Yleinen 24.11.2015
TEKSTI Jasmin

Nyt vit*u syö

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Aamunkoi on kultaa, ihanuutta,
linnut ne ilmassa leikkiä lyö.
Sinä itse pyysit aamiaista, joten…
mitä vittua? Miksi et syö?”

Vit*tu on aivan yliarvostettu sana etenkin nuorison keskuudessa. Täysin merkityksensä menettänyt ja voimansa unohtanut jopa kirosanana. Viimeistään silloin kun paikkakunnallamme alkoi aamubussi numero 5 kulkea nimellä v-linja.

Paitsi kun siitä tehdään taidetta. Anoppi, ja etenkin appiukko; Tämä teos ei ole teitä varten.

Sensijaan räävitön, itkettävän totuudenmukainen ja käsinkosketeltavan ymmärtäväinen ”Nyt vittu syö”-kirja saa kireämmänkin jousen katkeamaan riemukkaaseen duurisävelmään.

Kirosanat eivät ole kauniita eikä ole tämä teoskaan. Mutta joskus elämän tarvitsee näyttää palanen rumuutta säilyttääkseen iloisen mustan sävynsä.

Ruoka on pienen lapsen äidille arka paikka. Se on heikossa itsetunnossa äitiyden mittari eikä suorittamisesta tule loppua. Niinä hetkinä kun koetaan nirsoilun aallonharjat, on tunne useimmiten ainakin minulla se lopullinen epäonnistuminen.

Eikä epäonnistumista voi pelastaa enää mikään mutta mustaakin mustempi huumori usein tasoittaa tilannetta. Nyt vittu syö- on tarpeeksi lyhyt naurattaakseen loppuun saakka sekä riittävän pitkä viihdyttääkseen syömistaistelujen kanssa loppuun ajettua äitiä ja isiä.

Elämää ei pidä ottaa liian vakavasti, eikä varsinkaan ruokaa. Siinä tämä kirja on onnistunut täydellisesti. Sopivasti roisi, kukkahattuja vavisuttava ja hyvän maun rajoja uusiin sfääreihin asettava iltasatu jokaiselle hieman erilaista suhtautumista ravintoon kaipaavalle aikuiselle. Paino sanalle aikuinen.

Jos uskot lukukokemustesi kaipaavan jotakin hieman erilaista, laske hattusi kukka hetkeksi maljakkoon ja astu todellisen sadun runomuotoon aseteltuun maailmaan. Kirjan on kuvittanut sarjakuvataiteilija Owen brozman jonka tyttären lempiruokaa ovat banaanit. Hän siis takuulla tietää mistä piirtää.

nyviduusyo

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Täytyypä toivoa vaikka joululahjaksi 🙂 Tuntuu, että joka päivä hirveät suostuttelut ja säädöt, että saa toisen syömään ja välillä tekis itsenkin mieli heittää ne ruoat seinään 🙂

1 vastaus

Hehe kuulostaa hauskalta kirjalta :D. Pitäiskin aktivoituu taas lukemaan kirjoja muutenkin 🙂

1 vastaus

Suosittelen 😀 Mä luin ennen lapsen syntymää tosi paljon mut sit se jotenki jäi. Nyt taas on kirjastokortti vinkunut ja on kyl välil paljo kivempi lukea kirjaa ennemmin kuin somea 🙂

1 vastaus

Mulla odottaa sama kirja pöydällä tutustumista:)

1 vastaus

🙂 loistavaa

1 vastaus

Meilläkin yhä tutustumatta tähän, mutta edellinen osa, Nyt vttu nukkumaan, on aivan loistava. Siitä on myös Samuel L. Jacksonin lukema video, jota suosittelen lämpimästi. https://www.youtube.com/watch?v=hFkd0e2IjnI

1 vastaus

Täytyypä toivoa vaikka joululahjaksi 🙂 Tuntuu, että joka päivä hirveät suostuttelut ja säädöt, että saa toisen syömään ja välillä tekis itsenkin mieli heittää ne ruoat seinään 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Sinä vain. Meillä elellään unelmia ja samalla raskaita  aikoja. Ne eivät sulje toisiaan pois ja välillä siinä on kamala ristiriita. Tähän kuitenkin saa käpertyä koska vain. #tässäjanyt #parisuhde #avioliitto #love kiitos kuvasta perheemme lisämiehelle @sielunisilmin

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: