Leivo lapsen kanssa! Omenapiirakka kookoksella

Teksti

Meillä on löydetty leipomisen riemu. Yksinkertaiset reseptit joita on helppo toteuttaa taaperon kanssa, ovat ehdottoman pop. Keittiössämme on aina perusainekset sekä omenoita. Niistä oli helppo rakentaa äidin ja tyttären yhteinen kyökkihetki! Kun kaikki ainekset mittaa valmiiksi kuppeihin, on lapsen helppo ja mukava sekoitella taikinaa eikä laskuissa mene sekaisin äitikään. Tällä ohjeella ei sotkuakaan pääse kovin paljoa syntymään. Tosin olen vakaasti sitä mieltä, että sotku on terveellistä ja hyväksi.

gaggu

Kahvikupillinen sulanutta margariinia/voita (2dl)
1/5 kahvikupillista sokeria
2.5 kahvikupillista jauhoja
1muna
1tl Leivinjauhe
1tl Vaniliinisokeri
2rkl Kookoshiutaleita
2 isoa omenaa
Kanelia pinnalle

Sulata rasva kahvikuppiin. Sekoita joukkoon sokeri sekä jauhot. Ota tässä vaiheessa sivuun 1dl taikinaa myöhempää käyttöä varten.

Lisää muna, maito leivinjauhe sekä vaniliinisokeri. Sekoita reippaasti löysäksi taikinaksi. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Viipaloi (veitsellä tai juustohöylällä) omenat ja lisää taikinan päälle. (Meillä lapsen lempihommaa, pieni sikinsokin järjestys ei haittaa lopputulosta). Ripottele omenoiden pinnalle kanelia sekä kookoshiutaleita. Viimeiseksi laita sinnetänne sivuun jäänyt taikina pieninä hippusina. Paista 200 asteessa noin 35min.

Vanilijakastike on vaivattomampi kuin moni edes kuvittelee. Se valmistuu 5 minuutissa eikä sitä tarvitse keitellä pohjaanpalamisajoille asti.

3 dl maitoa
1 muna
1-2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1-2 tl vaniljasokeria

Sekoita maito, muna sekä perunajauhot kattilassa.
Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen. Anna sakeutua mutta älä keitä!
Ota kattila liedeltä. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Jäähdytä ja nauti kylmänä!

 

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Oi nami mitä herkkua!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä