PYSÄYTÄ taapero!!

Teksti

IMG_9712

Edestakaisin juoksee 1000 voltin virtalähde. 86cm pitkä, siniset silmät ja ristiverinen. Tulta, tappuraa, virtaa ja viheliäisiä ideoita. Kaunis kuin mikä. Maailman rakkain. Täydellinen. Ja niin täynnä loputonta elämänjanoa ja kokemuksen nälkää. Se on ihanaa. Mutta se ei pysähdy painamalla nappia. Ja voi miten minä joskus tarvitsisin semmoisen seis-nappulan. Ihan vain hätätapauskäyttöön. Silloin kun on oikein kova vessahätä. Tai kun kahvipannullinen kahvia tipahtaa tuhansiksi märiksi sirpaleiksi keittiön lattialle. Ehkä silloin kun sähköt menevät poikki eikä silmä erota näkemään, missä se alle metrin mittainen elämänvalo juoksee enkä tiedä singahdanko kynttilöiden vai sykkivän sydämmen perään.

Koska seis-nappi ei kuulunut kohdun ohjelmointivalikoimaan, se täytyy kehittää itse. Seuraavaksi esittelen meidän seis-toiminnot. Poimi talteen hätätilanteiden varalta, sillä niitä tulee. Jokaiselle.

Muovailuvaha. Tämä nappi tehoaa 4 minuutiksi. Se on aika ruhtinaallinen aika. Ehtii luonnollisten vessatarpeiden ohella pestä hampaat. Jos on oikein nopea.

IMG_9700

Leimasimet. Pysäyttävät 2-10 minuutiksi. Täydellinen keskittynyt seisaus.

IMG_9698

Talk-murot. Sokerittomia, siis vaarattomia. Pistä kulhoon, älä anna lusikkaa. Älä missään nimessä. Stop-aika muuttuu murto-luvuiksi.

IMG_9701

 

Purkka. Terveellistä. Toimii 2 minuuttia. Käytä vain harvakseltaan, laksatiivisia vaikutuksia ei pidä aliarvioida.

IMG_9708

Olen jättänyt tästä listasta pois tikkarit, Pipsapossut ja älypuhelimet. Emmehän me äidit käytä niin huonoja konsteja niinkin itsekkääseen puuhaan kuin sulakkeen vaihto tai pissaaminen. Emme ainakaan myönnä.

Minun listani on kaikesta huolimatta vajavainen. Onko sinulla seisnappeja?

 

 

Meidät löytää myös Facebookista ja Instasta

Kommentit

8 kommenttia
Jasmin

Ei oikein iteksee meinaa leikkiä.. Just vaan muovailuvahoilla tai leimoilla mut leluilla ei viihy yksinään minuuttia kauempaa. Mukana kulkee siis kaksvee vessassa meilläkin hyvin usein. Joskus vaan ottaa aivoon kymmenen kertaa päivässä se sama vessankaappi täyttää uudestaan 😀

Avatar

Sanon lapselle että antaa mun olla rauhassa 😀 92 cm täyttä rakkautta, mutta aina ei vaan jaksa. Sillonkun haluan juoda kahvin rauhassa tai meikata, lapsi omaanhuoneeseen esim värittämään tai leikkimään nukeilla. Toimii. Tarpeeksi monta kertaa toistoa – äiti tarvii nyt hetken aikaa hengittää, lapsi alkaa hiffaamaan mistä on kyse 😉

Jasmin

mä en usko et tää kaksvuotias ihan tajuais mitä rauhassa oleminen meinaa 😀 on niin palon virtaa ja energiaa

Avatar

Meillä ei ole löytynyt kovin tehokkaita pysäyttimiä omalle kaksivuotiaalle! Yleensä on mukana kaikkialla, vessassa tyhjentää kaappia, meikatessa tutkii meikkipussia, tyhjentää tiskikonetta ”apuna” kahvi tulee juotua yleensä lastenhuoneen lattialla 😀 leikitäänkö teillä itsekseen? meillä on nyt ihan aavistuksen touhuttu omia n. 1-2minuuttia, jospa se tästä lähtisi 🙂

Avatar

Palapelit, värittäminen ja piirtäminen. Teho vaihtelee ja samoin mikä niistä toimii – nyt menossa piirtämiskausi. Keskittyy jo hyvän aikaa kerrallaan. Noloa myöntää, mutta jos on aivan pakko saada täydellinen keskittyminen, niin Pikku Kakkosen pelit iPadilla toimii aina. Mutta ei voi antaa säännöllisesti, siihen ei luonto anna myöten.

Jasmin

😀 Haha, mä voin kyllä myöntää tuon saman nolon tunnustuksen, kyllä se pipsapossu hätätapauksessa pyörii meilläkin! Eikä aina ole edes ihan kaamea hätä <3 armahdetaan itseämme

Avatar

Meillä reilu vuoden ikäinen taapero, joka juoksee ympäri kämppää. Välillä juoksee vain kielletystä paikasta kiellettyyn paikkaan. Useimmiten pysähtyy, kun telkkarista tulee mainokset ja varsinkin Liv-kanavan mainokset on ihan parhaita. Tässä välissä ehtii käydä vessassa tai lukaista Facebook-päivitykset 🙂

Jasmin

😀 😀 Meil telkkari ei oikein pysäytä luotettavasti. Alkaa vaan ropeltaa nappuloita tai lähmii sitä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä