Yleinen 27.9.2015
TEKSTI Jasmin

Kirppis -merkkivaatteiden hintojen romahdus?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

IMG_9524IMG_9517

 

Tasaisin väliajoin kirpputorit kuristavat kurkkuani. Niiden välissä minä rakastan kaikensortin kierrätystoimintaa, kunhan siihen ei liity dyykkaus eivätkä luteet.

Nyt kun olen itse rauhottunut työelämästä takaisin kotiin Koisoni kanssa, on tekemisen puute alkanut nakertaa päivistämme särmää. Niimpä olemme suunnanneet jälleen shoppailemaan ja kirppiksille. Oletteko huomanneet muutoksen tarjonnassa? Miikkarin hintataso on romahtanut. Ylläoleva Meandin dinopaita kustansi 50cnt. Missä ovat kaikki nyppääntyneet ja haalistuneet pilvihaalarit joiden hintalapussa on kaksinumeroinen luku? Ei enää kolmen malliston takaisia puhkikuluneita siilipyllyjä nostalgiahintaan 25 euroa. Olen pettynyt. Mitä minä nyt teen tyttäreni pieneksi jääville Miikkareille? Näyttää uhkaavasti siltä etten saa niistä omiani pois vaan joudun itsekkin myymään ne kirppishinnolla!

Sarkasmi sikseen, onneksi en ole hamstrannut kyseistä brändiä kuin alesta ja järkihinnoin. Ehkä paria poikkeusta lukuunottamatta  (älkää kertoko puolisolleni, hän ei ymmärrä keräilyharvinaisuuksien päälle). Kaikki olemme käyttäneet kuitenkin niin loppuun että liekö kelpaisivat edes rotille lämmikkeeksi.

IMG_9520IMG_9544

Saman kolauksen on kokenut myös Pop. Raidat keikkuvat samoissa hinnoissa lindexin ja hm:n kanssa. Pomdelux muistuttaa niin paljon lindexiä ettei niistäkään kummoisia ole enää kirppareilla pyydetty. Onko merkkivaatehulluus hiipumassa? Tuskin.

Nimittäin ulkovaatteet… Eipä tarvitse ihmetellä miksi sisävaatteista ei enää nyhdetä ylihintaa sillä välikausikuteilla lyödään nykyisellään rahoiksi! Yhden talven käytössä ollut Molon haalari 80e! For real? Puhkikuluneet Reimateci:t 20e ja kympillä 90-luvun Jonathanit joiden ohi aika ja koit ovat ajaneet jo kauan sitten. Tyydyn ostamaan samalla hinnalla uutta. Sitäpaitsi vierastan edellen ajatusta lapseni hihassa möllöttävästä Molo –tekstuurista. Ulkovaatteet kirppikseltä ovat muutenkin riskisijoitus. Koskaan et voi tietää miten sitä kahdensadan Ticktin supervesipilaripukua on pesty. Vaikka se näyttäisi uudenuutukaiselta, voi vedenpitävyys olla historiaa.

Sisävaatteissa pintansa pitää edelleen Gugguu ja Blaa. Oikeastaan ne ovat niin arvokkaita ettei niitä näe kirppiksillä. Nettikirppiksillä minimoidaaan varastelu ja varmistetaan kohderyhmä. Mutta näistä minä olen luopunut. Pyhä lupaus puolisolle vuosi sitten lopettaa notkuminen kirppisyhmissä, kantaa edelleen. Tosin pieni jännitys shoppailusta on kadonnut. Nykyisin jonkin rätin kotiintuodessaan tietää millainen se on. Ei enää pelkoa ikävistä yllätyksistä. Ehkä se jännitys nykyään tulee siitä livekirppiksestä. Omenaan kyllästynyt taapero = Antiikin vai ikean sirpaleita?

Tarjonta ja hintataso ei ole ainoa mikä on muuttunut. Kuten jo mainitsinkin, meidän reissumme ovat pääsääntöisesti omenan mittaisia. Minun lapseni ei enää viihdy ostoskärryissä. Ainoa vaihtoehto on lahjoa hiljaiseksi hedelmällä tai antaa kävellä. Ja jos päätyy jälkimmäiseen, voi samantien vaihtaa lenkkarit jalkaan ja mennä pururadalle. Siitä ei tule kerrassaan mitään. Vain särkyneitä vanhanaikaisia myrnakuppeja. Ei tule halvaksi, sen voin kertoa. Siunattuja ne kirpputoripitäjät jotka ovat liikeideaansa leikkipaikalla tehostaneet.

Ovatko muut huomanneet hintatason muuttuneen merkkivaatteiden kohdalla?

IMG_9536IMG_9528

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Juoksu on hidastunut mutta onneksi #metsäretket onnistuu. Luokkakokouksen merkeissä #kiikunlähde @kaukokirsikka @kukkis_11 #only #hollola

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: