Millaista on olla lyhyempi? -Miehet kertovat!

Teksti

thinking-man-1537615

Puolitoistametrisenä naisena lähes kaikki miehet ovat minua pidempiä. En ole koskaan tullut ajatelleeksi että mieskin voi tuntea itsensä lyhyeksi. Heräsin kääpiö-postaukseni myötä tosiasiaan, että vaikka minä olen poikkeuksellisen lyhyt aikuinen, eivät kaikki naiset ole minun mittaisiani. Itseasiassa valtaosa on huomattavasti pidempiä eikä penis boxereissa tarkoita sitä, että olisi automaattisesti naissukupuolen edustajaa pidempi.

Minua alkoi lähes pakkomielteisesti kiinnostamaan, miltä tuntuu olla keskivertoa lyhyempi mies. Häiritseekö lyhyitä miehiä samat asiat kuin lyhyitä naisia omassa pituudessaan vai onko sillä miehille ylipäätään mitään merkitystä?

Kävin tuumasta toimeen ja päätin etsiä käsiini alle 170cm miehiä. Se kävi helposti, kiitos Facebookin. Sain haastatella kolmea aikuista keskiverto suomalaista lyhyempää miestä. Vastaukset olivat osin hyvin yhtenäisiä. Kaikki olivat yksimielisiä siitä, että lyhyempi pituus häiritsee enemmän muita kuin itseä. Oikeastaan tein vastauksista päätelmän, että miehen lyhyempi pituus tuntuu häiritsevän etupäässä naisia. Niitä potentiaalisia seurustelukumppaneita. Niki 22v kertoo minusta perin pysäyttävän tarinan omasta elämästään. Naisen mielestä kaikki ulkonäköä ja luonnetta myöten oli kunnossa, mutta tämän nuorukaisen olisi pitänyt olla pidempi. Niki on 168m. Myös Jp 35v kertoo että usein on jäänyt 5cm:stä kiinni parisuhde. Hän on 169cm. Minun olisi tehnyt mieli sanoa; ”no ne ei olleet teidän arvoisia”. Mutta se olisi kuulostanut ontolta. Tottakai jokainen tietää ettei ole sellaisen arvoinen joka torjuu jonkin typerän seikan vuoksi. Mutta vituttaa se silti.

Mitään sydänjuuria myöten loukkaavia vitsejä kukaan kolmesta haastateltavastani ei ollut kuullut. Ehkä miehien suhtautuminen huumoriin on muutenkin hieman erilainen kuin meillä naisilla. Jp sen kiteyttikin; ”sen sanominen että meikä on 120… sulka päässä keittiön jakkaralla seisten”  saa oikeassa tilanteessa naurunhörähdyksiä aikaiseksi.

Minkäänlaisia arjen harmistuksia lyhyempi pituus ei kolmelle alle 170 centtiselle ole aiheuttanut. Parisuhteen etsiminen oli ainoa asia jossa pituus koettiin harmiksi. Mietin hetken, miksei kukaan valittanut ettei yletä kaupassa hyllyille mutta tajusin pian, että 167-169cm ei ole ihmispituudeksi lyhyt. Toisin kuin oma puolitoistametrinen varteni. 168cm on vain hieman lyhyempi kuin keskiverto Suomalaismies.

Ja siksi minä niin hämmennyinkin vastauksista joita sain liittyen seksiin. Miehet vastasivat, että seksiä ei saa niin paljon, kuin jos olisi pidempi. Kuten jo alussa Nikin tarina toikin ilmi, välillä baareissa torjutaan suorilta käsin jo ennen tutustumista. Jp:n mielestä myös vallalla oleva käsitys miehen kokonaispituuden korreloinnista elimen mitan kanssa on harhaa.
Niki komppaa: ” Jos on minä ja joku pidempi kaveri ja naisten pitäis sanoo kummalla on isompi niin ne valitsis sen pidemmän, vaikka tilanne voi olla päinvastanen” Näinhän asia ei kuitenkaan ole ja siitä miehet ovat jälleen yhtä mieltä. 167cm pitkä Jussi 37v sen kiteyttää ”Joo ei korreloidu 😀 ”

Niken, Jp:n ja Jussin kanssa juteltaessa tuli ilmi, että kaikki kolme olisivat valmiita seurustelemaan itseään pidemmän naisen kanssa. Jussilla itseä pidempiä seurustelukumppaneita oli ollutkin. Nikiäkään pituus ei häiritsisi, joskin hän mainitsee että automaattisesti tulee hakeuduttua itseä lyhyempien naisten seuraan.

Miksi jopa lyhyt nainen vaatii niin usein seurustelikumppanilta lähes kaksimetristä pituutta? Jp:n mukaan naisilla on tiukat kriteerit pituuden suhteen. Ovatko naiset todella näin pinnallisia? Ovat. Suomessa keskimittaa lyhyemmät miehet joutuvat suorittamaan vähintäänkin henkisen miehuuskokeen. Aina se ei edes riitä. Olen kuullut tarinoita että lyhyemmät miehet sopivat oikein hyvin yhden yön kumppaneiksi mutta perhe perustettaisiin mielummin pidemmän puolison kanssa. Toivon näin ajatteleville pelkästään yksinäistä loppuelämää. Jp:llä onkin sanottavaa molemmille sukupuolille; Naiset, miksi olette niin neuroottisia pituudesta?!” ja miehet; ”Mikä pituudessa menetetään, se älykkyydellä paikataan”

Onneksi kuitenkin ainakin tässä jutussa mukana olleet miehet ovat sinut itsensä kanssa. Jussin mielestä lyhyys on jopa ihan hyvä asia ”Mieluummin vähä pätkä ku helvetin pitkä” -hän sanoo todisteeksi. ”Tämän pituuden oon saanut ja sillä mennään. Mielummin tämä kuin parimetrinen” Komppaa Niki.  

Eritoten Jp  on osannut hyödyntää kokoaan positiivisessakin mielessä. ”On se vaikuttanut urheilullisuuteen kovastikkin (monessa lajissa hyvä). Samoin huumorintajuun positiivisesti. Mahtuu tietty kanssa vähän pienempiinkin koloihin tekemään esim remonttia (talossa tai autossa).
Sain tyydytettyä uteliaisuuteni ja opin myös tarkistelemaan omia ennakkoluulojani. Aina kaikki mikä on ongelma muiden silmissä, ei sitä välttämättä itselle ole. Ja se on ihan maailman parasta! Kumpa itsekkin oppisin suhtautumaan lyhyeen varteeni yhtä huolettomasti ja hersyvällä huumorilla kuin miehet. Kovasti kutkuttelisi laittaa tähän vielä se perinteinen klisee : ” Ei tuijoteta ulkokuorta, pituudella ei ole mitään väliä. Ei minkään pituudella”. Mutta sen me tiedämme sanomattakin.

Herättikö ajatuksia? Onko pituudella oikeasti väliä ja jos on niin miksi? Osaako joku vastata Jp:n kysymykseen; Miksi naiset ovat niin neuroottisia pituuden suhteen?

 

 

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Huutista kääpiöille 😀

Avatar

Mielenkiintoinen postaus ja aihe! Mukavan positiivisesti miehet suhtautuivat asiaan. Ensiksi ajattelin, että olisi varmasti vaikeampaa olla keskivertoa lyhyempi mies kuin keskivertoa lyhyempi nainen. Mutta en ole ihan varma enää. Onko vaikeampaa kohdata oma pituutensa henkisellä tasolla (esimerkiksi tuo seurustelun vaikeus) vai käytännön tasolla (se, että kaikki on suunniteltu pidempien ihmisten normien mukaan)? Mitä mieltä itse olet?

Itsekin olen havahtunut nettikeskusteluita lukiessani tuohon seurustelukumppanin pituusvaatimukseen miehille. Aina puhutaan, että naisilla on kovat ulkonäköpaineet, mutta on niitä miehilläkin.

Jasmin

Niimpä! Itsekkin kuvittelin että miehille se olisi vaikeampaa. Mä luulen että kuitenkin tuo henkinen taso on vaikeampi käsitellä. lyhyenä naisena aina voi laittaa korkkarit tai ottaa tuolin ja ylähyllyt on vain hyllyjä. Mutta hylkääminen jonkin ulkonäköseikan vuoksi varmaankin menee paljon syvemmälle itsetuntoon varsinkin kun kyse on jostain mille ei voi tehdä mitään. Esim naisnäkökulmasta ylipaino naisella voisi olla jotenkin verrattavissa samaan kumppanin vaikeuden etsintään ja ulkonäköpaineisiin. paitsi että sillekkin voi tehdä jotain. Pituudelle ei. Itse lyhyenä naisena pituus on seurustelusuhteissa taas ollut etu. Miesten ulkonäköpaineet on aika vaiettu aihe.

Avatar

Pitkät menestyvät työelämässä keskimäärin paremmin, ovat uskottavampia (johtajat ovat pääsääntöisesti pitkiä) ja varakkaampia. Vielä paremmin minusta pitkien miesten haluttavuutta parisuhderintamalla selittää yksinkertaisesti evoluutio. Kaikilla muillakin nisäkkäillä naaraat valitsevat vahvimpia uroksia sukua jatkamaan. Ihminen vain yrittää usein (turhaan) järjellä kumota perusviettejään…

Jasmin

olen erimieltä että menestys johtuisi suoraan pituudsta. Uskon sen johtuvan itsetunnosta. lyhyet lytätään jo heti alkuunsa.

Avatar

Olipa mielenkiintoinen postaus! Mä en itse ole kokenut miehen pituutta koskaan ratkaisevana tekijänä, josta todisteenakin mulla on pari senttiä lyhyempi poikaystävä hah. Ollaan tällanen reilu 160 senttinen hobittipari, eikä meillä kummallakaan ole mitään ongelmaa asian suhteen. Jännä kuitenkin, miten moni tuttavapiiristäkin on välillä heittänyt jotain ei-niin-vitsikästä-läppää ja monille naisille/tytöille toi pituus on joku pakkomielle… Kun eihän se pituus kerro siitä ihmisestä vielä mitään!

Avatar

Olipa mielenkiintoinen aihe, ja hyvä postaus. Ja niin se vaan itselläkin on ajatus, että miehen pitäisi olla itseäni pidempi. Mutta miksi? En tiedä…

Avatar

Mua on aina huvittanut naisten kriteerit miesten ulkonäon suhteen. En oikein ymmärrä sitä. Varsinkin justkin tää pituus asia. On vähän väärin, että miehet jotka luettelee naisten ulkonäköön liittyviä kriteerejä, mielletään usein pinnallisiksi pelleiksi, mut kun nainen tekee saman, on asia ihan normi. Itse seurustelen miehen kanssa, joka on 164cm. Tasan saman mittainen kun mäkin. Ex taas oli 187cm. Ei siis niin väliä. Tää mun rakas pätkäni ei edes ole hirveesti ajatellu olevansa lyhyt. Vasta intissä tajusi kun piti muodostaa jonoja pituuden mukaan ja oli aina siellä hännillä. 😀 Tietysti vaatteiden kanssa on joskus ongelmia, mut kun asiaa ei kelaa nolona, voi hankkia kuteita vaikka lastenosastolta. Saa helvemmallakin!

Avatar

Mielenkiintoinen aihe tosiaan. Minun paras ystävä on mies ja lyhyt mieheksi. Kaikki muu hänessä natsaisi kumppaniksi, mutta minua häiritsee pituus. Olen itse myös lyhyt alle 160cm. Olen aina hakeutunut pitkien miesten seuraan, yli 180cm. Ajattelen alitajuisesti tulevaa lasta, en halua että lapseni kärsii siitä että on lyhyt. Paremmat mahdollisuudet kasvaa pidemmäksi, jos edes isä on pitkä. Monet pitkät miehet ovat myös sanoneet, että vierastavat pitkiä naisia ja hakeutuvat vastavuoroisesti lyhyiden naisten seuraan.

Avatar

Tosi hyvä postaus!Saako kysyä mistä tuo hieno kuva on?

Jasmin

Kiitos 🙂 Kuva on kuvapankista, muistaakseni pixabay

Avatar

Niinpä. Minä olen 180cm nainen. Arvatkaapas onko miehillä sama kompleksi toisinpäin.. Pitää olla pidempi kuin nainen. Kuinka tärkeää se oli minullekkin – miehen piti olla pidempi kuin minä korkkareissa. Nuorena sillä oli väliä – sitten rakastuttiin. Minä ja viitisen senttiä lyhyempi mieheni <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä