In vai out? Kampaukset miehen pitkässä tukassa

Teksti

Pitkätukkaiset miehet profiloituvat usein joko hevareiksi, rokkareiksi tai hipeiksi. Minä olen aina inhonnut niin heviä, rokkia kuin miesten pitkiä hiuksiakin. Enkä minä hippeyden päällekkään ole oikein ymmärtänyt. Mutta rakkaudelle ei voi mitään eikä se katso karvojen pituutta. Tai no kyllä se joillain katsoo mutta mennään siihen joku toinen kerta.

Meidän perheessä tulisimmat riidat käydään hiusharjasta ja siitä kumman vuoro se on tyhjentää hiuksista. Kumilenksut ovat aina lopussa eikä kumpikaan koskaan osta uusia. Välillä väitellään kiivaasti siitä, kummalla on suurempi tarve juuri sille yhdelle ja ainoalle ponnarille joka sattuu löytymään. Minä voitan aina. Naisella on etuajo-oikeus kun kyseessä ovat hiukset.

Miesten pitkä tukka nähdään useimmiten ponnarilla tai valtoimenaan auki. Vaikka miehellä olisikin maskuliinisen pitkä tukka jossa on jotakin alkukantaista, muuttuu se feminiiniseksi piirteeksi samantien kun sen sukimiseen käytetään aikaa 30 sekunttia kauemmin. Jopa lyhyen tukan puolen tunnin kampaus sekä geelaus on yleisesti hyväksyttävämpää kuin pitkiin hiuksiin kampauksen teko. Kampaukset jotka muistuttavat jotakin muuta kuin hevosenhäntää, kuuluvat naisille.

Minä rikon tämän myytin. Tai oikeastaan rikoin melkein parisuhteeni yrittäessäni todistaa että hevi- miehetkin voivat käyttää lettiä tai nutturaa. Jos marco Hietala voi letittää partansa, miksei tavan tallaaja voisi sykäistä nutturaa tukkaansa? Miksi kivekset ovat este pitkien hiusten siistille olemukselle?

Muutamien anelujen (lue: vuosien painostuksen) jälkeen sain luvan sutaista nutturan pitkätukkaisen partahiipparini kutreihin ja se sopi siihen kuin nenä päähän. Ainakin minun mielestäni. Ompa tuo ensimmäisen kerran jälkeen itsekkin pyytänyt minua toistamaan saman, kun poninhäntä on ollut treeeneissä tiellä. Ajatus letistä ei tuntunut omalta, eikä tunnu vieläkään joten se taisi jäädä viimeiseksi, ellei nyt jotain aivan valtaisaa miesten lettimuoti-ilmiötä satu rantautumaan Suomeen. Paitsi ettei hän kyllä muodin perässä ole muutenkaan joten haaveeksi jäänee. Mutta nuttura oli jo edistysaskel. Olen tyytyväinen.

IMG_1384

IMG_1381

 

IMG_1371

IMG_1368

 

Onko teillä pitkätukkaisia miehiä? Onko ainoa käytössä oleva kampaus poninhäntä? Sopiiko miehelle ylipäätään mikään muu ja ovatko kampaukset naisten hommia?

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Eräs äitini pitkähiuksinen mies-kaveri, joka on jopa Wellan joissain mainoksissakin esiintynyt pitää oikeastaan aina pyllyyn saakka yltävää tukkaansa tiukalla letillä, paitsi silloin kun humalatila on oikea niin tämän herran voi nähdä hiukset auki 😀

Avatar

Täältä löytyy myös pitkätukkainen mies ja useimmiten hiukset on ponnarilla. Välillä kuitenkin myös niskanutturalla tai letillä, nutturalla useammin mikä sopii miehillekin tosi hyvin 🙂

Avatar

Kyllähän tuohon vois keksiä jonkun maskuliinisemman version 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä