HELPOT sipsit itse tehden!

Teksti Jasmin

Käykö teille koskaa niin, että kaupassa sipsihyllyllä alkaa ahdistamaan kaikki e-koodit ja suola? Tai tekeekö mielenne koskaan vain muutamaa sipsiä ettekä halua ostaa koko pussia koska muuten syötte ne kaikki?

Kerrankin keksin ratkaisun tähän kauppareissuja nakertavaan ongelmaan. Tee se itse sipsit! Googlailin netistä ohjeita ja sävelsin niistä oman. Sellaisen jonka uskoin toimivan. Ihme kyllä, niistä tuli täydellisiä! Taaperon suuhun sopivaksi tein erillisen satsin ilman suolaa. Meni täydestä. Nämä ovat ihan perus perunalastuja mutta erilaisia variaatioita saa lisäämällä mieleisiään mausteita. Kokeile ja nauti! Epäterveellistä ilman e-koodeja! Ainiin, älä skippaa ohjeesta mitään osaa, joka kohdalla on merkitystä jotta sipseistä tulee rapeita!

IMG_9798

Viipaloi perunat juustohöylällä/juuresveitsellä niin ohueksi kuin mahdollista
Pese viipaleet hyvin jotta tärkkelys poistuu (jos et pese, ei tule rapeita)
Pistä 30 minuutiksi perunat pakkaseen (kosteus vähenee)
Voitele niukasti öljyssä
Ripottele molemmin puolin suola ja muut haluamasi mausteet
Paista uunissa 180 asteessa 15min. Käännä viipaleet tämän jälkeen ja jatka paistoa vielä 6min niin että uunin luukun välissä on lasta tms että luukku on avoin (ylimääräinen kosteus haihtuu)
Vältä ruskettumista, ne ovat silloin jo palaneet
Jäähdytä ja syö!

IMG_9802

Kommentit

6 kommenttia
Jasmin

Kokeile ihmeessä 🙂 Toi tärkkelyksen pesu on käsittääksni se oleellisin juttu

Avatar

Hei jes! Kiva ohje, nämä menevät kokeiluun! Me ollaan tehty vaan bataatti ”sipsejä” mutten näköjään ole tajunnut, että näitähän voi tehdä myös ihan perunasta 😀

Jasmin

Oo mä en ole taas tajunnu bataattia! 😀 kiitti!

Avatar

Pari kertaa olen itse yrittänyt sipsiä tehdä, siinä onnistumatta. Tämä ohje menee testiin. Kiitos 🙂

Jasmin

Kanttii kokeilla! Mä oon kans ennen epäonnistunu kun en ole pessyt niitä lastuja enkä ole pitänyt uunin luukkua auki mutta nolla nikseillä onnistu! Tuli tosi rapeita 🙂

Avatar

Ooo, kiitos ohjeesta. Kerran kokeilin tehdä, mutta nehän jäi pehmeiksi uuniperunaviipaleiksi.
En tietenkään minäkään niitä huuhdellut, saatikka availlut luukkua. Taidanpa kokeille näillä ohjeilla, sillä tyttäreni on hulluna sipseihin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä