Opi käsittelemään kuvia -photoshop-ohje aloittelijalle

Teksti

montage-KaukoToni

Oletko aina halunnut oppia käsittelemään kuvia mutta se tuntuu ajatuksenakin samalta kuin kiinan opiskelu? Minä tunsin samoin. Tunnen usein edelleen. Pakon sanelemana jouduin kuitenkin opettelemaan muutaman perusasian kuvankäsittelystä jotten olisi täysin riippuvainen puolisostani jolla kansiot notkuvat työn puolesta photaria vaativista kuvista. Olen kantanut puolisoni muokattavaksi myös valokuvausta harrastavien ystävieni sekä tuttavieni käsittelyä vaativia otoksia. Kyllästyttyäni odottelemaan malttamattomana tärkeysjärjestysjonon hännillä valmiita kuviani, opettelin perusasiat itse. Tunnen vapautta. Riippumattomuus on ihana asia.

IMG_2336

Koska minä opin, kaikki muutkin voivat oppia. Tässä puolisoni tekemä tiivistetty kuvankäsittelyvideo aloittelijoille. Opi tässä ensimmäisessä osiossa Photarin perustyökalut. Jos et ole koskaan Photaria käyttänyt, tämä on juuri sinulle! Seuraavassa osassa opitaan poistamaan kuvasta roska, muutetaan mustavalkoiseen kuvaan värillinen elementti, valotusasiaa ja muuta vaativampaa settiä. Voit myös kommenttiosiossa toivoa mitä haluaisit oppia, se saattanee toteutua.

Kakkososa tulee ensiviikolla. Nauttikaa ja oppikaa!

Kommentit

8 kommenttia
Jasmin

🙂 Kiitos palautteesta, välitän sen eteenpäin! Käy ihmeessä katsomassa toinenkin osa, julkaisin sen eilen!

Avatar

History valikosta pääset taaksepäin peruuttamaan muutokset.

Avatar

Moi!

Toki, mutta siinäkin on rajansa. Kuten videolla totesin, jos olet tarpeeksi muutoksia tehnyt, undo-cache ei yltä välttämättä tuohon kriittiseen muutokseen joka pilaa taideteoksen -> joudut aloittamaan pahimmillaan alusta. History myös poistaa kaikki muutokset jotka on kyseisen mokan jälkeen tehty = hyödytöntä koska tehty työ menee silti hukkaan. History-tasojen määrää voi lisätä preferences -> performance-välilehdeltä, max. määrä on 1000.

Layereilla tehokkaasti tehty teos taas on palasina ja on mahdollista poistaa juuri se tietty muutos sieltä välistäkin koskematta mihinkään muuhun.

Avatar

Todella hyvin tehty opetusvideo! Olen käynyt näitä tutoreja läpi kymmenittäin ja tuntuu että vasta nyt tämän jälkeen olen oppinut jotain.
Kakkososaa odotellessa, kiitos!!

Jasmin

Kiitos palautteesta, välitän Tonille sen 🙂 Lisää tulossa ihan lähipäivinä

Avatar

Kiitos loistavasta videosta! Tällaisilla videoilla minäkin opin jotain kuvankäsittelystä. 🙂 Lisää vaan.

Jasmin

Hei ihan mahtavaa, välitän palautteen 🙂 Lisää tulossa.

Avatar

Ihan sairaan hyvä video! Kiitos tuhannesti! 🙂 Olen tahkonnut fotarin kanssa näitä ihan perusjuttuja jo tovin, ja tuntuu että nyt vasta sain ideasta tämän myötä kiinni. Kiitos!! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä