä lupaat mennä hiekkalaatikolle, sinne mennään vaikka taivaalta sataisi pieniä mummoja. Entäs sitten se pettymyksien sietämisen opettelu? Noh siinä on ihan tarpeeksi pettymystä tämän ikäiselle ettei isi osaakkaan soittaa huuliharppua vaikka nuuskamuikkunen osaa. Se itku on sydäntä riipivä.

Palatakseni pässin naruu, minulla saattaa olla silmäripsiongelma. Tai syyllisyysongelma. Jos on tehnyt koko kesän töitä, on saattanut tuntua siltä että isistä on tullut uusi äiti ja lapsi pyytää ripset räpsyen karvatonta rottaa, ollaan kusessa.

Tai ei se rotta ole. Se on kesyhiiri. Mutta alaston mikä alaston. Ja lapselle niin rakas. Sen nimi on Possu. Koiso nimesi sen aivan itse.

Ystäväni ehdotti että minun kannattaa leikata lapseni silmäripset jottei meillä ensikesänä ole karvatonta kirahvia. Mutta ei sellaista tule tapahtumaan. Lemmikkikiintiö on täysi. Ja opettaahan nakuhiiri lapselle vastuunkantoa hellyyttä ja huolehtemista. Opettaahan?

hiiri

Kommentit

6 kommenttia
Jasmin

😀 ainakin kuvaava <3

Avatar

anteeksi en voinu olla huutonauramatta en enää ton viimesen kappaleen jälkee 😀

Jasmin

😀 😀

Avatar

p.s possu on maailman paras nimi 🙂
en usko että oisin osannu ite nimetä hänet paremmin 🙂

Avatar

Pientä kasvattaessa kannattaa aina taustalla pitää mielessä myös se ”pitkän tähtäimen suunnitelma”: miten minä pärjään tämän saman ihmisen kanssa, kun hän on murrosiässä?
Kun hän on fyysisesti minua voimakkaampi, verbaalisesti lahjakkaampi, taidoissaan ovelampi? Ja kuitenkin hormoonimyrskyssään hämmentyneen sekaisin.
Silloin vain yhdellä asialla on merkitystä. Lapsen ja vanhemman välillä on oltava kunnioittava ja luotettava yhteys (joka ei muuten kasva yhdessä yössä, vaan vaatii taustalleen ne kaikki viisitoista vuotta).

Niin että taaperon kasvattaja, pidä mielessäsi murrosikä. Sillä jos et tänään saa lapseltasi kiellettyä tikkaria kaupassa, miten kieltäydyt ostamasta hänelle tupakkaa ja olutta? Tai jos hän sanelee tänään aamupäiväsi ohjelman, hän todennäköisesti sanelee teininä myös perjantai-iltanne menot. Tai ainakin omansa. Jarskin luona. Yökylässä.

Jasmin

😀 belive me, tikkarin kaupassa mä kyllä saan kiellettyä. Tuossa oVi ennemminkin kyse lupauksista. Ei meillä taapero sanele menoja. Ellei sitten joku niitä hänelle ole luvannut 🙂

Mutta olet toki aivan oikeassa, löysäksi ei kannata heittäytyä, se kostautuu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä