Kevyttä munakasta! (100kcal)

Teksti Jasmin

Minun suhteeni muniin on kaksijakoinen. Pidän munakkaasta, mutta esimerkiksi neljän munan setti on mielestäni suhteellisen korkeakalorinen. Etenkin, jos mielessä on painonpudotus ja munakkaan kaverina on tapana syödä esimerkiksi leipää. Silloin on vain tingittävä jostakin. Minä tingin keltuaisista.

Suureksi yllätyksekseni yhdessä munan valkuaisessa on vain 14 kaloria. Koko muna sisältää 70-80 kaloria joten tahmea ja pahan makuinen keltuainen on pommi.

Näinollen 4 munan munakas sisältää itsessään vain 56 kaloria. Lisukkeiksi laitoin kevyttä tuorejuustoa, pari kalkkunaleikkelettä sekä punasipulia, salaattia ja tomaattia. Kokonaisenergia jää noin 100 kaloriin. Mielestäni oikein maukas ja onnistunut kevytaamiainen tai välipala. Ehkä jopa lounas jos oikein hurjan kevyeksi aikoo heittäytyä.

Kannattaa maustaa ennen paistovaihetta valkuaislitku hyvin, esimerkiksi valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

20160323_143023 (1)

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä