Yleinen 26.4.2016
TEKSTI Jasmin

Kevätmasennus ja kevätväsymys vetävät alakuloon

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

IMG_0495

Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, minä en pidä keväästä. Suurin syy siihen lienee taipuvaisuuteni kevätalakuloon. Vaivun keväisin horrokseen ja muutun aikaansaamattomaksi haamuksi. Kaikki tuntuu tasaisen harmaalta ja mielikuvitukseni värit ovat mattapintaiset. Katselen maailmaa kuin harson läpi. Enkä pidä siitä alkuunkaan. Se tulee joka kevät. Joka vuosi. Aina samaan aikaan. Se hiipii maaliskuussa kuin varkain, pikkuhiljaa ja valtaa alaa huhtikuussa. Kun toukokuu taittuu kesään, se helpottaa. Ei taikaiskusta. Mutta pikkuhiljaa värit palailevat eikä kaikki tunnu enää niin tahmealta. Yleensä olen antautunut harmauden vietäväksi ja käpertynyt itseeni. Olen tiennyt sen menevän ohi.

IMG_0452

Tämä vuosi oli poikkeus. Olen pyristellyt alakuloa vastaan ja potkinut kevättä ohimoille ihan urakalla. Aloittanut vanhoja harrastuksia uudelleen sekä fiilistellyt joulua. Ostanut viimeisiä myytäviä joulukarkkeja pahan päivän varalle. Niiden aurinkoisten ja kirkkaiden, jotka särkevät otsaluitani ja estävät minua elämästä. Poltan valoisina huhtikuun iltoina auringonlaskua vasten myskin tuoksuisia kynttilöitä ja hypistelen joulupukkisuklaata. Aina kun räystäät lorottavat, piha tulvii ja harmaa saamattomuus iskee, olen ottanut esille virkkuukoukun. Tilkkupeitto valmistuu ennätysvauhtia.

20160426_072739

Kesäkuuhun mennessä olen jo unohtanut kevään olemassaolon. Syyskuun pimeinä iltoina olen enemmän elossa kuin koskaan. Joulut ovat kaikkein parhaita. Hälinä ja tohina. Sitten se tulee taas. Kevät. Minä vihaan kevättä.

20160426_114633 (1)

Olkoon tämä yksi kymmenestä tilkkupeitoista jonka olen elämäni aikana aloittanut. Joka maaliskuu. Olkoon tämä poikkeus. Ensimmäinen joka tulee valmiiksi. Juuri tämä tilkkupeitto tulee edustamaan minulle kevään ohi menemistä. Sitä että kevät voitetaan. Joka vuosi.

IMG_0488

Kevätmasennus ja kevätalakulo

Päinvastoin kuin syysmasennus, kevätmasennus tai lievemmin ilmaistuna kevätväsymys johtuu lisääntyvästä valon määrästä.

Kevätmasennuksesta ja kevätalakulosta kärsii eri ihmiset kuin kaamosmasennuksesta.

Mielialaa voi koettaa kohottaa huolehtimalla hyvinvoinnista alakuloisesta olosta huolimatta. Liikunnan lisääminen ja aktiviteeteista kiinnipitäminen ovat hyviä keinoja piristää väsähtänyttä mieltä.

Pistävässä auringossa oleilu ja siedätys eivät todennäköisesti toimi. Aurinkolaseja kannattaa käyttää.

Kevätmasennus on kevätalakulon vakavampi muoto ja voi vaatia ammattiapua.

IMG_0466

IMG_0515

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #PerheKauko nauttii jäätelöstä ilman nukkumaanmenoaikaa #Lahti #satamanmakasiini #kesä #vegan #perhe #loma #Yrittäjäelämää #yrittäjäperhe #

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: