Joululahjaostokset, when the hell will come true

Teksti

hermo

Kaikki naiset rakastavat shoppailua. Jos joku ei rakasta, hänessä on jotakin vikaa. Väistämättä.

Paitsi jouluna. Jouluna kaikki normaalit asiat kääntävät häränpyrstyöä eikä mikään ole enää niinkuin ennen. Tammikuu palauttaa balanssin kyllä, mutta siihen asti elämä on yhtä kaaosta. Joululahjaostosten teko on yhtä helvettiä. Ainakin minun mielestäni. Jotkut järkevät hoitavat sen asian ajoissa, jotkut jopa pitkin vuotta. Minä en kuulu heihin. Sen kaltaiseen järjestelmällisyyteen ja ennakointiin minusta ei vain ole. Sama kuin laittaisi tiskit koneeseen heti kun on syönyt. Ei tule tapahtumaan.

Niimpä olen tämän sotkun äärellä tänäkin vuonna. Kaikki tietenkin alkoi siitä, että tehtiin lista, keille kaikille lahjat ostettaisiin. Se ei ollut järjettömän pitkä, mutta sitäkin haastavampi.

Useimmiten suurin haaste ovat isovanhemmat. Ihmiset joilla on jo kaikkea eivätkä he tarvitse kerrassaan mitään. Silti joulu on aikaa kun heitäkin haluaa muistaa. Mutta tämä haaste on minun kohdallani keskitasoa ja selätettävissä kohtuullisin toimin. Helvetti oli irti kun päästiin lasten lahjoihin. Niiden lasten jotka eivät ole omia. Minä en ole lapsi-ihmisiä. Tunnen oman jälkeläiseni läpikotaisin ja Koison lahjavalinta oli toki helpoin. Mutta entäs sitten kummilapset ja sukulaislapset? Minulla ei ole käryn kärvähdystäkään mistään tämän hetken Ryhmä hau ja Frozen villityksistä. Luulin koko Frozenin olevan jokin jääpuikkopeli ennenkuin perehdyin  asiaan. Eri ikätasoille erilaista rojua kaupitellaan kaikissa mahdollisissa kaupoissa ja jotenkin pitäisi luovia tavarameressä toppavaatteet päällä huutava lapsi kainalossa ja arvailla, mikä kenellekkin olisi sopiva härveli. Kaikkihan olisi kamalan helppoa jos kysyisi etukäteen mitä kukakin toivoo. Tietenkin minä tein sen! Mutta se ei auttanut. Se syöksi stressipisteet vain pahemmalle levelille. Nimittäin kaikki ykköstoiveet olivat tietenkin loppu. Jäljellä oli vain hylkiötavaraa joka oli jäljellä juuri siksi, ettei kukaan tykkää siitä. Esimerkiksi Frozen suihkusaippuat. Kuka niitä ostaa? Lapsethan vihaavat hiustenpesua, oli shampoopullossa LV tai jääpuikkonukke.

Tuskan hiessä untuvatakki auki päänsisäiset desibelit kaakossa minä luovutin. Vein tyttäreni kotiin leikkimään perinteisillä legoilla loppupäiväksi ja suuntasin läppäri kainalossa kahvilaan. Nettikaupat. And the heaven descended on earth. Tai sitten ei. Kaikki oli niistäkin loppu.

Kahden tunnin selaamisen jälkeen kaksi lahjaa oli hankittu. Tilasin santsikupin kahvia ja jatkoin loputonta suota. Päätin etten liiku ennenkuin homma on hoidettu.

Laskin toimitusaikoja, totesin että nettikauppaa josta saisi kaiken, ei ole olemassakaan. Taas muutamaa tuntia myöhemmin koossa oli 5 nettikauppaa ja 5 lahjaa. Tässä kohtaa postikulujen säästämisellä ei ollut enää mitään merkitystä. Osa verkkokaupoista oli ruuhkautunut ja tunsin jo kiusausta painella viereiseen Sokokseen. Onnekseni muistin ettei minulla ole mitään käsitystä miltä Frozen näyttää ja verkossa on sentään hakupalvelu. Tavaratalossa joutuisin metsästämään viiden kerroksen väliltä sitä yhtä myyjää jonka luokse on tietenkin kilometrin pituinen epätoivoisten kanssasisarten jono. Olin liekeissä. Tuskan liekeissä. Danten helvetissä. Mutta voittajana.

4 tuntia myöhemmin homma oli kutakuinkin kasassa. Päätin että tämä sama ei tule toistumaan ensivuonna. Aion hankkia kaiken jo lokakuussa. Tiedän ettei se tule tapahtumaan. Mutta toivossa on hyvä elää.

Tähän kohtaan olisi hienoa koota teille lukijoille vinkkilistaa joululahjojen ostamisesta viimetipassa. Jotakin kouriintuntuvaa ja kannustavaa ”tee näin niin säästyt hermoromahdukselta”-vinkkejä. Mutta voin vain ilmoittaa, että oikotietä onneen ei ole. Joudutte kärsimään saman tien. Voimia.

Kommentit

4 kommenttia
Jasmin

😀 voi kiitos, ihana kuulla <3

Ei ehkä kannata kirjoittaa englanniksi kun et selvästi ole siinä kovin hyvä…

Jasmin

😀 hah hah, olet varmasti oikeassa mutta mitä sitten?

Kiitos huippublogista! 🙂 Sun tekstejä on aina iloa lukea. Ihanan sarkastinen huumori! 😀

T. Vakkarilukija (joka jätti just ekan kommenttinsa)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä