Yleinen 13.12.2015
TEKSTI Jasmin

Helppo joulutontun huovutus!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

tontt

Joulunäpertely on tältävuodelta aloitettu sopivasti tapojeni mukaan myöhässä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Huovuttaminen kuulosti korvaani työläältä ja rasittavalta mutta ihanan Frutti di mutsin sinnikkäällä kannustamisella ja ohjeistuksella sain todeta sen oikeastaan hermolevoksi.

Kaikessa tohinassa en älynnyt ottaa tarkkoja työvaihekuvia mutta koetan parhaan surkean taitoni mukaan selittää ne sanoin.

Tarvitset kartion (ei välttämätön jos huojuva tonttu ei haittaa), kolmea eri väristä huovutusvillaa, huovutusalustan ja neulan.

Kartiosta leikkasin kärjen pois. Alkuun huovutetaan suorakaiteen mallinen läpyskä joka piikitetään kartioon kiinni tontun asuksi. Huovutushan siis on neulalla huovutusvillan tökkimistä kiinteäksi. Tämän jälkeen tehdään toinen suorakaide hatuksi haluamallaan koolla. Ota mitta näihin kartiostasi jonka koon valitsit askartelukaupassa. Pään tein pelkästä huovutusvillasta huovuttaen pallon. Kädet huovutettiin ohuesta suorakaiteesta kierittämällä ja kiinnitettiin kartion päähän neulalla. Hattu tökittiin päähän kiinni ja pää hattuineen jo kiinni oleviin käsiin. Silmät tein villalangan palasista. Kaulaliina huovutettiin lopuksi kruunaamaan kaikki. Kaulaliina onnistuu luonnollisesti myös neulomalla/virkkaamalla/kankaalla.

Hauskoja huovutushetkiä!

20151124_223957

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Hmm. Jokohan pitäisi aloittaa tämän vuoden askartelut. Olisi tuolla vähän alle 5veellä, jotakin hiljaista tekemistä sillä aikaa, kun pikkuveli nukkuu päikkäreitä. Jos viimeistään ensiviikolla. Näppäriä vinkkejä ja ohjeita olen koko kesän jo napsinut talteen. 🙂

1 vastaus

Ei vitsi miten kauniita noi on! Aivan ihania!

1 vastaus

Hmm. Jokohan pitäisi aloittaa tämän vuoden askartelut. Olisi tuolla vähän alle 5veellä, jotakin hiljaista tekemistä sillä aikaa, kun pikkuveli nukkuu päikkäreitä. Jos viimeistään ensiviikolla. Näppäriä vinkkejä ja ohjeita olen koko kesän jo napsinut talteen. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Juoksu on hidastunut mutta onneksi #metsäretket onnistuu. Luokkakokouksen merkeissä #kiikunlähde @kaukokirsikka @kukkis_11 #only #hollola

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: