Yleinen 12.4.2016
TEKSTI Jasmin

Opi käsittelemään kuvia -photoshop-ohje aloittelijalle

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

montage-KaukoToni

Oletko aina halunnut oppia käsittelemään kuvia mutta se tuntuu ajatuksenakin samalta kuin kiinan opiskelu? Minä tunsin samoin. Tunnen usein edelleen. Pakon sanelemana jouduin kuitenkin opettelemaan muutaman perusasian kuvankäsittelystä jotten olisi täysin riippuvainen puolisostani jolla kansiot notkuvat työn puolesta photaria vaativista kuvista. Olen kantanut puolisoni muokattavaksi myös valokuvausta harrastavien ystävieni sekä tuttavieni käsittelyä vaativia otoksia. Kyllästyttyäni odottelemaan malttamattomana tärkeysjärjestysjonon hännillä valmiita kuviani, opettelin perusasiat itse. Tunnen vapautta. Riippumattomuus on ihana asia.

IMG_2336

Koska minä opin, kaikki muutkin voivat oppia. Tässä puolisoni tekemä tiivistetty kuvankäsittelyvideo aloittelijoille. Opi tässä ensimmäisessä osiossa Photarin perustyökalut. Jos et ole koskaan Photaria käyttänyt, tämä on juuri sinulle! Seuraavassa osassa opitaan poistamaan kuvasta roska, muutetaan mustavalkoiseen kuvaan värillinen elementti, valotusasiaa ja muuta vaativampaa settiä. Voit myös kommenttiosiossa toivoa mitä haluaisit oppia, se saattanee toteutua.

Kakkososa tulee ensiviikolla. Nauttikaa ja oppikaa!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

🙂 Kiitos palautteesta, välitän sen eteenpäin! Käy ihmeessä katsomassa toinenkin osa, julkaisin sen eilen!

1 vastaus

History valikosta pääset taaksepäin peruuttamaan muutokset.

1 vastaus

Moi!

Toki, mutta siinäkin on rajansa. Kuten videolla totesin, jos olet tarpeeksi muutoksia tehnyt, undo-cache ei yltä välttämättä tuohon kriittiseen muutokseen joka pilaa taideteoksen -> joudut aloittamaan pahimmillaan alusta. History myös poistaa kaikki muutokset jotka on kyseisen mokan jälkeen tehty = hyödytöntä koska tehty työ menee silti hukkaan. History-tasojen määrää voi lisätä preferences -> performance-välilehdeltä, max. määrä on 1000.

Layereilla tehokkaasti tehty teos taas on palasina ja on mahdollista poistaa juuri se tietty muutos sieltä välistäkin koskematta mihinkään muuhun.

1 vastaus

Todella hyvin tehty opetusvideo! Olen käynyt näitä tutoreja läpi kymmenittäin ja tuntuu että vasta nyt tämän jälkeen olen oppinut jotain.
Kakkososaa odotellessa, kiitos!!

1 vastaus

Kiitos palautteesta, välitän Tonille sen 🙂 Lisää tulossa ihan lähipäivinä

1 vastaus

Kiitos loistavasta videosta! Tällaisilla videoilla minäkin opin jotain kuvankäsittelystä. 🙂 Lisää vaan.

1 vastaus

Hei ihan mahtavaa, välitän palautteen 🙂 Lisää tulossa.

1 vastaus

Ihan sairaan hyvä video! Kiitos tuhannesti! 🙂 Olen tahkonnut fotarin kanssa näitä ihan perusjuttuja jo tovin, ja tuntuu että nyt vasta sain ideasta tämän myötä kiinni. Kiitos!! 🙂

1 vastaus

🙂 Kiitos palautteesta, välitän sen eteenpäin! Käy ihmeessä katsomassa toinenkin osa, julkaisin sen eilen!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Juoksu on hidastunut mutta onneksi #metsäretket onnistuu. Luokkakokouksen merkeissä #kiikunlähde @kaukokirsikka @kukkis_11 #only #hollola

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: