Helppo joulutontun huovutus!

Teksti

tontt

Joulunäpertely on tältävuodelta aloitettu sopivasti tapojeni mukaan myöhässä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Huovuttaminen kuulosti korvaani työläältä ja rasittavalta mutta ihanan Frutti di mutsin sinnikkäällä kannustamisella ja ohjeistuksella sain todeta sen oikeastaan hermolevoksi.

Kaikessa tohinassa en älynnyt ottaa tarkkoja työvaihekuvia mutta koetan parhaan surkean taitoni mukaan selittää ne sanoin.

Tarvitset kartion (ei välttämätön jos huojuva tonttu ei haittaa), kolmea eri väristä huovutusvillaa, huovutusalustan ja neulan.

Kartiosta leikkasin kärjen pois. Alkuun huovutetaan suorakaiteen mallinen läpyskä joka piikitetään kartioon kiinni tontun asuksi. Huovutushan siis on neulalla huovutusvillan tökkimistä kiinteäksi. Tämän jälkeen tehdään toinen suorakaide hatuksi haluamallaan koolla. Ota mitta näihin kartiostasi jonka koon valitsit askartelukaupassa. Pään tein pelkästä huovutusvillasta huovuttaen pallon. Kädet huovutettiin ohuesta suorakaiteesta kierittämällä ja kiinnitettiin kartion päähän neulalla. Hattu tökittiin päähän kiinni ja pää hattuineen jo kiinni oleviin käsiin. Silmät tein villalangan palasista. Kaulaliina huovutettiin lopuksi kruunaamaan kaikki. Kaulaliina onnistuu luonnollisesti myös neulomalla/virkkaamalla/kankaalla.

Hauskoja huovutushetkiä!

20151124_223957

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Hmm. Jokohan pitäisi aloittaa tämän vuoden askartelut. Olisi tuolla vähän alle 5veellä, jotakin hiljaista tekemistä sillä aikaa, kun pikkuveli nukkuu päikkäreitä. Jos viimeistään ensiviikolla. Näppäriä vinkkejä ja ohjeita olen koko kesän jo napsinut talteen. 🙂

Avatar

Ei vitsi miten kauniita noi on! Aivan ihania!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä