Pallomeriristeily

Teksti

Paljon ihmisiä joilla ei ole päämäärää minnekkään. Määrätön määrä basilleja ja pöpöjä kuolaisissa pallomerenpalloissa. Lähmäisiä liukumäkiä, pelottava joulupukki ja ylipirteä ihmisen kokoinen kissamaskotti jonka katseessa on aavistus aavemaisuutta. Myrskytuulta, merisairautta ja Mv-lehden mukaan mahdollisia terroristeja tai ainakin ihmisiä laidan yli heitteleviä narkkareita. Arvaatte jo varmaan? Tukholman risteily. Minun pahin painajaiseni. Etenkin lapsen kanssa.

Kuten olen jo taannoin todennut, on minusta tullut vanha. Tai ysikytlukulainen. Minä nimittäin innostuin aivan hurjasti ystäväni etsiessä risteilyseuraa. Niimpä me olemme kahden tunnin päästä starttaamassa VikingLinelle. Minä ja Koiso. Minä ja kaksi ystäväperhettä. Tällämenolla lähdemme tosiaan kokoonpanolla just the two of us sillä tässä minä istun, keskellä kaupunkia kahvilassa kirjoittamassa aikeitani teille sen sijaan että pakkaisin matkatavaroita ja pohtitisin mitä tarvitsemme mukaan. Tai etsisin kadonnutta henkilöllisyystodistustani.

Mutta minä en toimi kiireessä. Minä menen oikosulkuun. Sen vuoksi meidän reissumme varmaankin kaaosta ovatkin. Yleensä perillä huomaan unohtaneeni vähintäänkin itselleni vaihtovaatteet ja lompakon. Mutta minä luotan elämään. Kaiken voi paikata jollain. Ja yleensä kadonneet passit ja ajokortitkin löytyvät silloin kun on vähiten aikaa etsiä. Se on jokin luonnonlaki.

Kaikista Estonia/terroristi/Titanic/MikkiHiiri merihädässä pelotteluista huolimatta aion nauttia täysin rinnoin tax-freen hajuvesivalikoimista, loppumattomista verovapaista suklaahyllyistä sekä tietenkin meriaamiaisesta ja valmiista kattauksista. Jopa ihan vähän siitä Ville Viikingistäkin. Ehkä.

Mutta on minulla syykin sille miksi minä teille menemisiäni kerron (murtovarkaat älkää vaivautuko, puoliso jää kotiin). Minä en ole Ruotsi-ihmisiä. Enkä laivaihmisiä. Onko teillä hyviä ideoita Tukholmassa 5 tunnin viettoon kolmen taaperon kanssa? Mitä on aivan pakko nähdä ja minne on turha vaivautua? Olen minä Tukholmassa toki ennenkin käynyt. Usein. Mutten koskaan äitinä. Selkeästi äitiys muuttaa prioriteetteja.

Entäs Laiva? Onko vatsatauti taattu ja ovatko tappikokoiset lapsenne viihtyneet hyvin laivoilla? Loppuuko tekeminen kesken?

WP_20151201_004

Kommentit

2 kommenttia

Suosittelen suuntamaan Junibackeniin

Vanhan kaupungin joulutori kahviloineen on ehdoton! Sinne kävelee vain tovin satamasta ja se on jotain niin kaunista, että se kannattaa kokea. Siellä on paljon taaperoille nähtävää.. Ja tietty myös aikuisille. Samoin vanhan kaupungin ihanat kahvilat … aaah… Se on kaunein paikka joulun alla!! Ihanaa reissua teille!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä