Nakukakusta nakupelleilyksi

Teksti

Kyllä vain. Ei sitä muuksi voi kutsua. Minulla kesti hetkenaikaa toipua tästä fiaskosta mutta nyt keittiössä tuhoutunut itsetuntoni on toipunut senverran että voin jakaa tämän teidän kanssanne varoittavana esimerkkinä. Ja se varoitus kuuluu näin: Jos et osaa, älä edes yritä.

isinkakku

Tiedän, se on hieman lannistavasti sanottu. Mutta tasoitan sitä hieman. Jos suunnittelette maailman upeinta isänpäiväkakkua, kahvipöydän vavisuttajaa ja ihmeellistä luomusta jonka tarkoitus on pudottaa näkijänsä silmät kahvilautaselle, olkaa varmoja. Jos epäilette ettette ehkä pysty siihen tai taitonne eivät ole riittävän kehittyneitä nakukakun valloitukseen, tyytykää maailman toiseksi hienoimpaan nakukakkuun. Tai valitkaa jopa ihan tavallinen kermakakku. Minä vakuutan, että kuorruttaminen on helpompaa kuin kuorruttamatta jättäminen.

Muuten voi käydä näin. Niin ja mitä tulee erityisruokavalioihin, testatkaa gluteeniton kakkupohja ennen varsinaista suoritusta. Meidän gluteeniton nakukakkumme tarjoiltiin kakkulautasen sijaan traagisesti jälkiruokakiposta. Se melkein näytti siltä että sen kuuluikin mennä niin. Ainakin pääkakun rinnalla.

glukoosikakkuhihihi

Minä en julkaise tämän kakun ohjetta. Kukaan ei halua sitä. Mutta muutaman yleispätevän ohjeen voin antaa. Älä unohda kakkupohjasta valkuaisvaahtoa tiskipöydälle. Ja jos unohdat, tee pikaisesti monta kääretorttupohjaa. Ne korvaavat kyllä kuohkean kakkupohjan. Mitään muuta ne eivät sitten korvaakkaan.

Ja toistan vielä: Älä luota itseesi, jos et ole luotettava. Valheellisesta itseluottamuksesta ei keittiössä ole kuin haittaa.

Tässä vielä inspiraationi lähde. Katsokaa ja ihastelkaa

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Eikös se ole ”ajatus on tärkein” ja hienohan tuo oli! 🙂 Itse vaikka tykkään leipomisesta, ei koristelu ole koskaan ollut mun juttu, joten välillä tosi hyvän makuiset leipomukset voi näyttää, noh, melko epämiellyttävältä 🙂 Maku on kuitenkin tärkein!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä