Saako julkisella paikalla imettää?

Teksti

Stylisti Teri Niitin mielestä ei. Tai ei ainakaan jos toimitusta ei ole peitetty huivilla. Herra Niitin Facebooksivuille oli ilmestynyt päivitys josta myös Iltalehti uutisoi. ”

I know I am going to raise hell with this post but would it be too much to ask for mothers breastfeeding in public to cover the activity with a scarf? ‪#‎breast‬‪#‎breastfeeding‬ ‪#‎mothers‬ ‪#‎publicbreastfeeding‬ ‪#‎opinion‬ ‪#‎decency‬ ‪#‎firstclass‬‪#‎businessclass‬ ‪#‎finnair‬ ‪#‎feelfinnair‬ ‪#‎newyork‬ #decency #mothers ‪#‎mother‬‪#‎scarf‬

Vapaasti suomentaen: ”Teri Niitti kertoo tietävänsä että helvetti pääsee irti tästä kommentista mutta voisiko julkisesti imettävä peittää toimituksen huivilla?”

Jos tämä olisikin vielä jäänyt tähän, olisin ehkä niellyt tämän typerääkin typerämmän toivottavasti aikaeron sumentamana harkitsemattomasti lausutun kommentin. Mutta päivitykseen oli liitetty kuva lentokoneessa olevasta Herra Niitin vieressä istuvasta imettävästä äidistä.

Hyvä stylisti Teri Niitti. Minä haluan ihan näin avoimesti kysyä sinulta, koetko sopivana salakuvata lentokoneen imettäviä kanssamatkustajia omiin tarkoitusperiisi ja julkaista heidän kuviaan sosiaalisessa mediassa arvostelutarkoituksessa? Ja vielä oleellisempaa. Eikö tämä sinustakin ole niin loppuunkulutettu aihe tänäpäivänä, että siitä vauhkoaminen on aivan turhaa ja ehkä jopa julkisuushakuista? Huonokin julkisuus on tunnetusti hyödyllistä. Nimittäin koko maailmasta löytyy vain kourallinen ihmisiä jotka ovat niin konservatiivisia että vaativat lentokoneessa lapsen piilottamista huivin alle syöntitoimituksen ajaksi.

Koska selkeästi henkilökohtaisuuksiin on menty, menen minäkin. Minulla on valtavan kokoiset rinnat. Ihan oikeasti. Ne ovat isot. Jos minä imettäessä peitän lapsen pään ja rintani huivilla, tiedätkö mitä tapahtuu? Rintani valahtaa lapsen kasvoille ja vauva tukehtuu siihen. Minun on kokoajan pidettävä imettäessä rinnastani kiinni. Itseasiassa uskoisin että kaikilla jotka omistavat c-kupista ylöspäin olevat ruokintavälineet, on sama ongelma. Tätä kiinnipitoa ei voi suorittaa huivin alta. Se ei vain onnistu. Kaikilla ei ole käteviä a-kupin tissejä joilla imettää vaikka päällä seisten kädet meritähtiasennossa.

Minne minun olisi pitänyt mennä imettämään jos olisin ollut vieressäsi lentokoneessa? Vessaan? Olisitko silloin kuitenkin postannut minusta vessan ovenraosta otetun salakuvan jossa istun pöntöllä ruokkimassa lastani tekstillä ”Olisiko liikaa vaadittu jos 8h lennosta 2.5h ei vietetä vessassa ja näin estetä kanssamatkustajien tarpeiden toimittamista?”

Minun aivokapasiteettini käsittää kyllä sen, ettet sinä miehenä näitä asioita ymmärrä. Mutta käytöstavat sinä ymmärrät. Ja olet juuri räikeästi rikkonut niitä salakuvaamalla lastaan ruokkivaa äitiä ja valittamalla jostakin niinkin luonnollisesta tapahtumasta kuin imetys.

Kaikesta kuitenkin oppii. Toivottavasti sinäkin opit helvetistä jonka päästit valloilleen. Imetyksestä tulet ainakin saamiesi kommenttien perusteella oppimaan paljon. Lisätieto ei julkisessa ammatissa varmasti koskaan ole huono asia. Ehdotan kuitenkin, että ensikerralla tyydyt lentokoneen ikkunasta kuvailemaan vain maisemia. Ja katselemaan niitä itsekkin. Tissin ja silmän välissä ei ole luuloista huolimatta magneettia joka lukitsisi verkkokalvot. Ei vaikka kyseessä imetys olisikin. Silmät voi laittaa kiinni ja pään kääntää. Ja jos firman puolesta alkaa tulla tappiota, kannattaa kokeilla uutta aluevaltausta vaikkapa imetysstailauksen saralla! Myös meille isorintaisille. Odotan näitä d-h kupin omaavien huiveja jo innolla.

Oikein imetysmyönteistä loppuvuotta Teri Niitti!

act-841501_1920

Kommentit

11 kommenttia
Jasmin

Totta! Unohdin tuon aspektin kokonaan. Itse kun en enää imetä niin ei ole niin tuoreena kaikki aatokset 🙂

Avatar

Mää luulen kans, että tässä on ollut Terillä vain julkisuus halukkuutta – iän ikuisesta aiheesta ja sitähän hän on saanut! Mutta väärin on tuo kuva!!!

Jasmin

Sepä. Tasaisin väliajoin jokin ravintola tai kauppa valittanut imetyksestä tms ja keltainen lehdistö riemuitsee..

Avatar

Jep, pelkkä kommentti olisi ehkä jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta että oikein kuvakin piti julkaista, en ymmärrä. Mutta kuten sanottu julkisuutta se on huonompikin julkisuus, mutta onko se sen arvoista todella. 🙂

Jasmin

Niimpä. Se kommentti ois vaan ollut semmonen lapsus… Mutta kuvaaminen taas tosi mautonta ja loukkaavaa.

Avatar

Mun mielestä julkisella paikalla saa imettää ihan niin paljon kuin haluaa, onhan se ihan luonnollinen asia. Kuvien ottaminen ei mielestäni ole soveliasta. Siis jos joku muu ottaa niitä kuvia ilman lupaa.

Avatar

Minusta isojen rintojennkanssa imettäminen on aina ollut varsin vaivatonta. En ole rinnasta kiinni pitänyt tai vauvan tukeutumista pelännyt.
Ai oa asia, johon K-kupin rintaani ei ole taipunut, on ollut kauppojen valmiit imetyspaidat. Niiden aukot ovat olleet turhan ahtaat. Olen siis nostanut paidan helman ja verhoilut alta peittyneen vatsamakkaran villatakin liepeellä piiloon. Villatakin toisella liepeellä olen tarvittaessa voinut yrittää taata lapselleni ruokarauhan.

Jasmin

mun rinnat ovat sitten erityisen roikkuvat tai jotain 😀 ylipäätään jo nänni osoittaa suoraan alaspäin joten jos ei pidä rinnasta kiinni, vauvaa joutuisi pitämään polvien päällä koska rinnat tulevat niin alas.
eikä sekään peitettynä onnistu. monet kerrat yritin suojata ties millä mutta ei siitä mitään tullut. Rinta valahti vauvan kasvoille tai sitten vauva ei saanut otetta ollenkaan.

Avatar

Huivi estää myös katsekontaktin vauvaan, tärkeän viestinnän. Oma viisikuiseni ei varmasti huivia sulattaisi. Isompaa vauvaa joutuu usein viihdyttämään että hän malttaa syödä, esimerkiksi sormia silittelemällä. En tunne oloani luontevaksi imettämässä ihmisten keskellä, mutta joskus ei ole vaihtoehtoja ja vauvan tarpeet ajaa aina edelle.

Avatar

Voiko julkisella paikalla antaa suihin?

Jasmin

Vertaatko todella vauvan imetystä seksiin?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä