Voita Kani joka tahtoi nukahtaa –kirja!

Teksti

Tuu tuu tupakkarulla, mistäs tiesit tänne tulla… Tupakkarullan ei tarvitsekkaan tulla mutta unihiekalle olisi käyttöä. Meidän kotimme saattaa olla syrjäkylillä tai sitten liian usein huolittelematon hiustyylini on karkoittanut nukkumatin. Viimeiset kuukaudet meillä on käyty taistelua unen ja valveen eroista. Etenkin siitä, miksi pitää mennä nukkumaan ja täytyykö sellaista tylsää asiaa kuin uni, ylipäätään harjoittaa. Nukkumaanmeno kestää keskimäärin tunnin. Ja voin kertoa, että se on muuten päivän pisin tunti se. Minä en ole järin rutiininomainen ihminen mutta iltarutiinit meilläkin on. Iltapala, iltasatu, hammaspesu ja sänkyyn. Sängyssä lauletaan parit biisit, vuoroin Cheekkiä ja vuoroin hämä-hämähäkkiä ja sitten nukahdetaan. Ennemmin tai myöhemmin. Kuulostaa ehkä harmoniselta, etenkin se räp-osuus. Mutta kyllä minä hieman lyhyempää nukutusrallia tähän arkeen kaipaisin.

Kaikki sanovat, että lapsen kasvatus ei ole rakettitiedettä. Jälleen joudun toteamaan tämän väittämän vääräksi. Tai sitten minusta puuttuu jokaiseen äitiin sisäänrakennettu ydinfyysikko.

Kertokaa minulle te äipät joiden lapset nukahtavat 20 minuutissa; Miten? Kuinka se on mahdollista? Onko se? Arvon vastanneiden kesken viidelle onnekkaalle ”Kani joka tahtoi nukahtaa” -kirjan.

Takakansi vaikuttaa lupaavalta. Ainakin meidän tilanteeseemme: ”Maailman myydyin iltasatu tainnuttaa kaikki iltakukkujat! Kani joka tahtoi nukahtaa on ruotsalaisen käyttäytymistieteilijän Carl-Johan Forssén Ehrlinin kirjoittama meditatiivinen satu, joka nukuttaa niin lapsen kuin aikuisen.Maailman myydyin iltasatu tainnuttaa kaikki iltakukkujat! Kani joka tahtoi nukahtaa on ruotsalaisen käyttäytymistieteilijän Carl-Johan Forssén Ehrlinin kirjoittama meditatiivinen satu, joka nukuttaa niin lapsen kuin aikuisen.”

Kommentoi vastauskenttään ja lisää mukaan sähköpostiosoitteesi. Voittajalle ilmoitetaan 13.12 sähköpostitse. Lisäarpa Instagram tai Facebooksivujen tykkääjille!

Kani joka tahtoi nukahtaa -kirjan voi ostaa myös verkkokaupasta!

Kani joka tahtoi nukahtaa_kirja

Kommentit

142 kommenttia
Avatar

Tää ei varmaan hirveesti lohduta mut meillä molemmat tosiaan pääsääntösesti nukahtaa vartissa.. meillä syödää isomman kanssa iltapala seiskalta ja siitä kylpyyn ja sänkyyn about kasilta.. Iltasatu ja iltarukous, hyvänyön toivotukset.. tosin aina ei ehditä edes satua lukemaan loppuun kun neiti on nukahtanut.. Tsemppiä sinne <3

Avatar

Meillä nukahtaa välillä vartissa, välillä ei. Tarpeeksi paljon tekemistä päivässä ja lyhyet päikkärit 😀 [email protected]

Avatar

Meillä nukahtaa usein puolessa tunnissa johon kuuluu pari vessakäyntiä ja juomassa käynti. Omaan huoneeseen opetellessa vierähti aluksi yli tuntikin, onneks siitä lyhentyny.
Vauva taas nukahtaa vain äitin sylissä/tissillä/kyljessä..

[email protected]

Avatar

Meillä on vielä niin pieni poikanen (8 kk), että nukahtamisrutiineja ei ole tullut… Joskus pienokainen sippaa itsekseen, meneen täysin off-asentoon hetkessä, joskus tarvitaan maitoa, joskus hyssyttelyä, unilaulu ja/tai pupuli ja joskus kiehnätään sängyssä kuin väkkärä. Ja joskus, kun äiti tulee katsomaan, että joko vauva nukkuu, niin vauvan suuret silmät vaan loistaa ja äiti saa palkaksi veikeän hymyn tyyliin ”ähäkutti, enpä minä nukukaan vielä”. Mut yöt meillä nukutaan hyvin, onneksi 🙂

[email protected]

Avatar

Kahdella arvalla mukana 🙂
Meidän lapset ovat olleet kaikenkaikkiaan hyviä nukkujia, välillä toki on ollut lyhyitä kausia, jolloin vähän hankalampaa. Mutta pakko sanoa, että helpolla ollaan päästy 🙂
[email protected]

Avatar

Meillä isompi vain menee sänkyyn ja nukahtaa heti. Pienemmälle annan maitopullon ja nukahtaa. Vaihtoehtoisesti huutaa 10min ja nukahtaa.

tittin_elamaa at luukku.com

Avatar

2,5-vuotiaan nukahtaminen on nykyään melkoinen show ja se kestää tunnin. Kaipaan niin sitä aikaa, kun hän vain iltapalan, pesujen ja laulun jälkeen nukahti. 3,5 kk onneksi nukahtaa, kun hänet vain laittaa sänkyyn, tutin suuhun ja unikaverin kainaloon.

riikka at lehikoinen.info

Avatar

Puolivuotiaan pojan nukuttamisessa on jo nähty monenlaista: monen tunnin iltahuudoista 10 minuutissa simahtamiseen 😀 Tällä hetkellä iltarutiinit jo rullaavat hyvin:iltatoimet, puuro, hyvät yöt isille, maitohörpyt ja tuutulaulujen kera unille. Jahka poika kasvaa, alkaa iltasatujen lukeminen.
[email protected]

Avatar

Meillä pojat (5v ja 2,5v) kuuntelevat iltapalojen, pesujen ja pisujen jälkeen sängyissään yhden tai kaksi satua, riippuu pituudesta. Hyvät yöt, suukot ja halit vaihdellaan, ovi perässä kiinni ja hiljaista tulee n. 20-30 min. Isosisko (7v) kuuntelee edelleen sadun istuen poikien huoneen lattialla. Omaan huoneeseensa siirtyy sitten siitä ja nukahtaa usein saman tien. Joskus kun molemmat vanhemmat ovat iltapuuhissa mukana, luen tytölle jtn heppakirjaa tai vastaavaa samaan aikaan kun isä lukee pojille. Meillä laitetaan nukkumaan 8-9 aikaan, riippuen kuinka väsyjä ovat. Päivän rutiineista pidetään myös aika tiukasti kiinni, se auttaa myös lapsia ymmärtämään koska on nukkumaan menon aika. Tottakai meilläkin välillä rutistaan, et halutaan valvoa. Esim kesällä annetaan usein puolisen tuntia lisää leikkiaikaa, jos ei mene riehumiseksi.
Kyllä meilläkin valvottu on ja puolentoista tunnin nukutukset on tullut tutuksi. Vaikka joskus tuntuukin, et lapsi ei ikinä opi nukkumaan / nukahtamaan, niin ehkä tähänkin auttaa suurimmaksi osaksi rento asenne ja jättää liiallisen suorittamisen pois. Kyllä ne joskus oppii ? [email protected] ja kaksi arpaa ?

Avatar

Me jätettiin päiväunet pois, kun nukahtamisaika alkoi pidentyä. 2,5vuotias ja 3kk ikäinen nukahtaa vartissa. Puoli yhdeksältä alkaa äidin oma aika 🙂 uskon tarkkoihin rutiineihin.
[email protected]

Avatar

Iltasatu sitten sänkyyn itse istun sängyn vieressä Ja silitän 6vn jalkaa/ selkää nukahtaa hetkessä. Mies nukuttaa 2vn Ja 4 vn Toiseen Huoneeseen Nukahtaa Yleensä Heti Ku Pään Saa tyynylle. 2 vuotiaan päiväunet max klo 15 sängystä pois nukahtaa viim 21.

Avatar

Rutiinilla mennään ja pyritään menemään joka päivä samoihin aikoihin nukkumaan. Yleensä vartissa nukahtaa meidän pikkuinen =). Mukaan kivaan arvontaan!
[email protected]

Avatar

Meillä on otettu iltarutiinit vasta hiljattain 8kk ikäiselle tytylle, kun nukutuksessa kesti aina vähintään tunti… Nykyään n. klo 20 iltapuuro, vaipan ja yökkärin vaihto, rintamaito, hammaspesu, sänkyyn ja lyhyt iltasatu. Hetki ihaillaan sadun kuvia ja sitten hyvän yön toivotukset ja valot/ovi kiinni. Hetken huutaa ja simahtaa. Maidon jälkeen nukahtamiseen menee yleensä 15-20 min, tietty päivälläkin on pitänyt olla jonnin verran toimintaa. Ihan joka kerta tämäkään ei tosin toimi, mutta onneksi useinmiten. 🙂
+ lisäarpa!
[email protected]

Avatar

Meillä nukahtaminen kesti ennen 15-30 min, mutta nyt kun neiti 1v 4kk siirtyi perhepedistä omaan huoneeseen nukkumaan, nukahtaminen on venynyt tuntiin, jopa puoleentoista. Ei auta sadut tai laulut, silmät pysyy auki ja suu käy koko ajan. Ehkä tää kohta ajan kanssa helpottaa! Iltarutiinit hyvin tavanomaiset ja säännölliset.
[email protected]

Avatar

Meillä vauva 5 kk on kuukauden vanhasta nukahtanut n.vartissa. Iltaisin n.tuntia ennen nukkumaan käymistä sylitellään, halitaan ja leikitään. Eli vietetään yhdessä vauvan kanssa lähekkäin aikaa niin on jo valmiiksi hyvällä tuulella ja rauhallinen. Lisäksi toistan aina samaa kuviota joka ilta. Samassa järjestyksessä iltapesut ja vaipan vaihdot.
[email protected]

Avatar

”Pää tyynyyn niin äiti lukee” Hitaasti ja rauhallisella hiljaisella äänellä satu. Ei ehdi kun sivun tai kaks kun nukkuu. ? huoneen tulee olla hämärä ja äitin sen verran kaukana et ei oo mahdollista tähyillä kirjan kuvia vaan ne kuvat ”katsotaan sit aamulla” [email protected]

Avatar

Hampaiden pesu, iltarukous ja peitellään petiin. Vaihtelevasti nukahtavat 15-30min 🙂 [email protected]

Avatar

Meillä nukahtaa helposti tasan silloin jos päikkärit on jääneet välistä..:D realdelusion at gmail.com

Avatar

Meillä niin tarvittais tällasta… 😀
elmako(at)live.fi

Avatar

Meillä annetaan pienemmälle (1,5v) iltatissi, tutti suuhun ja viedään sänkyyn. Isommalle laitetaan myös tutti suuhun ja uniriepu kainaloon ja luetaan iltarukous.

Muumitarinat päälle ja tähtikuvioita kattoon heijastava yölamppu päälle – ja sitten ovi sulkeutuu.

Hiljaisuus laskeutuu yleensä heti ja loppuu siihen, kun on aika lähteä päiväkotiin. 🙂

Avatar

Ja joo, arvontaan mukaan minäkin! (suomenkielistä kirjallisuutta tarvitaan aina)

[email protected]

Avatar

Meillä vuoden ikäinen poika nukahtaa tissille vieläkin. . Enää ei muut keinot ole auttaneet. Kohta pitäisi vaan päästä pois tissi tissitainnutuksesta. Toki nukahtaa isän kanssa kun en itse ole paikalla. Mutta helppoa se ei kuulemma ole. [email protected]

Avatar

Meilläkin nukutetaan 1,5-vuotias vielä tissille. Jos iltamaito on jo syöty ja lapsi on tarpeeksi väsynyt niin hän nukahtaa aikuisen viereen ilmankin tissiä. Mutta yksinään ei olla vielä saatu jätettyä häntä nukahtamaan, ehkä sekin tapahtuu ajan myötä..? [email protected]

Avatar

Nukahtaminen ei suju hetkessä joten vinkit ois tarpeen ? 2 arvalla mukana
[email protected]

Avatar

Nuorempi nukahtaa viidessä minuutissa jos ei ole nukkunut unia.
Isommalla
Menee 30min-1h
[email protected]

Avatar

Tissitainnutus käytössä. Kauhulla odotan aikoja ettei se enää tepsi.. [email protected]

Avatar

meidän neiti 1v4kk iltaruutinit ovat iltapala kylpy rasvaus ja kaikkien valojen sammutus 😀 nyt nukutetaan laittamalla soittorasia soimaan ja köllitään yhdessä hänen sängyssä, välillä neiti karkaa ja pitää hakea takaisin tai nousee istumaan ja hyppimään sängyssä ja sitten taas nappaan takaisin kainaloon köllimään, pienimuotoista väsytys painia siis ja soittorasian saa laittaa uudelleen soimaan joskus kymmenenkin kertaa ellei enemmän, joskus tapahtuu ihme ja riittää se yksi ja sänkyyn lasku. ja on meillä niitäkin iltoja kun heijataan vaunuissa, hyvä ettei kävelylle saakka ja lauletaan ja sylitellään. 🙂 ihana arvonta! [email protected]

Avatar

Mä voisin testata toimiiko päiväkodissa, saanko parikymmentä lasta nukahtamaan hetkessä. Omat lapset jo niin isoja että kirjalle ei kotona tarvetta. infoatbellapuu.fi

Avatar

Meillä menee nukahtamiseen 1-2tuntia. Kaiken pyörimisen ja hyörimisen, vessassa edestakaisin ravaamisen, iltasatujen ja maidon jälkeen aikaa onkin humahtanut se tunti tai kaksi. Vaikka meillä selkeät iltarutiinit eikä päikkäreitä nukuta, niin silti neiti 2v3kk jaksaa ihan rättiväsyneenäkin venyttää nukahtamista. Ehkä se tästä vielä joku päivä oppii nukahtamaan rauhaisasti vartissa 😀 [email protected]

Avatar

Mulla ei ole kyllä mitään vinkkejä antaa. Mut kirja tulis enemmän kuin tarpeeseen ?
jaasan13 (at) gmail.com

Avatar

Meillä on nukkumaanmenot sujuneet samalla kaavalla menetellen. Eli joka iltainen nukkumaanmeno aloitetaan kylvystä, kylvyn jälkeen kuivatellaan hiukset, harjataan ne, pestään hampaat ja luetaan iltasatu. Sen jälkeen peitellään ja sammutetaan valot. Näin on tehty (lukuunottamatta iltasatua, mikä tuli nyt 3 vuotiaana mukaan) 1,5 vuotiaasta saakka. (fb-tykkäys)

[email protected]

Avatar

Alkukuukausina nukahti, sitten ei nukahtanut. Sitten nukahti taas maitopullon jälkeen syliin, nyt vuoden iässä ei. Nykyään menee omassa sängyssä illalla 0-20min, päivällä ei saa millään unta, kun pitää koko ajan kieriä mahalleen. Joten neuvoja kaivataan 🙂 kultakala2780 (at) gmail.com

Avatar

Kahdella arvalla mukana ? Meillä likka on vielä niin pieni ettei iltasaduista ymmärrä mut tuota kirjaa olen kyllä haaveillut tulevaisuuden varalle!
[email protected]

Avatar

Meillä pienempi (10kk) nukahtaa vartissa – juo maidon sylissä ja siihen sammuu. 3v:llä kestää yleensä puolisen tuntia, klo 21 yleensä nukahtaa, vaikka sänkyyn väsyneenä kasin jälkeen kävisikin. Ja ”äitiä kaipaa viereen” <3 Kirjasta toivoisin vinkkejä ton isomman kanssa ja ennakoivasti pienemmän varalle 😉 [email protected]

Avatar

jo jonkun aikaa kun nukuttamiset olleet ajankohtaisia,mutta selkeä päivärytmi,ja puuhaa päiväksi,ulkoilua ynnä muuta,eikä pakottamista sen unen kanssa,tekemällä siitä mukavan hetken ja vaikka vähän uniaikaa viiraamalla onnitui meillä,kirjalle olisi nyt tarvetta jo uudelle sukupolvelle 🙂 ♥

Avatar

Kirja tulisi todella tarpeeseen, sillä meillä nukahtaminen kestää noin 1h-2h. Rutiinit on tiukat, mutta silti. Poika 2,5-vuotias ja tätä rumbaa on kestänyt se puolivuotta. Toinen tulossa, joten innokkaana luen kaikkien vinkkejä. Tsemppiä sinnekin, kai se joskus helpottaa! 🙂
[email protected]

Avatar

Vinkkejä tarvitaan! Kirja tulisi tarpeeseen!
2,5v kanssa menee nyt ~tunti, ennen 2v ikää hän nukahti vartissa… Pienempi 9kk nukahtaa syliin iltavellin juotuaan…
Lisäarpa Instasta! +

Avatar

Meillä myöskin tarkat iltarutiinit, olleet ihan vauvasta asti tuolla esikoisella. Iltapala, hammaspesu, pissalle, iltasatu tai-laulu ja nukkumaan. Ei se kuitenkaan mene aina niin. Kun äiti poistuu huoneesta aletaan leikkimään tai tulee jano tai tulee pissahätä tai tai tai.. vaihtoehtoja on monia ja välillä neidin nukahtamiseen saattaa mennä 2tuntia. Vauvana nukutettiin 3-4tuntia. Toisinaan taas nukahtaa heti sadun tai laulun jälkeen.
Tuon kirjan tahtoisin kovasti, jospa siitä olisi apua noihin venyneisiin iltoihin.
[email protected]

Avatar

Täällä on unirumba on mennyt ihan mahdottomaksi. Poika 2,5 vuoden ikäinen keksii kaikki mahdolliset keinot jotta välttäisi nukkumaan menon. Meillä on iltarytmi josta pidämme kiinni ja hyvin menee siihen asti kunnes koittaa sänkyyn meno ja siellä pitäisi pysyä.. ja maili on tanja87343 at gmail.com

Avatar

Muakin kiinnostaa tuo kirja, kun monesti tuntuu, että lapseni ovat hyviä kukkumaan iltaisin, aivan kuin itsekin olen joten omena ei ole siinä mielessä kauas puusta pudonnut. Vauhdikkaan ja itsepäisen kaksivuotiaan kuopuksen kanssa olen kuitenkin todennut melko hyväksi sellaisen konstin, että tehdään iltatoimet iltasatuineen ja hammaspesuineen ja viimeistään niiden jälkeen laitan kämpän aika pimeäksi. Sitten koitetaan nukkumista mutta jollei lapsi vielä halua niin jatkaa sitten itse puuhiaan lelujensa kanssa ja itse esimerkiksi lueskelen kirjaa sängyssä tai teen jotain muuta (mieluiten ei kuitenkaan tietokoneella, se pikemminkin valvottaa lasta, kiinnostaa häntä liikaa). Olen oppinut luottamaan, että lapsi tulee kyllä sänkyyn viereen tai pyytää minut sinne kun on valmis nukahtamaan ja tämä on toiminut melko hyvin. Lisäarpa facebookista! piia.myllykoski(at)gmail.com

Avatar

Meillä eskarilainen nukahtaa omaan sänkyyn parissa minuutissa. Kuopus,3v. nukahtamiseen menee keskimäärin tunti.. Ei auta mitkään niksitpirkat eikä jipot. Vaikka ois heränny viideltä aamulla. Auta armias jos lapsi sattuu nukkuun päiväunet… [email protected]

Avatar

Heippa. Meilläkään ei nukuta.(kohta3v) Joka yö ravataan ”isi äiti nukkumaan” viereen…. todella raskasta. Sen lisäksi että nukutus kestää aina vähintään sen tunnin. Yhdessä vaiheessa meni nätisti kun laittoi vain sänkyyn ja nyt on joku ihme vaihe :/ meillä välillä lietaan välillä lauletaan. Silitellään paijaillaan ihan kaikkea on kokeiltua.. että meille sopis ja tälläinen satukirja ? josko sitten ite nukahtais ees 😀 maili [email protected]

Avatar

Tykkäsin myös facessa 🙂

Avatar

Meillä kuusi lasta ja jokaisella oma juttunsa nukuttamisessa. Toiset nukahtaa helpommin kuin toiset.
[email protected]

Avatar

Aijai meillä tarvittaisiin tällainen kirja. Nukahtaminen on haaste… [email protected]

Avatar

Meillä 3v tyttö pistää illalla shown pystyyn eikä millään rauhoitu nukkumaan vaikka selkeästi väsynyt olisikin. Huutaa,raivoaa,jano jatkuvasti,milloin mitäkin.. poika 10kk ei saa unirauhaa nukahtaa siskon metelöidessä jolloin hänenkin unet menee myöhäisemmäksi. Tätä jatkuu helposti 1-2 tuntia illassa. Onneksi vauva nukkuu edes alkuyön hyvin kun nukahtaa. Puolenyön aikaan alkaa heräilyt joita saattaa pahimmillaan olla yössä vieläkin 6 kertaa ! Rutiinit yritän pitää pakonomaisesti joka ilta.

Avatar

4vee ylivilkkaan pojan helposti, on päivisin niin täynnä virtaa ettei ole kumma kun nukahtaa illalla kuin saunalyhty. Mistähän sitä virtaa äitille saataisiin :/ [email protected]

Avatar

Meillä on kyllä suurin ongelma tuo nukahtaminen. Täytyy heijata vaunukopassa välillä tuntikin ja puhelimesta soitetaan sateen ääntä. Heräilee myös monta kertaa nukahtamisen jälkeen. [email protected]

Avatar

Tarkat rutiinit toimii meillä yleensä. Seiskalta alkaa iltapala.sen jälkeen pesut ja sänkyyn. Sängyssä juo vettä tai höpöttelee muuten vaan. Myös vauvalla rutiinit on samat.
[email protected]

Avatar

Meillä taistellaan edelleen nukahtamisen kanssa, aikaa menee joka ilta 1-1,5h. Makaan sängyllä vierellä ihan hiljaa. Odotan myös sitä aikaa kun uni tulee helpommin. Ehkä päiväunia voisi lyhentää. [email protected]

Avatar

Vajaa 3 vuotias pistää välillä (lähes joka ilta) niin pahasti hanttiin ettei uskoiskaan; huutaa ja raivoaa kurkku suorana!! Kyllä siinä on omakin hermo koetuksella.

Avatar

Meillä nukahdetaan yleensä noin puolessa tunnissa, joskus ennemmin ja joskus kestää kauemmin. Samat rutiinit joka ilta. Meillä luetaan iltasatu sängyssä, käydään läpi kaikki mummut, papat, ymym. Että hekin ovat nukkumassa ja sitten otetaan pupu ja joku muu nallukka kainaloon ja ruvetaa nukkumaa 😀 kolmella mukana ja sposti: [email protected]

Avatar

Täällä kaivataan vinkkejä nukuttamiseen! Ihanaa kun tuo kirja on vihdoin ilmestynyt suomeksi!!!

[email protected]

Avatar

Meillä vuosikkaan nukahtaminen vei vielä tovi sitten piiitkään ja yleensä sittenkin nukahti vain tissille. Nyt helpotusta haettu siitä, että tissiä ei tulekaan viimeisenä ennen unia vaan isi laittaa sänkyyn ja välillä lähtee pois vuoteen viereltä. Palaa viereen, jos alkaa iso itku, mutta päivä päivältä rauhoittuminen onnistuu lapselta nopeammin (jopa itsekseen) eikä enää ole ollut yli tunnin huutokonsertteja. Välillä on kuitenkin huonompia iltoja, jolloin tuo kirja tulisi todella tarpeeseen! os. hejotamm(att)jyu.fi

Avatar

Apua, ehdottomasti tartten tän. Pelastakaa meidän illat, kuka vaan, please! Kanikin käy auttajaksi.

T:[email protected]

Avatar

Oi ihana kirja meidän pupufanille! <3 Meillä nukahtaminen hoituu joskus helpolla ja joskus huudon kanssa. Olen aina läsnä, luemme iltarukouksen ja sadun tai sitten A saa kuunnella yhden äänisadun (flunssa päällään ja ääni ei kulje nyt). Mukana siis!

Avatar

Apua kaivataan tännekin, juuri tunti nukutettu 4,5-vuotiasta. Pienempi 2v nukahtaa viidessä minuutissa, häntä ei ehditty vauvana huomioimaan nukkumaan laitettaessa joten itkeskelyt loppuivat nopeasti kun äidin aika meni isomman lapsen vieressä olemiseen. Tiedä sitten olisiko pitänyt olla ”julmempi” nukuttaja mutta en halua jättää isompaa yksin sänkyyn kun sanoo että häntä pelottaa. Konsteja on kokeilut monia, mutta turhaan. Äiti on niin turhautunut eikä keksi enää mitään..muuta kuin tämä kirja 🙂

[email protected]

Avatar

Kyllä olisi kani-kirjalle käyttöä! Poika pian 4-vuotta ja tuntuisi pärjäävän (omasta mielestään!)ilman nukkumista. Äidin oma aika alkaa taistelun jälkeen klo 22 tai sitten luovutan ja menen yhdessä pojan kanssa nukkumaan. Pienempi nukahtaa ainakin vielä itsestään tai pienellä paijauksella.

[email protected]

Avatar

meillä kaksi lasta, jotka käyttäytyneet nukkumisessa aika samoin tavoin. isompi alkoi nukkumaan täysiä öitä pari vuotiaana ja nyt pienempi samoin. isompi alkoi nukahtaa nopeasti unille, kun päiväunet jäi pois parivuotiaana. pienemmän kanssa menee vähintaan se tunti edelleen. eli sanoisin, että sinnittelet sinne asti, kun päiväunet jää pois ja toivot, että uni alkaisi maistua nopeasti. voi kokeilla myös harhautusta, ”äiti” käy pesemässä hampaat / vessassa tms ja toivoa, että lapsi nukahtaa tai ainakaan ei tule pois sängystä. sit jos huutelee, niin sanoo vaan, etta ”tulen kohta” ja pitää vähän ääntä, jotta lapsi kuulee mitä suunnilleen olet tekemässä esim harjaat hampaat. jossain kohtaa tämä alkaa toimia ja ainakin voi tehdä omat iltatoimet samalla, eikä tarvitse makoilla vieressä tai nukahtaa ennen omaa lasta 😀

tsemppiä! kirjaa toivotaan täällä kovasti, toinen on tällä hetkellä niin haastava saada nukkumaan ja kolmaskin tulossa, joten kaikenlaiset nukutuskikat tulevat olemaan tarpeeseen viela ainakin muutamien vuosien ajan!

nvuori(at)hotmail.com

Avatar

Lähes joka ilta menee pari tuntia. En enää jaksa nukuttaa, se ei auta mitään. Pyörii sängyssään, höpöttää ja lauleskelee. Turhauttavaa.
marin piste maskeeraus ät gmail piste com

Avatar

2-vuotiasta saa joskus nukuttaa jopa 1,5 tuntia, joskus taas nukahtaa 10 minuutissa. Riippuu, miten pitkät päiväunet on nukkunut ja miten paljon päivällä on ollut ohjelmaa.

Avatar

Sähköposti unohtui. katajainen(at)gmail.com

Avatar

Meillä poistu (1v4kk) nukahtaa 30min. yleensä. Nukahtaa omaan sänkyyn iltasadun, pienen riehumisen ja jalasta selittelyn jälkeen. Nukkuu aamu 9 asti yleensä. Uutta lukemista kaivataan, tällä hetkellä mitä iltasaduksi luetaan niin alkaa olemaan viimeisessä sadussa eli kirja kohta luettu. ?

Avatar

Pienemmät nukahtavat helposti. Puuhakas päivä, ei liikaa päiväunia ja aina samat iltarutiinit. Esikoinen 9 vee saa puuhata huoneessaan vähän pidempään.

vaatehuttuja(@)Gmail.com

Avatar

Nukahtaminen on meillä välillä kyllä tosi haasteellista, millon kuuluu ”äiti, mulla on tärkeetä asiaa” tai ”äiti, tuo vettä” jne jne., joten kirja tulis tarpeeseen. Saattaisin itsekin tarvita sitä 😉
nelliina(@)yahoo.com

Avatar

Meillä lapset 3v11kk ja 1v3kk. Pojan kanssa nukuttamisen suhteen vaikein on ollut nyt kulunut vuosi. On kokeiltu jos sun mitä. Tosin parhaimmillaan ennen siskon syntymääkin satuja tuli luettua helposti 5-6. Ja poika kukkui edelleen. Joskus käydään kaikki väsyneenä nukkumaan samaan sänkyyn, joskus koitetaan ottaa vanhempien omaa aikaa ja nukutetaan lapset. Eilen kokeiltiin pitkästä aikaa uutta taktiikkaa. Menin nuoremman kanssa iltapaln jälkeen makkariin, isompi jäi isänsä kanssa leikkimään ja katsomaan Beethovenia telkusta. Pienempi kiemursi aikansa pinniksessä miun viikatessa pyykkiä. Lopulta nukahti kun asetuin hetkeksi itse meidän sängylle lukemaan. Isompi hillui aikansa vielä elokuvan jälkeen (joo, ei yleensä kyä nukkumaan klo 21 vaan klo 20), mutta muutaman välipistäytymisen jälkeen jäi nukkumaan omaan sänkyynsä unimusiikin siivittämänä. Ja nukkui aamukuuteen omassa sängyssään. Yleensä molemmat tulevat meidän sänkyyn aamuyöstä, viime yönä vain nuorempi. Mutta josko tällä kaavalla meille jäisi illasta sitä kuuluisaa omaa aikaa 🙂 sawotar81 (at) hotmail.com

Avatar

”ei tahdo nukkumaan” kajahtaa täälläkin usein, kun kello käy yhdeksää!!
[email protected]

Avatar

Tämä olisi äidin toive joululahja nim.7vuotta nukkunut huonosti

[email protected]

Avatar

Kolme vuotias nukahtaa melko helposti, 9kk ei. Tää kirja vois olla hyvä kun ottais iltarutiiniks. ?
[email protected]

Avatar

Noh, ei se kyllä meillä onnistu! 7vee ja 3vee ovat aina olleet huonoja nukkujia ja nukahtajia, vaikka kaikki on käyty unikoulusta alken läpi. Toiset vaan on, siihen tulokseen olen tullut. Vaan pitääpä tätäkin ihmekirjaa testata, ties vaikka olisi avain onneen ja hyviin nukutuksiin! 🙂 [email protected]

Avatar

Tällaista kirjaa tuskin tarvitsee ne, joiden lapset nukahtavat 20 minuutissa… 😉
Meillä lapset nukahtavat ennemmin tai myöhemmin, säännöllisten iltarutiinien, hampaiden pesun, iltasadun ja -laulun jälkeen. Tätä kirjaa olisi kyllä mahtava kokeilla, jotta lapset nukahtaisivat AINA mielummin ennemmin kuin myöhemmin.
[email protected]

Avatar

Kivan kuuloinen kirja, lapsi vielä sen verran pieni, että kirjaa tarvitaan varmaan vasta ensi vuonna 🙂 kihti9 at yahoo.com

Avatar

Kummatkin lapset ovat käyneet unikoulun noin vuoden ikäisinä. Nykyään nukahtaminen on vaihtelevaa – oikein hyvin väsytetty nelivuotias, joka ei nuku päikkäreitä, saattaa oikeasti nukahtaakin vartissa.

Avatar

ei nukuttanut lapsia – lukutuokio saattoi olla parikin tuntia… mitä väsyneempi lapsi sitä varmemmin ei uni tullut… [email protected]

Avatar

Väitän, että nämä nukkumisasiatkin ovat osittain lapsen temperamentista kiinni. Meillä rauhallinen esikoinen on ollut lähes aina helppo ”nukutettava”. Häntä ei oikeastaan ole tarvinnut nukuttaa, vaan on malttanut iltatoimien ja iltasadun jälkeen jäädä sänkyynsä odottelemaan unta. Kahden pienimmäisen kanssa onkin sitten ollut eri juttu ja tälläkin hetkellä taistellaan 2-vuotiaan kanssa parhaimmillaan iltaisin pari tuntia keskimmäisen yllyttäessä pikkuveljeään.
Joten please meille yksi kirjanen 😉 Ja kahdella arvalla mukan =)

Avatar

Ei ole mahdollista

Avatar

Antaisin veljen ja hänen tyttöystävälleen lahjaksi, vauva pitäisi syntyä tällä viikolla.
[email protected]

Avatar

Voi miten tutun kuuloista. Tunti menee joka ilta nukutusralliin…Vois käyttää muuhunkin sen ajan.. 🙂 mutta (onneksi) lapset ovat pieniä vain hetken 😀
[email protected]

Avatar

Minulla ei oikeastaan ole mitään vinkkejä. Poikani on jo aikuinen. Hänellä ei koskaan ollut nukahtamisvaikeuksia. Luin sadun hänelle joka ilta, sammutin valot ja sinne poika jäi ihan hiljaa. Minusta tärkeintä on, ettei lasta laiteta liian aikaisin nukkumaan. Jos nukkuu vielä päikkärit ei kannata yrittää saada nukkumaan ennen yhdeksää.

[email protected]

Avatar

Minulla ei ole lapsia taloudessa mutta lapsista kokemusta. tästä kirjoituksesta tuli mieleen, kun muutama vuosi sitten vahdein pari kertaa 2v siskoani illasta aamuun niin hän vain itki koska halusi äidin kotiin. Minua kävi pikkuinen sääliksi, koska itki itsensä uneen ja yritin vieressä lohduttaa. Aamulla kun äiti olikin kotona, voi sitä onnellisuutta! jos arpaonni suosisi, niin pupukirja menisi hänelle 🙂 [email protected]

Avatar

Meillä syödään illalla puuro, jonka jälkeen on pesut. Käydään potalla ja vaihdetaan puhdas vaippa sekä yöpuku päälle. Iltasadut luen pikkumies sylissä, jonka jälkeen laitan sänkyyn. Yleensä nukahtaa sinne 5-15 minuutissa, kun on saanut vähän aikaa touhuta, toisinaan sattaa mennä kauemminkin. Juurikin näillä rutiineilla on menty viimeiset 2,5kk. Nyt vaan on viime aikoina ollut, että saattaa touhuta sängyssä sen vartin, tekee kakan ja kun vaippa on vaihdettu, niin nukahtaa samantien 🙂
[email protected]

Avatar

Voi sen kun tietäisi. Samuel L. Jacksonin ääni kaikuu korvissa lähes joka ilta: Please go f* to sleep. Meillä nukutetaan lasta joka ilta 1-1,5h ja hän nukahtaa klo 22-22.30. Huoh.
miunpostit(at)gmail.com

Avatar

Meillä 8kk nukahtaa itsekseen sänkyyn yleensä heti, samoin teki tuo nyt 2,5-vuotias ensimmäiset pari vuotta. Nyt on sitten viimeiset puoli vuotta tapeltu nukahtamisen kanssa, lähemmäs tunti siinä joka ilta menee. Mitään neuvoja ei ole, mutta kirja tulisi tarpeeseen. 🙂 [email protected]

Avatar

Iltasatu ja sen jälkeen aikuinen jää istumaan huoneeseen, että muksu nukahtaa. Toimii ainakin täällä.
[email protected]

Avatar

Rauhaisat iltatoimet, pieni yhteinen lukuhetki ja hyvän yön toivotus.

[email protected]

Avatar

annan lasten suosiolla olla hereillä kunnes ovat väsyneitä, ihan turhaa yrittää saada unille 19.30-20 ovat sitten yhdeksältä-viimeistään puoli kymmeneltä valmista kauraa ja hampaiden pesun jälkeen molemmat nukahtavat eli simahtavat yleensä omaan sänkyynsä noin 5 min, jotain poikkeuksia toki on. ja aamulla annan nukkua mahd. pitkään 7.40 asti. Päikkärit molemmilla vielä. toimii!

[email protected]

Avatar

Omat lapseni ovat jo aikuisia. Heillä ei ollut pienenä mitään vaikeuksia nukahtaa. Esikoinen piti laittaa omaan huoneeseensa omaan sänkyynsä ja ehdottomasti pimeään huoneeseen. Hän nukahti illalla vellipullon jälkeen noin klo 21 ja heräsi aamulla noin klo 8-9. Koskaan ei herännyt yöllä syömään, ei edes viikon ikäisenä. Kuopus nukahti samoin itsekseen omaan sänkyyn iltarutiinien jälkeen. Ikinä meillä ei ole käyty mitään taisteluja nukkumaanmenon kanssa! Esikoisellani on nyt 11 kk ikäinen lapsi, jonka nukkumaanmeno on ollut vaikeata. Jos voitan kirjan, annan sen hänelle Joululahjaksi.

[email protected]

Avatar

Esikoinen tappeli unta vastaan yli 3-vuotiaaksi saakka. Vauvana päiväunetkin oli yleensä vaan 20 min. 1,5-tunnin nukutus oli normi, ellei antanut olla ylhäällä yli kymmeneen. Päiväunet jäivät kotipäivinä pois 2-vuotiaana ja välillä myös hoidossa. Nyt 4,5-vuotiaana joskus nukkuu päiväunet päiväkodissa, yleensä ei. Nukkumaan menee vähän 9 jälkeen. Iltapala ja pesu on tehty samaan aikaan nuoremman kanssa. Usein sanoo itse, että nyt väsyttää.
1,5-vuotias on onneksi pikanukahtajia, ollut aina. Unipussi päälle, lyhyt iltasatu (yleensä aina sama), sänkyyn ja valot pois. Useasti protestoi 1-2 min, mutta sitten nukahtaa.
En siis osaa juurikaan vinkkejä antaa. Meillä lapset vaan ovat niin erilaiset nukkumisen suhteen.

[email protected]

Avatar

Esikoistyttö nukahti aina sadun jälkeen todella nopeasti. 2-v poika onkin sitten eri juttu. Iltasatu kuunnellaan rauhassa, mutta sadun jälkeen pimeässä alkaa todellinen pomppushow ja riehaantuminen… Onneksi ei kuitenkaan joka yö.
[email protected]

Avatar

Osallistun 2 arvalla. Olen ajatellut hankkia tämän kirjan. Meidän 3-vuotiaalla tytöllä nukkumaanmeno viivästyy välillä iltaisin ja yöunet jäävät aika lyhyiksi, vaikka luemme välillä satuja ja rauhoitame tilanteen. Tästä kirjasta voisi olla apua tilanteeseemme! 🙂

[email protected]

Avatar

Jos esikoinen tulee minuun niin luulen, että kyseisellä kirjalla tulee olemaan kova tarve!

[email protected]

Avatar

Rutiinit auttavat selviytymään, mutta valitettavasti unen tarve on yksilöllinen. Onneksi saimme hieman apua neuvolasta. Tämä kirja kiinnostaa kovasti! Terveisin äiti on vähän väsynyt, mutta vauva se vaan valvoo viimeiseen asti ja nukkuukin toinen silmä auki..

saijahillamaaria (a) hotmail.com

Avatar

Meillä nukutetaan usein hyräilemällä ? ja hyvä yön toivomuksen jälkeen ei höpötellä! Nurmilintua vaan randomilla ?
[email protected]

Avatar

Mukana kahdella arvalla. Jospa saisi 3veen nukahtamaan tissin sijaan kirjaan. Pakko kokeilla 🙂

Avatar

10-kuisella on tarkat iltaruitinit, jotka alkaa klo 19 iltapuurosta ja päättyy klo 20 kun menee sänkyyn imetyksen jälkeen. Toimivin on ollut unilaulu (Kuinka ihmeessä nukkukaan hauki), joka on soitettu/laulettu jo ihan pikkuvauvasta saakka ennen kun siirrytään makkariin. Se selvästi asettaa ajatukset jo tulevaan nukahtamiseen kun rauhoittuu kuuntelemaan.

[email protected]

Avatar

Yleensä poika nukahtaa muutamassa minuutissa iltarutiinien jälkeen jos isi nukuttaa. Äidin kanssa toimii vaan jos on tositositosi väsynyt.

Avatar

Kirjalle olisi meidän perheessä käyttöä. Ruuhkavuotta elävä perhe jonka kuopus 4v ei halua nukkua. Energiaa piisais klo 23 vielä vaikka muille jakaa. Mukana kahdella arvalla. [email protected]

Avatar

joka päivä, satoi tai paistoi, mennään ulos. sää ei estä ulkoilemasta se on täysin pukeutumis ja erityisesti asennekysymys. kunnon reippailun(ei siis vaan istuta hiekkalaatikolla)ja säännöllisen päivärytmin tahdittamana unikin tulee. ennen petimenoa murheet pohditaan tai kirjoitetaan ylös ja silmät kiinni 3:en päivän hyvän asian tahdittamana.

[email protected]

Avatar

Tätä ois mahtavaa kokeilla! 🙂
no_angel_(a)suomi24.fi

Avatar

Meille yksi näitä, nukuttaminen kestää tunnista kahteen ?
[email protected]
kaksi arpaa!

Avatar

Nukahtaminen onnistuu yleensä rauhoittavien juttelujen ja pään silittämisen jälkeen aika nopeasti, mutta kyllä tuo satukin voisi auttaa.
jolenna(at)suomi24.fi

Avatar

Ihanalta kuulostaa, oiva lahja pienokaiselle. Mukana arvonnassa
[email protected]

Avatar

10kk tassutellaan unille, levoton nukkuja kuten isosiskonsa 5v. Isommalla saattaa mennä parikin tuntia ennenkuin saa unen päästä kiinni, sängystä noustaan milloin milläkin asialla. Elää päivän tapahtumia unissaan.
[email protected]

Avatar

Voisin kokeilla itseeni tuota Facebookin sijaan iltasaduksi 😉

[email protected]

Avatar

Omat pojat ovat jo ohittaneet tuon iän, mutta haluiaisin tuon päiväkotiryhmälleni sekä kummipojalleni?
Email pirjo.pihkoluoma at gmail.com

Avatar

Meillä on tutut iltarutiinit, joista yritetään pitää aina kiinni. Ilta rauhoitetaan jo hyvissä ajoin. Sängyssä lauletaan unilaulu ja silitetään päätä. Todella johdonmukainen on oltava meidän lapsen kanssa ja toistettava asiat samalla tavalla.
s.kansakoski(at)luukku.com

Avatar

Kirja tulisi tarpeeseen. pia.oksanen at luukku.com

Avatar

Illasta kaikki tv:t ja muut kiinni, oli miellä pelastus! ja valot mahdollisimman himmeäksi 🙂 tyttö 1v 9kk kukkui illat ja nukahtaminen vaikeaa ja yöt levottomia muutenkin. Nyt jo helpompaa kun illasta ihan SELVÄSTI aletaan rauhoittumaan, nyt jo muutaman kerran tytär itse sanonut että nukkumaan! :))

Avatar

Kaikki apukeinot olisi nyt tarpeen, kun palaan töihin tammikuussa ja vauvan nukahtaminen on niin ja näin:)

Avatar

Rutiinit, rauhoittava kylpy, lauluja.. Me yritetään joka ilta mennä nukkumaan samaan aikaan. Ennen sitä iltapuuro, rauhoittava kylpy tai jos poika on tosi väsynyt / on kiire sitten on palkästään suihku. Sängyssä aiemmin tein hierontaa, joka vaikutti todella positiivisesti nukahtamiseen. Nykyään vain lauletaan tuttuja lauluja, eikä poika aina edes jaksa niitä kuunnella, haluaa vain nukkumaan. Vaikuttaa helpolta, mutta poika on 1 v 2 kk ja on vieläkin yöimetyksellä. Siksi kai nukahtaa helposti. Jännitän sitä aikaa, kun tissi ei enää kiinnosta 🙂 nuttylynx (at) gmail.com

Avatar

On kyllä listalla tuo kirja, jos oni osuu meilläkin nukutaan paremmin! Nyt meneekin pari tuntia….. 🙂

Avatar

Tätä kirjaa tekisi mieli testata! 3-vuotiaan unille meno on aikamoista painia iltasin.. 1wee ei onneksi vielä pistä hanttiin, ainakaan usein. Mukana arvonnassa siis 🙂 [email protected]

Avatar

Vajaan kuukauden 1’10v lapsi ei vaan ole halunnut nukkua, yöllä tai päivällä. Ryhtynyt leikkimään nukkumisleikkejä ja kaikki lelunsa kovasti koisaavat mutta lapsi poistuu hihkuen sängystä saatuaan äidin huijattua uskomaan väsymykseen! Huh, päiväunetkin nukkuu vain joka toinen päivä. Apua, ei vielä! ([email protected])

Avatar

Silittelen selästä,silittelen hiuksia. Toivotan kauniita unia. Mutta vieressä pitää olla niin kauan että nukahtaa. Muuten ei nuku. Ja poika on 1,9v.

[email protected]

Avatar

Meillä iltasatu ja sen jälkeen hetken aikaa kädestä pidetään kiinni ja unilaulu 🙂

[email protected]

Avatar

Mennään ihan perusasioilla; päivään riittävästi ulkoilua, ruokailua, syliä ja hellyyttä sekä riittävän pitkä rauhoittuminen ennen nukkumaanmenoa. Vanhempien kiireetön asenne on tärkeää, vauvat ja isommat lapsetkin aistivat tämän, ja saattavat hermostua/valpastua kireästä asenteesta. Jaksamista kaikille 🙂

Osallistun arvontaan: [email protected]

Avatar

Mulla 2v 7kk ja 10kk lapset. Parivuotias käy nukkumaan helposti, riittää kun sanoo, että nyt nukkumaan. On meillä aina ollut rutiinit, Mutta lisukkeita kuten unilaulua-, -satua yms on vaihdeltu. Luulen että enemmän merkitsee se kaikki muu. En osaa oikein neuvoa. Ehkä olen pitänyt sitä itsestäänselvänä, että nukkumaan mennään viimeistään klo 21 ja ennen klo 7 ei herätä. Ja nukuttamispuuhat pidetään mahdollisimman kohtuullisina. Mutta kaikki ovat niin erilaisia.

Avatar

Meillä 2v on niin vilkas ettei mitenkään malta käydä nukkumaan, tuo tunti on ihan normaali sessio… Iltarutiinit on, ulkoillaan paljon yms. Nykyään sentään nukkuu jo 7 saakka aamulla, aiemmin heräsi jo ennen kuutta.

[email protected]

Avatar

Meillä kans lähinnä toimii nämä perinteiset niksit eli ei anneta unien venyä aamusta ihan ylipitkään, päikkärit sopivan pituiset ja illalla rauhoitaan tarpeeksi aikaisin. Silti iltakukkumista esiintyy silloin tällöin.. Tää kirja ois kyllä mahtava!

[email protected]

Avatar

Meillä iltakuviossa ja kodin ulkopuolella muissakin unillemenoissa mukana unipupu. Siinä se ensimmäinen sanakin tuli, kun pupu haettiin illalla sängystä,tyttö 11kk tokas ”puju”.
[email protected]

Avatar

Oma 2 v ja hoitolapsi 2,5 v villitsevät toisiaan nukkumaan mennessä, joten tämä tulisi enemmän kuin tarpeeseen!

[email protected]

Avatar

Itse olin lapsena huono nukahtamaan ja muistan pelänneeni nukkumaanmenoa. Tällaisesta kirjasta olisi varmasti ollut hyötyä minulle ja tänäpäivänä myös kummilapsilleni. [email protected]

Avatar

Olen tällä viikolla nukuttanut lastani tunteja ja taas tunteja. Haluan todellakin tämän kirjan! [email protected]

Avatar

Täällä 1v 3kk nukahtaa edelleen rinnalle, tää kirja olis pian tarpeen, kun aletaan harjoitella muita keinoja.. ?
[email protected]

Avatar

Meillä istutaan toisinaan lastenhuoneessa 1,5 tuntia iltasella ihan vaan unimattia odotellen..huoh. jos tuo kirja tosiaan toimisi, olisi se aika mahtava juttu 🙂 Osallistun siis arvontaan mielelläni.
Sähköpostiosoite on [email protected]

Avatar

[email protected] – iltapala, -pesu, kantoliinailua hetki, maitoa ja halailua, sitten unille. Pieni kun on niin eihän se aina heti nukuta, aika helposti toistaiseksi kumminkin. Tsemppiä kaikille maratonnukuttajille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä