Sairasta sairastamista

Teksti

Kello on 6 aamulla. Joku kuiskaa korvaasi ”äiti, aamupalaa” ja antaa sinulle pusun silmään. Maailman ihaninta. Oikeasti.

Kaavit itsesi sängystä ja tunnet tarmosi huvenneen eilispäivän jalkoihin. Jokin on pielessä. Palelee, kurkussa on höylä ja nenästäkin tulee jotain mitä yleensä valuu vain lapsilta. Arvasit oikein. Sinulla on kuumetta 38.5°C.  Keität puuron. Siivoat puolet siitä mustikoineen lattialta, kuivaat maidot pikavauhtia pois laminaateilta ja käyt kolmannen maailmansodan mittakaavan väittelyn siitä, miksi purkkaa voi ottaa vain yhden.

woman-698980_1920

39.0°C. Armahdat itseäsi ja pistät Pipsa Possun pyörimään. Muistat että särkylääke voisi auttaa. Kaapista löytyy vain nestemäistä Buranaa. Nopeasti lasket että sitä pitäisi juoda 1dl ennenkuin siitä saisi edes 400mg. Kuvotus nousee kuin sheivauksen jäljiltä olevaan kurkkuun. Annat olla.

Pipsa jaksaa poikkeuksellisesti kiinnostaa vain 4 minuuttia. Karma kosti edellispäivän kaksi peräkkäistä muumijaksoa. 39.2°C. Pistät kestovaippapyykkejä koneeseen ja huomaat että puoliso on unohtanut pestä kakkakestovaipan. Alat jyystämään eilispäivän kurakakkaa vaipasta ja mietit mitä ihmettä olet ajatellut alkaessasi kestoivaippailemaan. 39.3°C. Puet lapselle ulkovaatteet ja päätät lähteä pihalle. Sama kai se on istuuko hiekkalaatikolla vai sohvalla. Saat puettua lapsen ja itsesi, avaat ulko-oven ja kasvoihisi lyö syysmyrskysade. Yrität vielä epätoivoisesti käydä vaihtokauppaa hiekkalaatikon ja muovailuvahan kanssa mutta luvattu mikä luvattu. Tyttäresi haluaa hiekkalaatikolle vaikka taivaalta sataisi pieniä kiviä.

39.4°C. Nukutat taaperosi päiväunille. Niiden aikana teet päivällisen valmiiksi, ripustat pyykit, kaivat kertakäyttöastiat varastosta ja rukoilet luojalta ihmeparantumista tai puolison erittäin pikaista paluuta työmatkalta. Vaihdat kuumeesta hikoillut läpimärät vaatteet toiseen yöpaitaan ja ongit hammasharjan vessanpöntöstä. Päiväunilta heräillään. 30 minuuttia normaalin 2 tunnin sijaan. Juuri tänään.

Päätät lähteä lapsen kanssa apteekkiin. Jono on kilometrin pituinen. Googlaat kuinka monta keksiä jokapuolelle sinkoilevalle lapselle voi antaa jonotus tarkoitukseen ilman että on paskamutsi. Määrä on nolla. Päätät olla paskamutsi.

Otat buranan. Kuume laskee. Taivas aukenee. Tältäkö tuntuikaan olla normaali? Elämä palautuu takaisin uomiinsa 3 tunniksi. Ensimmäisen tunnin aikana lapsi oksentaa.

twitter-152681_1280

Buranan vaikutus lakkaa, lapsi oksentelee kaaressa sinnetänne, kylppäri täyttyy eritepyykeistä, apua on turha haaveilla vatsapöpön keskelle. 39.8°C. Ruoka unohtui uuniin. Tosin eipä sitä kukaan söisikään.

Loppu on historiaa. Onneksi. Huomisen eilinen ei enää väsytä. Mutta se minun on sanottava, että sairastaminen ja sairastaminen lapsen kanssa… Niistä en voi puhua enää samassa lauseessa.

Kommentit

2 kommenttia
Jasmin

Oivoi 🙁 Toivotaa ettei tuu mitään! Meillä ne jollai tuurilla aina osuu just niihin työmatkoihin 😀

Avatar

Voi eii! Meillä on miehen työreissu edessä ensi kuun alussa ja olen jo valmiiksi aivan varma että sama odottaa mua. Ihan vain siksi että puoliso on pois kotoa ja mulla on oksennuskammo… ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä